37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Εδώ εκβιαστής, εκεί εκβιαστής....

Ένα μήνα τώρα σύσσωμη η ελληνική κοινωνία κινείται στο ρυθμό της απόπειρας αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου. Λαλίστατα παπαγαλάκια περιφέρονται σε κανάλια και blog ισχυριζόμενα ότι επίκειται η δημοσιοποίηση και άλλων dvd, με ακόμα πιο πικάντικο περιεχόμενο. Με κομμένη την ανάσα η κυβέρνηση προσπαθεί να μπαλώσει τα πράγματα όπως- όπως. Κάθε της κίνηση όμως ανοίγει ένα καινούριο απόστημα. Θα πέσει ή δεν θα πέσει η κυβέρνηση; Ήταν ο Ζαχόπουλος το θύμα του εκβιασμού ή ο Πρωθυπουργός; Ήταν οργανωμένο κύκλωμα εκβιαστών με διεθνείς διασυνδέσεις ή μια μικρομεσαία παρέα μιας κυρίας που «ήθελε μονάχα να μονιμοποιηθεί»; Και πώς γίνεται να κινδυνεύει ξαφνικά με διακοπή κυκλοφορίας η πρώτη σε πωλήσεις κυριακάτικη εφημερίδα;

Και τι λέει για όλα αυτά η κοινωνία; Αν κρίνουμε από τη σπουδή με την οποία οι συμπολίτες μας έσπευσαν να αγοράσουν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της περασμένης Κυριακής, αλλά και τις πρώτες δημοσκοπήσεις, περιμένουν τα επόμενα dvd για να κατασπαράξουν την κυβέρνηση. Οι ίδιοι που επιβράβευσαν τους «κουμπάρους», που θεώρησαν το σκάνδαλο της κλοπής των αποθεματικών των Ταμείων εξ ίσου σοβαρό με το «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου», που αδιαφόρησαν για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που επιβράβευσαν την κυβερνητική ανικανότητα το περασμένο καλοκαίρι με τις πυρκαγιές.

Το αν είχε εξωσυζυγικές σχέσεις ο Χρήστος Ζαχόπουλος ή ο Πρωθυπουργός ή η σύζυγος του τελευταίου κανονικά δε θα έπρεπε να αφορά κανένα. Οι εξωσυζυγικές σχέσεις, εφήμερες ή και σταθερές, φαίνεται ότι είναι συνυφασμένες, για λόγους που δεν είναι της παρούσης να εξηγηθούν, με τα ανώτατα Κρατικά αξιώματα. σε καμιά πολιτισμένη χώρα όμως - και με τη δήλωση αυτή καθιστώ σαφές ότι δε θεωρώ τις ΗΠΑ πολιτισμένη χώρα - δεν πέφτει η Κυβέρνηση. Εκτός κι αν οι εξωσυζυγικές σχέσεις έχουν επιπτώσεις στην άσκηση των κυβερνητικών καθηκόντων. Πριν 20 χρόνια οι Έλληνες αδιαφόρησαν παντάπασι (όπως θα έλεγε και ο Καβάφης), και ορθώς, για την εξωσυζυγική σχέση το τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου με την κυρία Δήμητρα Λιάνη. Τον τιμώρησαν όμως, ορθώς επίσης, για την αθέμιτη προσπάθειά του να ελέγξει το χώρο των ΜΜΕ(υπόθεση Κοσκωτά), όσο και αν αυτό παραφουσκώθηκε από τους θιγόμενους. Σήμερα, αυτοί που έχουν συγχωρήσει στην Κυβέρνηση πλείστα όσα πολιτικά ανομήματα, θέλουν να την κατασπαράξουν γιατί, όπως λένε τα παπαγαλάκια, «ο Πρωθυπουργός, ή μάλλον η σύζυγός του έχουν ή είχαν κάποτε εξωσυζυγικές σχέσεις». Δυσάρεστη διαπίστωση: 20 χρόνια μετά ο πολιτικός πολιτισμός αυτής της χώρας έχει κατρακυλήσει πολλές δεκαετίες πίσω.

Δεν ενοχλεί τους συμπολίτες μας το πολιτικομιντιακό παρακράτος που έχει αρχίσει να ξηλώνεται με αφορμή τα απόνερα της απόπειρας αυτοκτονίας του Χρήσοτυ Ζαχόπουλου. Δεν τους απασχολεί που (για να δανειστώ μια φράση του Πέτρου Τατούλη σε πρόσφατη συνέντευξή του) οι δημοσιογράφοι από μαντρόσκυλα της Δημοκρατίας έχουν μεταβληθεί σε σκυλάκια της Εξουσίας Περιμένουν μονάχα κάθε βράδυ στα δελτία των 08.00 να δουν νέες γαργαλιστικές εικόνες από την κλειδαρότρυπα της μικρής οθόνης. Και να ακούσουν νέες ιστορίες με φίδια, για οργανωμένο κύκλωμα εκβιαστών και πρακτοριλίκια, όπως στα αστυνομικά μυθιστορήματα.
Προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι έχουμε να κάνουμε με κανένα σατανικό κύκλωμα εκβιαστών. Τα οργανωμένα κυκλώματα εκβιαστών τηρούν συνωμοτικούς κανόνες. Για να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Εδώ εκατοντάδες άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν δει «αμαρτωλά dvd». Ο καθένας τους έχει και μια άλλη εκδοχή να προσφέρει. Είμαι πεπεισμένος ότι το 99% από αυτούς δεν έχουν δει τίποτα. Αλλά και το 1% είναι υπερβολικά πολλοί.Οι επαγγελματίες εκβιαστές ζητάνε τα χρήματα σε ρευστό. Δε ζητάνε να τους τα καταθέσουν σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι επαγγελματίες εκβιαστές αν δεν πιάσει ο εκβιασμός τους παίρνουν το αίμα τους πίσω δημοσιοποιώντας τα στοιχεία που καίνε. Δεν τα περιφέρουν, ενώ διαπραγματεύονται ακόμα στα ΜΜΕ.
Φοβούμαι ότι το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί ως κοινωνία είναι να μάθουμε ότι τελικά η κυβέρνηση έπεσε γιατί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού δε μονιμοποιούσε μια συμβασιούχο υπάλληλο, με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Γιατί θα είναι ο επιστημονικός ορισμός της απόλυτης ξεφτίλας μιας κοινωνίας.

Γιάννης Χρ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...
Αν είναι έτσι, Γιάννη, τότε οι συμβασιούχοι θα έχουν πάρει το αίμα τους πίσω, για την απάτη της ΝΔ σε βάρος τους...
Κ.Λ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)