37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΨΗΦΟΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ, ΟΧΙ ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.


Ξεκαθαρίζω εκ προοιμίου ότι δεν είμαι υπέρ της ψήφου διαμαρτυρίας. Μια τέτοια ψήφος ίσως να έχει νόημα σε εκλογές ήσσονος σημασίας, δημοτικές ή του ευρωκοινοβουλίου. Πάντως σίγουρα όχι στις κρισιμότερες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση.

Μήπως το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν ψήφος προοπτικής; Εδώ γελάνε και αυτοί που ψηφίσανε. Για τον ΣΥΝ τα έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση και δεν χρειάζεται να τα ξαναγράψω. Όσο για τον Καμμένο και τη Χρυσή Αυγή, δε χρειάζεται νομίζω να γίνει καν λόγος.

Άρα; Ήταν ψήφος διαμαρτυρίας; Θα βαλθώ να αποδείξω ότι δεν ήταν ψήφος διαμαρτυρίας.
Αν οι έλληνες ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, θα το έκαναν εναντίον ολόκληρου του πολιτικού σκηνικού που σαφώς και δεν αποτελείται μόνο από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη Ν.Δ. Τα κόμματα της Αριστεράς δηλαδή δε συμμετείχαν στο πολιτικό σκηνικό; Δεν ήταν αυτά που με τις κινητοποιήσεις τους απέτρεψαν ή καθυστέρησαν υπερβολικά την λήψη αναγκαίων μέτρων, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, οι έγκαιρες αλλαγές στο ασφαλιστικό, οι αλλαγές στο καθεστώς των φαρμάκων, τα κλειστά επαγγέλματα; Δεν ήταν αυτές που έκαναν αιματηρές για τη χώρα, αδικαιολόγητες απεργίες, όπως αυτές στα λιμάνια; Δεν υποστήριξαν τις συντεχνίες στις άδικες απαιτήσεις τους;

Θα μου πείτε ότι αυτά έκαναν και η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όταν ήταν αντιπολίτευση. Συμφωνώ απολύτως. Αυτοί ούτως ή άλλως συμμετέχουν στο πολιτικό σκηνικό και δεν το αμφισβητεί κανείς. Η πολιτική σκοπιμότητα και το πολιτικό κόστος άφησαν τους έλληνες πολιτικά απαίδευτους. Αλλά μήπως φταίνε μόνο οι εκάστοτε κυβερνώντες γι αυτό; Οι αντιπολιτευόμενοι που με την παντελώς στείρα στάση τους επέβαλαν την λογική δικτατορία του πολιτικού κόστους, είναι αθώοι;
Και τι να πω για Καμμένο και Χρυσό Αυγό; Ο μεν Καμμένος αποτελεί πασίγνωστο μέλος του ακροδεξιού κοινοβουλευτικού πολιτικού σκηνικού, αν και εστεγάζετο στη Ν.Δ., εδώ και χρόνια. Ειδικότης του οι εύκολες εθνικιστικές κορώνες. Το δε Χρυσό Αυγό είναι πασίγνωστο για τραμπουκισμούς κατά των αλλοδαπών, ακόμη και φοιτητών στρατιωτικών σχολών με διαφορετικό χρώμα επιδερμίδας και για τις οδομαχίες του με τους αριστεριστές που συχνότατα οδηγούσαν σε μπάχαλο και καταστροφές. Δεν ήταν αυτοί μέρος του «απαράδεκτου πολιτικού σκηνικού»; Ψήφος διαμαρτυρίας θα ήταν να ψηφιστούν κόμματα και πρόσωπα «αθώα του αίματος τούτου». Ο Λεβέντης, οι Κυνηγοί, ο Κούκος, οι Πειρατές, ο Μπομπ ο Μάστορας κλπ κλπ.

