37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ , ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ



…….Θα μπούμε στο Βουλή(1) για να εφοδιαστούμε από το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα όπλα της. Θα γίνουμε βουλευτές για να εξουδετερώσουμε το πνεύμα της Δημοκρατίας(2) χρησιμοποιώντας το ίδιο. Εάν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια ώστε να μας δώσει το ελεύθερο, και μάλιστα και βουλευτική αποζημίωση για αυτό, είναι θέμα δικό της. ... Κάθε νομικό μέσο μάς είναι ευπρόσδεκτο για την ανατροπή των σημερινών καταστάσεων. Εάν πετύχουμε στις εκλογές να βάλουμε εξήντα έως εβδομήντα αγκιτάτορες του κόμματος στα διάφορα κοινοβούλια, μελλοντικά το ίδιο το κράτος θα εξοπλίσει και θα υποστηρίξει οικονομικά τον αγώνα μας. ... ... Ερχόμαστε ως εχθροί! Όπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων, έτσι ερχόμαστε. Τώρα δεν είστε πλέον μεταξύ σας! Και δε θα έχετε μεγάλη χαρά με εμάς!
Αν στην υποσημείωση 1 ανταλλάξετε την λέξη Βουλή με την λέξη Ράϊχσταγκ και στην 2 την λέξη Δημοκρατία με την λέξη Βαϊμάρη έχετε μπροστά σας το άρθρο του Γιόζεφ Γκαίμπελς γραμμένο στις 30 Απριλίου 1928 , σαν χθες πριν 74 χρόνια, στην εφημερίδα  Der Angriff  ( η επίθεση ) με τίτλο  « Τι θέλουμε στην Βουλή» !!!!!!

Απιφ




7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς η ΧΑ είναι μια καρικατούρα και το ΚΚΕ ένα γραφειοκρατικό μόρφωμα που επιβιώνει χάρις στην ελεημοσύνη του καπιταλιστικού συστήματος.
Πάντως και οι καρικατούρες και τα μορφώματα μπορούν και κάνουν τη ζημιά τους...
Κ.Λ.

