37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

...Από τον Da Ponte στον Ζαχόπουλο (κι ακόμα παραπέρα)...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Βήματος" της περασμένης Τετάρτης, η παράδοση του dvd στον Ανδριανό έγινε από δημοσιογράφους νυκτερινής τηλεοπτικής εκπομπής και πίσω από αυτή την συναλλαγή βρίσκεται μυστηριώδης (και ερεβώδης άραγε;) ανήρ ονόματι... "Δον Τζιοβάνι"!

"...«πίσω από το πρόσωπο που λειτούργησε ως ταχυδρομικό περιστέρι βρίσκονται γνωστοί μεγαλοδημοσιογράφοι, οι οποίοι, αφού πρώτα διοχέτευσαν το επίμαχο υλικό, στη συνέχεια έσπευσαν να παρουσιασθούν ως θεσμικοί παράγοντες που έχουν επίγνωση του δημοσιογραφικού τους ρόλου και διακρίνονται για το υψηλό αίσθημα ευθύνης». Ο συγκεκριμένος ρεπόρτερ, όπως υποστηρίζουν, αν και είχε πλήρη επίγνωση του ρόλου του, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τις ακριβείς διαστάσεις του θέματος, ούτε βεβαίως όσα τεκταίνονταν στο παρασκήνιο από το «βαθύ λαρύγγι» της υπόθεσης. Με ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σκιαγραφούν τον ρόλο του ως «βαποράκι που δουλεύει για τους εμπόρους ειδήσεων» και ως «παιδί για όλα τα θελήματα του Δον Τζιοβάνι».

Εμείς βέβαια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιός είναι αυτός ο... "Δον Τζιοβάνι", αλλά μετά από όλα αυτά τα βαρύγδουπα συνωμοτικά ψευδώνυμα, (θυμάστε; "Ηγούμενος"... "Αρχιεπίσκοπος"...) μπορούμε ταπεινά να ομολογήσουμε ότι σε σχέση με το θαυμαστό κόσμο του "Βήματος"... τύφλα νάχουν ο "Ταινίας"... ο "Σαρδανάπαλος"... ο "Λουκάς"... και η "Δεντρολιβανιά"!.. (Tres banal...)
(και μιας κι ο λόγος για το "Βήμα", αυτή η "Πανδώρα" πού έχει πάει; Ξέρει κανείς;)

Κ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)