Άρα, ούτε ψήφος διαμαρτυρίας ήταν το χθεσινό αποτέλεσμα. Τι μένει λοιπόν;

Πελεκάνος Ερημικός

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντί σχολίου:
Χτες με πήρε στο τηλέφωνο μια φίλη που ως έντονα αγανακτισμένη είχε μετακινηθεί προεκλογικά από ΝΔ σε ΕΠΑΜ κι από ΕΠΑΜ σε Καμμένο κλπ...
Ψήφισε τελικά ΣΥΡΙΖΑ (γιατί άραγε; δεξιούλα είναι η καημένη...) Και μου είπε ότι... είναι αηδιασμένη και φοβισμένη (!) με τα αποτελέσματα, και γι αυτό φεύγει μόνιμα για το Λονδίνο!
Άντε βγάλε άκρη, που λέει κι ο σαλονικιός με τα λουκάνικα...
Άρα έχεις δίκιο Πελεκάνε...
(Μόνο που όπως λέει το σοφό λαϊκό ρητό, η μαλακία εδώ πληρώνεται)...

Ανώνυμος είπε...

Κ.Λ.

ΑπΙφ είπε...

Εγώ αντιθέτως είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα υπάρξειλύση!
Οι νικητές των χθεσινών εκλογών , Σύριζα , Ανεξάρτητοι, Χρυσή αυγή μαζί με τον πρωτεύσαντα Αντώνη Σαμαρά ,που να θυμίσω ότι μήνες τώρα ξελαρυγγιάστηκε ο καϋμένος να ζητάει εκλογές,θα κάνουν το καθήκον τους και θα φτιάξουν μια ωραία Κυβέρνηση. Δεν επικαλούνται όλοι την ρύση ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα; Και η έξοδος μας από το Ευρό - με τις κλωτσιές - είναι μόνη λύση που "παίζει" μετά τις χθεσινές εκλογές.
Υ.Γ. Έλεγα σε όλους τους θυμωμένους που θα ψήφιζαν άρτσι-μπούρτζι ότι όσο πιο πολύ γελάσετε το βράδυ των εκλογών τόσο πιό πολύ θα κλάψετε από Δευτέρα. Από το πρωϊ λοιπόν βλέπω τις μούρες των χθεσινών πανηγυριστών να έχουν σκυθρωπιάσει.Δεν τους βγήκε το σενάριο να μηδενίσει τα ποσοστά του το Πασόκ αλλά να είναι και Κυβέρνηση !!!!!

ΑπΙφ είπε...

Συνεχεια του προηγούμενου....
Αγαπημένο μου πρόσωπο μου περιέγραψε σκήνη από την χθεσινή νύκτα την ώρα που εξελλίσονταν η διαδικασία των αποτελεσμάτων.
Οι "αγανακτισμένοι" Συνασπιστές πέταγαν την σκούφια τους από την χαρά τους διαβεβαιώνοντας τους λοιπούς ανήσυχους της παρέας ότι είναι βέβαιο ότι θα σχηματιστεί Κυβέρνηση ΝΔ-Πασόκ-και Ντόρας. Μόλις κατάλαβαν ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν κόντεψαν να φάνε την σκούφια τους και έπεσαν σε βαθειά κατάθλιψη ελπίζωντας μέχρι τις πρωϊνές ώρες ότι θα γίνει το θαύμα και θα μπεί στην Βουλή η Ντόρα...

ΤΕΩΣ Σ. είπε...

Ας ειμαστε ψυχραιμοι.
Ο κοσμος ψηφισε με τα κριτηρια του ,ειτε μας αρεσει , ειτε οχι.Εαν ηταν ψηφος μαλακιας ας οψεται αυτοι που τον εκαναν να σκεφτεται σαν μαλακα.
Εαν η χαρουμενη φατσα μελαγχολισε να αναλαβει την αποφαση της επιλογης της .
Ομως τα αποτελεσματα δειχνουν να δημιουργειται μια νεα εποχη
και μας καλει να ειμαστε παροντες.Ειναι πολυ νωρις για απογοητευσεις και αρνητικες κρισεις.
Μην αρχισουμε με γκρινιες και τρικλοποδιες.Ο κοσμος ζηταει αλλαγη δεδομενων , θελει κατι καινουργιο και ας μην εχει συνειδητοποιησει τι ακριβως θα ειναι αυτο η ποσο διατεθημενος θα ειναι να το δεχθει.
Ομως ειναι απελπισμενος , ζηταει ελπιδα και δηλωνει παρον.