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Το τραγικό δεν είναι οι καρικατούρες και τα μαγαζάκια. Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που είτε τους ψηφίζουν (που είναι το χειρότερο) είτε δηλώνουν ότι θα τους ψηφίσουν (κι αυτό κακό είναι). Δεν είναι αφελείς αυτοί. Αφελής είναι αυτός που ων δημοκράτης, ψηφίζει ένα κόμμα που το πιστεύει δημοκρατικό, άλλο αν το κόμμα είναι ολοκληρωτικής αντίληψης.
Ο ψηφοφόρος αυτός είναι ολοκληρωτικής αντίληψης, αυτό που λαϊκά λέμε φασίστας. Αδιαφορεί για την ελεύθερη σκέψη άρα ουσιαστικά αδιαφορεί για την σκέψη γιατί σκέψη χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει.
Και ποιο είναι το κύριο πρόβλημα του έλληνα; Η απουσία συστηματοποιημένης και αναλυτικής σκέψης.
Ο ολοκληρωτιστής αδιαφορεί για την ατομικότητα. Παραδίδει ψυχή και πνεύμα στην ομάδα (διάβαζε κόμμα, εκκλησία, σόι κλπ). Έχει καλλιεργήσει ο έλληνας την ατομικότητα; Τον ατομικισμό ναι, που τον προστατεύει μέσα στην ομάδα, την ατομικότητα όχι.
Συμπέρασμα : Οι έλληνες με ολοκληρωτική αντίληψη είναι πολύ περισσότεροι από τους οπαδούς του ΚΚΕ και του Χρυσού Αυγού του Φιδιού. Και αυτοί οι τελευταίοι, μόνβο αφελείς δε μπορούν να χαρακτηρισθούν.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Κατ΄αρχήν, προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης σας παραπέμπω εδώ:
http://antiparatheseis1.blogspot.com/2009_11_01_archive.html, και στον σχετικό σχολιασμό της ανάρτησης!
Η ανάγνωση της ανάρτησης αυτής, γραμμένης το Νοέμβριο του 2009, είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να διαβάσετε με ... κατανόηση τα όσα θα γράψω παρακάτω:
Αγαπητοί μου διαδικτυακοί φίλοι,δε διαφωνώ μαζί σας ως προς τους χαρακτηρισμούς "καρικατούρα" "μαγαζάκια" ή όπως άλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει αυτά τα ευκαιριακά μορφώματα η πλούσια ελληνική γλώσσα!
Αυτά, όμως τα μορφώματα, δε ξεφυτρώνουν σε ξηρό και άγονο πολιτικό έδαφος!
Του Χίτλερ και του Γκέμπελς, προηγήθηκαν ο άφρων Κάϊζερ Γουλιέλμος με το στενό του συνεργάτη Χίντεμπουργκ, τον μετέπειτα πρόεδρο που στην ουσία κατάργησε το Κοινοβούλιο και το παρέδωσε (καμένο) στο Χίτλερ!
Κάθε άνοδος, έστω και ευκαιριακή, ολοκληρωτικών μορφωμάτων, οφείλεται σε καλά οργωμένο και λιπασμένο κατάλληλα έδαφος!
Και αυτοί που τους παρέχουν, με τη ψήφο τους τη δημοκρατική νομιμοποίηση, ανοίγοντάς τους την Κερκόπορτα για το Κάστρο της Δημοκρατίας, δεν είναι ούτε ηλίθιοι ούτε αφελείς!
Είναι απελπισμένοι άνθρωποι που βλέπουν να χάνουν τα πάντα από κάποιους που λειτουργούν ως σύγχρονοι "Χίντεμπουργκ"!
Και στην περίπτωση αυτή, είμαι με το Hermbert Marcuze, που κάπου γράφει:
"Μοναδική ελπίδα της κοινωνίας, είναι να ενεργοποιήσει αυτούς που έχουν χάσει κάθε ελπίδα"!

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Σαλωνίτη μου, έχω την εντύπωση πως βγάζεις μόνιμα τον λαό από το παιχνίδι και τον θεωρείς πελάτη που έχει πάντα δίκιο. Κι επειδή σ΄αρέσουν τα τσιτάτα σου λέω ότι "οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν". Και προσθέτω : Τουλάχιστον να έχουν δημοκρατικές κυβερνήσεις...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ασφαλώς και δεν έχει πάντα δίκιο! Ο λαός όχι ο πελάτης!
Για πες μου όμως ποιος είναι αυτός που θα του υποδείξει να κάνει το σωστό και με τι τρόπο;
Δημοκρατικές Κυβερνήσεις!
Χμμμμ... Όπως του κ. Παπαδήμου, ας πούμε;

ΑπΙφ είπε...

Γιατί επέλεξα το επίθετο ‴αφελείς‴ ;
Γιατί εκτός από τους οπαδούς των πολιτικών φορέων με διακηρυγμένη την αντιδημοκρατική τους ιδεολογία υπάρχουν και οι ‴ άλλοι‴ .Οι άλλοι δεν είναι κατά ανάγκην απελπισμένοι , ούτε φυσικά φασίστες , απλά πιστεύουν με ( πολιτική ;) αφέλεια ότι στέλνουν μηνύματα θυμού στην Δημοκρατική πολιτική τάξη που δεν θα έχουν κανένα κόστος για το μέλλον της χώρας. Δυστυχώς γνωρίζω πολλούς ,αφελείς , έτοιμους να πριμοδοτήσουν με την ψήφο τους αντιδημοκρατικά κόμματα χωρίς να έχουν καμία σχέση με αυτά. Έτσι προέκυψε το « Η ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ………..»

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Ο θυμός μπορεί να εκφραστεί με ψήφο στον Λεβέντη ή στον Δημοσθένη Βεργή. Θυμός που εκφράζεται με ψήφο στη Χρυσή Αυγή δεν είναι αφέλεια.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)