37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Η άποψη του Απιφ...

Το πιο κάτω κείμενο αναρτήθηκε από το φίλο Απιφ ως σχόλιο στην δική μου τοποθέτηση.
Δεν το αναρτώ εδώ μόνο και μόνο "για να σπάσει η ομοιομορφία του blog", όπως παρατηρεί ο Απίφ - και εδώ που τα λέμε έχει δίκιο - αλλά για να γίνονται πιο γνωστές και διαφορετικές απόψεις και να εμπλουτίζεται ο - όποιος - διάλογος στο ταπεινό μας "μπλογκάκι"...

"Απιφ είπε...
TΟ ερώτημα πράγματι είναι αυτό.

Μπορεί ή δεν μπορεί ο Γιώργος?
Μέχρι τώρα η απάντηση που δίνεται μέσα σ΄αυτό το blog είναιεντυπωσιακά ομοιόμορφη.
Μου θυμίζει Γενάρη 2004 όταν ο Γιώργος αναλάμβανε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Σαν να σταμάτησε ο χρόνος, σαν να είχαμε συμφωνήσει όλοι μαζί ότι τα τέσσερα πρώτα χρόνια μπορούμε να τα πετάξουμε στα σκουπίδια.
Άλλωστε εμείς δεν βιαζό-μαστε (και ας γράφουμεσε όλα τα άρθρα ή τα σχόλια μας ότι η Διακυβερνηση Καραμανλη είναι επι-κίνδυνη για τον τόπο ).
Όμως ας δούμε τι ακριβώς ζήτούσαμε από τον Γιώργο για να απάντήσουμεεν συνεχεία αν μπορεί ή όχι.
Συνοπτικά.
1. Να μας αφηγηθεί ένα νέο όραμα,ενα νέο σχέδιο για το μέλλον αυτού του τόπου το οποίο θα ενσωματώνει εκείνες τις ιδέες για τις οποίες τον πιστέψαμε.
2. Να αφήσει την Ιστορία να ασχοληθεί με το παλαιό Πασοκ και να συγκροτήσει το Νέο Πασοκ. Οι σκόρπιες ιδέες για την κοινωνία των πολιτών για την συμετοχική Δημοκρατία για τις μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για τις νέες τεχνολογίες(όλα αυτά τα έχει πει ο Γιώργος )να πάρουν σάρκα και οστά .
3. Να αντιπολιτευθεί με ριζοσπαστικές αλλά κοινωνικά δίκαιες προτάσειςγια όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, ευρισκόμενος πάντα ένα βήμα (ή περισσότερα) απότην κυβέρνηση .
Τι απ΄όλα αυτά πέτυχε ο Γιώργος ?
1. Κανένα όραμα δεν παρουσίασε στον Ελληνικό Λαό , κανένα Νέο σχέδιο που θα ξεπερνούσε την κρίση και στα πλαίσια του Πασοκ αλλά και στην κοινωνία.
2.Το παλαιό Πασοκ ζεί και βασιλεύει.Στην κορυφή οι μηχανισμοί ανέγγικτοι στην βάση η οσμή του πτώματος καλύπτει τα πάντα.
Ακόμη και η ορολογία των πρώτων μηνών έχει εξαφανιστεί και φυσικά ούτε λόγος για δημιουργία Ομίλων που θα αμφισβητούσαν το Αλάθητο του Αρχηγού .
3. Ειδικά για την αντιπολίτευσή του η απογοήτευση είναι τεράστια .
Δεν μπορώ να συγκρατήσω ούτε μία πρόταση τα 4 χρόνια,που να άξιζε πραγματικά να μνημονευθεί.
Μήπως μπορεί κανείς να μου θυμίσει κάτι,για το ασφαλιστικό, για την παιδεία,για τις σχέσεις εκκλησίας -κράτους και τόσα άλλα ?
Αντ΄αυτών έπεσε στην παγίδα των προεκλογικών παροχών μοιραζωντας Ευρό.
Σε όλη αυτή την πορεία έκανε 1 βήμα εμπρός και 2 βήματα πίσω.
Απ΄όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι ηπροσωπική μου θέση σπάει την ομοιομορφία του Blog.
Συναισθηματικά είμαι μαζί του αλλά η απάντησή μου με πολιτικούς όρους είναι : Oχι ο Γιώργος δεν μπορεί.
Δεν γνωρίζω αν ο Βενιζέλος μπορεί ούτε υιοθετώ τα επιχειρήματα τηςπλευράς του ετσι όπως τα εκθέτει ο Κ.Λ. όμως μου προξενεί εντύπωση η ευκολία με την οποία υιοθετούνται τα αντιΒενιζελικά επιχειρήματα.
Δηλαδή ότι ο Βενιζέλος είναι κάτι μεταξύ υπονομευτή και οργάνου του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα !!
Κατά την γνώμη μου τα επιχειρήματα αύτα παραπέμπουν στην μεγάλη κατάρατης αριστερής μας συνείδησης. Κάθε εσωκομματικός αντίπαλος πρέπει να απαξιώνεται εν ανάγκη να διασύρεται(εξοντωνεται) με απεχθείς χαρακτηρισμούς (χαφιες,προδότηςκ.α)Ψεκάστε ,σκουπίστε τελεώσατε.
Με συνοπτικές διαδικασίες σας ξαποστελνουμε σε ότι έχουμε πρόσφορο την συγκεκριμένη χρονική στιγμη απο την Σιβηρία στα νύχια της Ασφάλειας ή στην διαγραφή από το Πασοκ."

Για την αντιγραφή

Κ.Λ.

2 σχόλια:

theodore είπε...

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

Ενημερωθείτε για τους συνεργάτες του ΓΑΠ και τους Ομίλους που έχει ο ίδιος ιδρύσει.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά Κύριε Παπανδρέου;

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Απιφ:

Δε νομίζω ότι πέραν του ΠΑΣΟΚ καιροφυλακτούν τα γαμψά νύχια της Ασφάλειας, ούτε η Σιβηρία.
Ξέρω ότι υπερβάλλεις σκοπίμως και με διάθεση χιούμορ, (έχεις και το φόβο των κακών δαιμόνων της αριστεράς...) αλλά για μένα ούτε χαφιές ούτε προδότης - τίνος άλλωστε - είναι ο Βενιζέλος.
Απλά, πιστεύω ότι είναι ένας πολιτικός στα πλαίσια της παραδοσιακής αντίληψης, που δεν έχει ριζοσπαστικές απόψεις και διάθεση ρήξεων με ένα εντελώς σάπιο και εν πολλοίς παρακμασμένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής άρχουσας τάξης.

Δίκιο έχεις, ο Γιώργος δεν έδειξε αυτά που υποσχέθηκε στην αρχή. Κάτι(;) τον φρέναρε και τον φρενάρει.
Όμως, πώς να το κάνουμε, αυτός μιλάει για πράγματα που μας αγγίζουν και το θέμα είναι πόσο θα περιμένουμε...

Πάντως θέλω να σου πω ότι με πιάνει ανατριχίλα στη σκέψη ότι μπορεί κάποτε να πάψουμε να εκφράζουμε διαφορετικές απόψεις και γνώμες (εγώ γνώμες εκφράζω) και θα καταπέσουμε στη γκρίζα, μονόχρωμη μονομέρεια...
Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε.
Κ.Λ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)