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Αγαπημένε μου φίλε - το ξέρεις ότι το εννοώ - ξέρω ότι είσαι δισυπόστατος : καλλιτέχνης και μηχανικός. Ο καλλιτέχνης ακουμπάει πιο πολύ στο συναίσθημα, ο μηχανικός στη λογική.Τώρα λειτουργείς περισσότερο σαν καλλιτέχνης.
Προσωπικά θεωρώ ότι η ψήφος δεν είναι υπόθεση συναισθηματική. Αν ήσουν εργολάβος και έκανες ένα σπίτι, τι συνεργεία θα έπαιρνες; Καλά παιδιά ή καλούς μαστόρους.
Για το σπίτι, είμαι σίγουρος, ότι θα έπαιρνες τους καλός μαστόρους. Για την κυβέρνηση ποιούς παίρνεις; Αυτούς που θέλουν να γυρίσουμε πίσω, να βγούμε από το ευρώ, να την κάνουμε από την Ε.Ε.; Αυτούς που δεν ξέρουν τι θέλουν; Θυμήσου την άλλη υπόστασή σου, αυτή του μηχανικού. Φιλιά και καλό βόλι. Next time.

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά τα πράγματα τα γράφουν άνθρωποι που πίστευαν σε μια Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη που έλεγε ότι η χώρα αποδεσμεύεται από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς;
Αυτοί αγωνιούν μήπως ο Τσίπρας βγάλει τη χώρα από την ΕΕ;
Το 1981 αγωνιούσαν μήπως ο Ανδρέας Παπανδρέου κάνει το ίδιο και αν όχι γιατί;
Χθες είχαμε δεύτερο 81 αλλά πολύ πιο δικαιολογημένο.Το 1981 δεν υπήρχαν ένα εκατομμύριο άνεργοι ούτε ο Ράλλης έλεγε ότι θα κάνει και άλλες περικοπές και πρέπει να τον ψηφίσουν γιαυτό.
Με δραχμή τα αυτοκίνητα θα είναι ακριβά και τα ταξίδια επισης αλλά ένα εκατομμυριο ανέργους δεν θα είχαμε με τιποτα.Και από την ανεργία πεθαίνει κανείς και όχι τον πληθωρισμό.

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Είμαστε στο 1981 ή βλέπω όνειρο;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Επιμένεις στο "καλά παιδιά και καλοί μάστοροι"!
Και κατηγορείς εμένα ότι μου αρέσουν τα "τσιτάτα"!
Καλούς μαστόρους, ας πούμε, όπως τον Κουτρουμάνη, το Ρέππα,τον Παντελή Οικονόμου και άλλα καλφούδια που μας κυβέρνησαν τα δύο τελευταία χρόνια;
Μάλλον και σεις διαβάζετε λάθος το μήνυμα των εκλογών!
Αφορίζετε και λοιδορείτε έναν λαό που λοιδορήθηκε, κατηγορήθηκε και ποινικοποιήθηκε όσο ούτε ο γερμανικός λαός μετά τον πόλεμο, αυτός ο λαός που γέμιζε τις πλατείες και χαιρετούσε φασιστικά το Χίτλερ και αιματοκύλησε την Ευρώπη!
Παραβλέπετε το γεγονός ότι αυτός ο λαός τα τελευταία δύο χρόνια είδε να χάνει ότι είχαν κερδίσει οι πρόγονοί του και ο ίδιος σε τρεις και τέσσερις γενιές!
Είδε να χάνει η χώρα του την εθνική της κυριαρχία,τη συνταγματική και νομική της κατοχύρωση το αίσθημα ασφάλειας έναντι της αυθαιρεσίας της εξουσίας!
Και όλα αυτά με "δημοκρατικό μανδύα"!
Ο λαός αυτός, για τριάντα χρόνια, υπήρξε ένας λαός λιγότερο πληροφορημένος για την οικονομική κατάσταση της χώρας του, από οποιονδήποτε άλλο λαό της ευρωζώνης και αυτό γιατί το πολιτικό σύστημα
δομήθηκε μέσα στο ψέμα προς τα κάτω, τη διαφθορά προς τα πάνω και έναν ύποπτο comme il faut πολιτικό πολιτισμό προς εαυτούς!
Απορίας "άξιον εστί" πως, άνθρωποι της δικής σας πολιτικής κουλτούρας, αδυνατούσατε να το δείτε αυτό να έρχεται και ακόμα περισσότερο αδυνατείτε να το αναγνώσετε και ερμηνεύσετε ορθά!
"Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν", αλλά ο στριμωγμένος στη γωνία μόνα "λακτίζειν" μπορεί!

