37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ

Αν αυτοί που ψηφίζουν Αλέξη έχουν πράγματι όραμα, σε λίγους μήνες αναμένονται μαζικές αυτοκτονίες.

Πελεκάνος Ερημικός

16 σχόλια:

TEΩΣ Σ. είπε...

Η γειτονικη Ιταλια καταγραφει 3 αυτοκτονιες τις τελευταιες 4 μερες.
Στην Ελλαδα εχουμε χασει τον λογαριασμο (πανω απο 2000 αυτοχειρες) τα δυο χρονια του μνημονιου.
Για ολα φταιει ο ΣΥΡΙΖΑ και η φατσα του μαλακα???
Οποιος δεν μπορει να φτιαξει την σκαλα για να πηδηξει την μαντρα , ας παψει να μαζευει τερμιτες για να φαει την διπλανη.

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Δεν έπιασες το μήνυμα. Για σένα ανησυχώ που ποντάρεις σε κάτι θολό. Καταλαβαίνω την αδυναμία σου να συλλάβεις την εικόνα του μέλλοντος με αριστερή κυβέρνηση "made in greece" γιατί ως ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχεις την ευκαιρία να δεις πώς συμπεριφέρονται ως ασκούντες εξουσία - συνδικαλιστική - οι ΣΥΡΙΖΙΚΟΙ και λοιποί αριστεροί. Το "φασίστες" είναι ευφημισμός. Το "τραμπούκοι" είναι ωραιοποίηση. Το "τσόγλανοι" είναι κομπλιμέντο. Το "απίστευτη φρίκη" ίσως να απηχεί την πραγματικότητα. Καλός ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν φίλε μου. Ξέρω πόσο αγνός και σωστός είσαι και γι αυτό η αναρτησούλα ήταν αφιερωμένη σε σένα. Όσι για μένα, θα αιστανθώ πιο άνετα στην απόλυτη καταστροφή. Θα κάνω καινούριο συκώτι.

ΤΕΩΣ Σ. είπε...

Οι απανταχου συνδικαλιστες συμπεριφερονται δυστυχως με τον ιδιο τροπο.Ειναι η αληθεια και δεν διαφωνω.Γνωριζω πως εκφυλιζεται ο οιοσδηποτε που ασκει εξουσια απο οιοδηποτε ποστο.Για την ωρα ομως φιλε Πελεκανε -ισως γιατι δεν το βιωνω αμεσα οπως ειπες - το προσπερναω . Το καταγραφω αλλα δεν στεκομαι.
Δεν ειμαι η φοιτητριουλα που κατα τον Νιονιο ερωτευτηκε τον πολιτευτη της.Δεν ειμαι και ταλιμπαν να τον πετροβολισω. Αλλου ειναι τα ζορια , αλλου βλεπω την φρικη , αλλου τον φασισμο.

Υ.Γ. Αφου θα αλλαξεις συκωταρια , εισαι να βρεθουμε να την στραπατσαρουμε με μπυρες την επομενη βδομαδα?.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αφήστε τις "σκωταριές" και τις μπύρες γιατί ΑΝ ανοίξουν τα Φαρμακεία τα φάρμακα θα τα πληρώνετε από την τσέπη σας!
Γιατί τις εισφορές σας τις έφαγαν όλοι αυτοί που αναφέρετε παραπάνω!
Αναλογικά και μαζί με τον Πάγκαλο!

akrat είπε...

καλησπέρα Γιώργο

νταξ αλλά και τι έγινε ??

ας κάνουν την εμπειρία τους οι άνθρωποι

δεν είναι κακό

στην κρίση όλοι κάνουμε τις εμπειρίες μας και προχωράμαι με βήμα ταχύ

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας τα λέγατε όμως τόσα χρόνια αυτά για τον κακό ΣΥΡΙΖΑ οι πασόκοι.
Όλο για μονομέτωπο αγώνα κατά της δεξιάς ακούγαμε και ανάγκη συνεργασίας με τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις,δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικά οι εκκλήσεις για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθημερινή υπόθεση.

