37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ




Σήμερα, 26 Οκτώβρη 2007, γορτάζει ο παντοτινός μας φίλος και παλιός μας σύντροφος Δημήτρης Κουφοντίνας. Οι ευχές είναι πολλές αλλά έχω να επισημάνω και δύο πράγματα:




Ο Δημήτρης έχει μεταφράσει ένα καλό βιβλίο της Marta Harnecker από τα ισπανικά (εκδόσεις Οδυσσέας). Η δουλειά που έχει κάνει είναι εξαιρετική, το ίδιο και ο πρόλογός του. Το βιβλίο διαβάζεται ακόμη και από έναν φιλελεύθερο αριστερό σαν κι εμένα που δεν ανατριχιάζει με την ιδέα της παγκοσμιοποίησης αλλά μάλλον με ορισμένα σχόλια για την κρίση της σοσιαλδημοκρατίας.




Τώρα που έχει αρχίσει να ωριμάζει στη συνείδηση της κοινής γνώμης και σε εκείνους που την επηρεάζουν η αίσθηση ότι ο Δημήτρης είναι πολιτικός παράγων και κατά συνέπεια πολιτικός κρατούμενος, είναι καιρός να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με στόχο την καλλιέργεια του κλίματος για την αποφυλάκιση.




Η ευθύνη των επισημάνσεων ανήκει στον Γιώργο Σκιάνη του Μιχαήλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)