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Φίλε Σαλωνίτη, πάλι την αναδρομή σου την σταματάς εκεί που θέλεις. Προφανώς ο λαός επί ΕΡΕ και Χούντας ευημερούσε. Όταν το μεροκάματο του εργάτη ήταν 100δρχ και οι αγρότες είχαν γίνει θυρωροί και μετανάστες στη Γερμανία. Δεν θέλω να λακτίσω κανέναν γιατί είμαι και κομμάτι μεγόλος με μηνίσκο και χιαστούς για χέσιμο. Γνωρίζω την πολιτική ιστορία του τόπου την οποία έχω ζήσει και στο πετσί μου (στην κυριολεξία, από Γκραβαρίτη, Σμαϊλη και τ' άλλα καλόπαιδα της "δίωξης κομμουνισμού"). Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι έχω αλλεργία στα λακτίσματα. Σε μία από τις επόμενες αναρτήσεις θα κάνω ξανά μια ιστορική πολιτική αναδρομή χωρίς προκατάληψη για το τέλος της ιστορίας προς τα πίσω.

ΑπΙφ είπε...

Σαλωνίτη μου , τελικά είσαι μαίτρ της υπερβολής! Κατ΄αρχήν να επισημάνω με πολύ με μεγάλη έμφαση ότι ουδείς έχει συγκρίνει μέχρι τώρα τον Ελληνικό λαό με τους εγκληματίες της ναζιστικής περιόδου και πολύ περισσότερο ουδείς ποινικοποίησε τον Έλληνα πολίτη. Είναι δυνατόν να συγκρίνεις την απώλεια του επιπέδου ζωής που υφιστάμεθα σήμερα με το επίπεδο ζωής προ 75-100 χρόνων(! )Πιστεύω ότι συμφωνούμε ότι κάθε γενιά προσδιορίζεται στα περίπου 25 χρόνια. Το θέμα της εθνικής κυριαρχίας έχει μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση. Εάν υπονοείς τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους δανειστές μας ,δεν έχουμε παρά να πάρουμε πίσω τις δεσμεύσεις μας αρνούμενοι τα μνημόνια και τα χρήματα που μας δίνουν. Ιδού πεδίον δόξας για την νέα Κυβέρνηση. Να επιστρέψει στους Έλληνες τα χαμένα κομμάτια της Εθνικής κυριαρχίας αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη για ότι προκύψει. Αναφέρεσαι στους Κουτρουμάνη, Ρέππα κ.τ.λ γιατί προφανώς δεν προχώρησαν τις μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τις επιταγές της τρόϊκας. Δεν θα ήθελα να αναφέρω τις επιδόσεις του νέου αστέρα της Ν.Δ Μ. Βορίδη για τον νόμο περί ανοίγματος του επαγγέλματος των ταξί ή την προσπάθεια του κ. Μπαμπινιώτη να παίξει το παιχνίδι των πρυτάνεων στην υπόθεση του Νόμου για την παιδεία ,υποθέτω ότι θα σου διέφυγαν οι δύο περιπτώσεις να τις περιλάβεις στον σχολιασμό σου , αλλά να ρωτήσω ,γιατί θα κατηγορούμε τους υπουργούς του Πασόκ. Για το ότι εφάρμοζαν τις εντολές της απεχθούς τρόϊκας ή ότι έκαναν ότι νόμιζαν ότι είναι στο DNA τους ; Και για τα δύο αν τους κατηγορούμε διαπράττουμε λογικό ατόπημα. Εγώ πάντως από την πρώτη στιγμή έχω σταθεί επικριτικά για όσους δεν μπόρεσαν να κάνουν τα συμφωνηθέντα και έχω επαινέσει όσους έχουν μοχθήσει για το αντίθετο.