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Οι ΠΑΣΟΚοι μπορεί, εμείς όχι. Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία της ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ το 1977. Προσωπικά πάντα υποστήριζα και υποστηρίζω εκλογικά το ΠΑΣΟΚ χωρίς φυσικά να ταυτίζομαι πάντα με τις επιλογές του. Ας πούμε πάντως ότι για κάποια ιστορική περίοδο ήταν όντως το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στην αριστερά. Αυτό που δεν εξηγείται με όρους πολιτικούς παρά μόνο με μικροπολιτικούς, είναι τα φλερτ της ΝΔ με την αριστερά, όπως στην περίφημη συγκυβέρνηση Μητσοτάκη και στην κάτω από το τραπέζι συμμαχία Καραμανλή του Μικρού και Παπαρήγα.

Koupakia είπε...

Καλά υπάρχει ακόμη ΠΑΣΟΚ;
Βρε φαίνεται, ότι έχω χαθεί στη μετάφραση!!!!

Koupakia είπε...

Καλά υπάρχει ακόμη ΠΑΣΟΚ;
Βρε φαίνεται, ότι έχω χαθεί στη μετάφραση!!!!

Απιφ είπε...

Κουπάκια το κόμμα του 13% σου φαίνεται ανύπαρκτο,αντιθέτως τα (απο)κόμματα που ψήφιζες χρόνια τώρα, του μπαίνω δεν μπαίνω στην Βουλή, ήταν οι πυλώνες της λαϊκής έκφρασης και Δημοκρατίας. Ρε καλά το είπε κάποιος ότι όσο αναβαίνει η μαϊμού τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Πελεκάνος:
Εμένα πάλι, γιατί αυτό το "...η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, έφυγε από το ΠΑΣΟΚ το 1977...",αλλά "...πάντα υποστήριζα και υποστηρίζω εκλογικά το ΠΑΣΟΚ" μου φαίνεται καθαρός πασοκισμός και γλωσσοπλασία!
Όσο για την, αναπόδεικτη, "συνεργασία" της εν γένει αριστεράς με τη Ν.Δ., αν το δεις με "όρους πολιτικούς" θα κατανοούσες ότι μια παράταξη η οποία απειλείται με λεηλασία ιδεολογική, ψηφοθηρική, ακόμα και συνθηματολογική από ένα γιαλαντζί "αριστερό" κόμμα,(ΠΑΣΟΚ) είναι λογικό να επιθυμεί με κάθε τρόπο την υποστήριξη του αντιπάλου του!
Είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης!

Απιφ είπε...

Εν τέλει στην Ελλάδα όλα έχουν ποδοσφαιρική διάσταση . Ο καθείς είναι είτε Ολυμπιακός ή Αντιολυμπιακός . Έτσι και στην πολιτική είτε είσαι Πασοκ ή αντιπασόκ. Με άλλα λόγια ή με την Κόλαση (Πασόκ) ή με τον Παράδεισο ( εδώ συνωστίζονται όλοι οι άλλοι) από την μιά η "αλήθεια" και από την άλλη ο "πασοκισμός" από την μιά ο ευγενής σκοπός της αυτοδυναμίας ή της αριστερής Κυβέρνησης με πρωθυπουργό την Αλέκα(!!} και από την άλλη η ανηθικότητα της λεηλασίας που επιδιώκει το "γιαλατζί" Πασόκ.Πως το λέει ο Ράμφος . Το συναίσθημα έχει καταπιεί τον ορθό λόγο, όπως ακριβώς συμβαίνει στα γήπεδα , κυρίως στα παιχνίδια με αντίπαλο τον Θρύλο.

TEΩΣ Σ. είπε...

@ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ
Εμενα παλι, γιατι αυτο το..."ειναι λογικο να επιθυμει με καθε τροπο την υποστηριξη του αντιπαλου του" μου δειχνει ωμη και ανεντιμη συναλλαγη?
@ ΑΠΙΦ
Το αντιθετο του πασοκισμου δεν ειναι η αληθεια.
Το αντιθετο της αριστερης(!) αυτοδυναμιας δεν ειναι η ανηθικοτητα της λεηλασιας. Εχεις δικιο να οργιζεσαι.Δεν ειναι η αληθεια.Ας μεινουμε ομως ψυχραιμοι οσοι μπορουμε τουτες τις ωρες.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ ΤΕΩΣ:
Αν, για την οικονομία της κουβέντας, αποδεχθούμε αυτή τη "συναλλαγή", μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, πλην ΠΑΣΟΚ, με ποια λογική αυτή είναι ανέντιμη, έστω ως ανοχή προς τη Ν. Δ. και είναι έντιμη η ιδεολογική λεηλασία της που έγινε επί τριάντα χρόνια από το ΠΑΣΟΚ;
Μήπως λόγω ... ιδεολογικής συγγένειας;
Μήπως τα έχουμε μπλέξει λίγο τα πράγματα;
Όσο για τη με τόση συχνότητα επίκληση της "αλήθειας", λυπάμαι αλλά η ανθρωπότητα έχασε μια μοναδική ευκαιρία να μάθει "τι εστί αλήθεια" όταν στο σχετικό ερώτημα του Πιλάτου ο Χριστός, άλλαξε κουβέντα, ίσως γιατί δε γνώριζε τον ορισμό, όπως εσείς!

Ανώνυμος είπε...

Σαλωνίτη:
Η συναλλαγή του '89 είναι το ίδιο απεχθής ιδεολογικά και πολιτικά, όσο και η συναλλαγή ΚΚΕ - Λαϊκών το '22, όταν οι "καλές κυρίες" του Κολωνακίου τότε πήγαιναν στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ φωνάζοντας
"...με την κουκουεδία για να διώξουμε το Σατανά (Βενιζέλο...)"
Επακολούθησε η καταστροφή...
Κ.Λ.

Απιφ είπε...

Αν σε ικανοποιεί να ερμηνεύεις την πολιτική κυριαρχία του Πασόκ τα τελευταία 30 χρόνια με την λέξη λεηλασία μπορείς να το κάνεις.Όμως λεηλατώ σημαίνει ότι αρπάζω κάτι που έχει κάποιος άλλος βίαια.Από ποιόν άρπαξε το Πασόκ τα εκλογικά ποσοστά της κυριαρχίας του ? Προφανώς από τους έχοντας τους τίτλους ιδιοκτησίας των ψηφοφόρων αυτών !!!
Πόσο θα ήθελα να μάθω επιτέλους τους νόμιμους ιδιοκτήτες των πολιτών που έχουν ψηφίσει Πασόκ , μεταξύ των οποίων και εγώ , για να ξέρω ποιός είναι το αφεντικό μου ρε παιδί μου.
Σε ότι αφορά την έννοια της αλήθειας δεν με κατάλαβες.Ισχυρίζομαι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που μου αποδίδεις.
Προς τέως :
Δεν είμαι οργισμένος είμαι απογοητευμένος ( αλλά ψύχραιμος )την ώρα που το καράβι ναυαγεί μερικοί επιβάτες ζητούν από τον μαέστρο να παίξει καλαματιανό αντί για τσάμικο !! Έχουμε εγκλωβιστεί στην συζήτηση περί της καταγγελίας ή της επαναδιαπραγμάτευσης ή τροποποίησης του μνημονίου και δεν συζητάμε τι πρέπει να κάνουμε για να σταθούμε στα πόδια μας δηλαδή με ποιές πολιτικές θα αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας ,να συζητήσουμε τις αντοχές του ασφαλιστικού συστήματος και τις παρεμβάσεις που ενδεχομένως απαιτούνται ακόμη και αν απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα να παρέμβουμε επιτέλους στην Δημόσια διοίκηση χωρίς προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα και ..... Το ερώτημα αυτό ζητάει επιτακτικά απάντηση είτε υπήρχε μνημόνιο είτε όχι και δυστυχώς η πλατεία ούτε απάντηση έχει ούτε καν θέλει να συζητήσει για όλα αυτά. Το μόνο που επαναλαμβάνει μονότονα είναι να μην αλλάξει τίποτε και έχει επιβάλλει την αντζέντα της περί καταγγελίας του μνημονίου στον πολιτικό διάλογο.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)