37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Αγαπητέ Κώστα,

Σε συγχαίρω για την πρωτοβουλία σου με το blog. Θέλω να απευθυνθώ στους παλιούς και παντοτινούς μας φίλους για να τους στείλω ένα μήνυμα. Μη δείτε αυτό το blog σα μνημόσυνο ή σα γεροντική ευαισθησία. Δείτε το σαν ευκαιρία να ταξιδέψετε πίσω για να συναντήσετε τον παλιό σας εαυτό, να περιεργαστείτε τις αλλαγές και μεταβολές, να σκεφθείτε την στάση σας τότε και να την εξετάσετε με την πείρα του σήμερα, να δείτε τον εαυτό σας σήμερα και να τον κρίνετε με τα κριτήρια του τότε.
Ευκαιρία να συναντήσετε τους παλιούς φίλους που ίσως έχετε κάτι να τους πείτε και κάτι να σας πούνε. Νιώστε το σα συνάντηση ανανέωσης και όχι παλινδρόμησης.
Άλλωστε, έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι. Ένας αγαπημένος μας φίλος είναι στη φυλακή, έχοντας κινηθεί πολιτικά στην κόψη του ξυραφιού. Γιατί να στρουθοκαμηλίζουμε; Μπορούμε να πάρουμε αποστάσεις απ’ αυτό το γεγονός;
Άλλοι φίλοι είναι ενεργοί πολίτες, πρωτοστατώντας σε πρωτοβουλίες με οικουμενική εμβέλεια, όπως η οικολογία. Κάποιοι ίσως ασχολούνται ενεργά με την πολιτική, κάποιοι όχι. Έχω την εντύπωση όμως ότι κανένας δεν κλείστηκε ερμητικά στον προσωπικό του πυρήνα.

Και τώρα Κώστα λίγα λόγια ακόμη για την κρίση στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η επιστολή που διάβασες στάλθηκε στον Γ.Α.Π. λίγο μετά την ήττα. Από τότε διαμορφώνονται καθημερινά καταστάσεις, με σημαντικότερη την επικράτηση στα προγνωστικά του Γιώργου, πράγμα που παραδέχομαι ότι δεν το περίμενα. Δεν αλλάζω τις διαπιστώσεις μου αλλά με τα δεδομένα αυτά μεταβάλλω την πρότασή μου και λέω στο Γιώργο να διατηρήσει την αρχηγία. Δεν είμαι υπέρ της διάσπασης για πολλούς λόγους εκ των οποίων κυριότερος είναι ότι στην παρούσα φάση αυτή θα γίνει σε προσωπική και όχι σε πολιτική βάση. Οι όψιμοι υποστηρικτές του Γιώργου αποτελούν τα συντηρητικά βαρίδια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενώ στους υποστηρικτές του Βενιζέλου υπάρχουν εκπρόσωποι των εκσυγχρονιστών που συγγενεύουν πολιτικά περισσότερο με τον Γιώργο.
Σε ότι αφορά τον Βενιζέλο, δεν ξέρω αν εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, ξέρω όμως ότι δεν έχει όραμα και παρουσιάζεται μάλλον σαν λάτρης της εξουσίας, όντας τυπικός νάρκισσος, όπως άλλωστε και ο ομογάλακτός του Λοβέρδος (κρίμα που είναι Ολυμπιακός). Σίγουρα αυτά τα δυο παιδιά νομίζουν ότι δεν υπάρχουν εξυπνότεροι Έλληνες και διαγωνίζονται μεταξύ τους σε ευφυΐα, κάτω από το ενθουσιώδες μπιζάρισμα των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε.
G.Skianis-
19 Οκτώβριος, 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)