Από πότε η πολιτική ανάλυση της ψήφου μιας εκλογικής αναμέτρησης αποτελεί αφορισμό και λοιδορία; Να υποθέσω ότι το 1981 με το 48% του Ανδρέα ( στο οποίο τόσο συχνά αναφέρεσαι) αλλά και το 2009 με το 44% του Γιώργου είχες την άποψη που έχεις και τώρα για την σοφία με την οποία εκφράζεται αυτός ο λαός;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Τι έχετε πάθει, μα την αλήθεια;
Γιατί, όποτε κάνω κριτική στο ΠΑΣΟΚ της τελευταίας διετίας, με πας, Πελεκάνε, στην ΕΡΕ και στη στη χούντα!Στο τελευταία μου σχόλιο ποια είναι η "αναδρομή";Και, επιτέλους διερωτώμαι, υπήρξες ποτέ εσύ "κομμουνιστής" μετά τα όσα καταλογίζεις σήμερα στους κομμουνιστές;
Προφανώς και οι δύο σχολιογράφοι παρεξηγήσατε, στη σύγχισή σας, το "λάκτισμα", που το δίνει ο λαός προς όσους τον έχουν στη γωνία και όχι εσύ που έχει μηνίσκο και βιολογική αδυναμία για τέτοιες "βιαιότητες"! Όσο για τη λοιδορία τη συκοφάντηση και την ποινικοποίηση του ελληνικού λαού, δεν εννοώ ότι την κάνατε εσείς, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας με την ένοχη και αιδήμονα σιωπή του πολιτικού συστήματος!Ή μήπως ξεχάσαμε το κωλοδάχτυλο του FOCUS;
Διαβάστε με μεγαλύτερη προσοχή τα κείμενα και μη προβαίνετε συνεχώς σε συγκρίσεις στις οποίες ουδείς αναφέρεται!Γιατί, κάθε φορά που κριτικάρω ένα κόμμα που ευθύνεται για ό,τι υφίσταται ο λαός τα δύο τελευταία χρόνια εσείς με πάτε στην ΕΡΕ και στη χούντα!
Τέτοια έλλειψη επιχειρημάτων πια;
Αν ήθελα, Απιφ, να γίνω κυνικός, θα έγραφα ότι σήμερα πληρώνουμε το λογαριασμό του "θριάμβου" του Ανδρέα το ΄81! Και μια και αναφέρθηκες στο 44% του Γιώργου, για να σε φέρω πιο σιμά, αυτό το ποσοστό είναι δημιούργημα του ψέματος πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το πολιτικό σύστημα (λεφτά υπάρχουν) για να κάνει μια μάνα ευτυχισμένη, ως μάνα σύζυγο και νύφη πρωθυπουργών!
Με τέτοια ψέματα και ανάλογη παραπληροφόρηση πορεύεται τα τελευταία 40 χρόνια ο λαός αυτός κάθε φορά προς τις εκλογές!Πότε με "οχυρωμένη οικονομία" πότε με "ισχυρή Ελλάδα", πότε με "κλειδωμένη ισοτιμία" και πότε με "ισχυρό τραπεζικό σύστημα",μας έκλεβαν πάντα τη ψήφο μας, προς τέρψη και ανακούφιση των 500 οικογενειών που έκαναν πάρτι στο δημόσιο ταμείο!
Δεν τρελάθηκαν απότομα 3,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι που έδειξαν "πόρτα" στον, τόσο βολικό για μερικούς, δικομματισμό!

ΑπΙφ είπε...

Δεν εννοούσα τίποτε περισσότερο από ότι γράφεις. Στους Ευρωπαίους εταίρους μας αναφερόμουν με την φράση ότι ουδείς εξ αυτών μας συνέκρινε με τους ναζιστές, ούτε κανείς ποινικοποίησε τον Έλληνα πολίτη. Αν υπάρχουν ακραίες φωνες όπως το κωλοδάκτυλο του FOCUS τις ισοφαρίζει και τις ξεπερνά μάλιστα η " Εθνική ομάδα ακραίων " στην Ελλάδα. Σκέψου τις καμένες Γερμανικές σημαίες, σκέψου τους πύρινους λόγους με τους αφορισμούς εναντίον της Μέρκελ, Σόιμπλε κα όλου του Γερμανικού λαού και όχι μόνο, από Τσίπρα , Καρατζαφέρη , Άγιο Αμβρόσιο ,Αγιο Ανθιμο , εσχάτως και από Π.Καμμένο και ένα σωρό άλλους .Η χαριτωμενιά είναι ότιέχουμε αρχίσει να κλαίμε που θα έρθουν λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες να στηρίξουν το εισόδημα των τουριστικών επαγγελμάτων.Γιατί να παίζουμε και εμείς σε αυτό το άθλιο παιχνίδι;
Ας κατηγορήσουμε την Ευρώπη για καθυστερήσεις που μας αφορούσαν για έλλειψη συντονισμού και ταχύτητας αντίδρασης και μια σειρά άλλων ΣΟΒΑΡΩΝ θεμάτων αλλά όχι γιατί το Focus ή η Bild έφτιαξε μιά φωτογραφία με ένα κωλοδάκτυλο ή περισσότερα κωλοδάκτυλα.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ο "κυρίαρχος" λαός έδωσε ψήφο μαλακίας στον Τσίπρα και στους άλλους αντιευρωπαϊστές και τώρα θα λουστεί την δραχμούλα, την πείνα και όλα τα δεινά. Ας δούμε τώρα και την ορθή ψήφο που δόθηκε στα κόμματα της συγκυβέρνησης που κατά εσάς ήταν ο μονόδρομος. Θα την κατανοούσα πλήρως αν ήταν ψήφος δαγκωτό σε Πασόκ και ΝΔ ή αν έφερνε στο προσκήνιο νέα ή και ικανά πρόσωπα. Ας δούμε ποιοι θα ξαναέσωναν την χώρα από την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας την Β Αθηνών:
Χρυσοχοϊδης (επιτυχής υπουργός ανάπτυξης, άσε που δεν διάβασε το μνημόνιο), Ανδρουλάκης (επιτυχημένος σχολιαστής των πραγμάτων), Κακλαμάνης Απ. (φέρελπις, χωρίς ευθύνη για το πολιτικό σύστημα) για να μην συνεχίσω με Ντινόπουλο, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Άδωνι, Παπακώστα, Στρατηγό Άνεμο Πολύδωρα, Παπαθανασίου (ναι αυτού που έφτασε το έλλειμα στο 15%) κτλ. Αυτή η ψήφος πως ακριβώς χαρακτηρίζεται?
Συνεπώς συμφωνώ ψήφος μαλακίας δόθηκε εκατέρωθεν με μία όμως διαφορά. Η μεν ήταν ψήφος οργής, ελπίδας, δοκιμασίας, του να δούμε και κάτι άλλο, η άλλη μου μοιάζει ψήφος του παλαιού συστήματος, του ρουσφετιού, αυτού που πρέπει να αλλαχτεί. Και μάλλον λέω εγώ για αυτό επιλέχτηκε η πρώτη.

leon είπε...

Λάθος εκτιμήσεις κάνεις ανώνυμε.Η ψήφος στη συγκυβέρνηση ήταν ψήφος με cojones. Βγάζω το καπέλο σε αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και δεν την έκαναν για άνετες και μοντέρνες ροζ ξαπλώστρες όσο και σε αυτούς που ψήφισαν ΝΔ και δεν υπεκυψαν στην κούφια προπαγάνδα του κυρίου Τσουρουφλισμένου.
Για τα πρόσωπα, θα μπορούσα να πω το γενικό αυτοί είμαστε. Θα μπορούσα όμως να πω και κάτι άλλο πιο σοβαρό που το ανέφερα και πριν από τις εκλογές : Επειδή σ' αυτές τις εκλογές ήθελε βαρειές cojones για να βάλεις υποψηφιότητα, όταν η βουλευτική ιδιότητα έχει τόσο πολύ απαξιωθεί από τον χύδην όχλο, παρέμειναν στις λίστες μόνο α) οι αρχιδάτοι και β) αυτοί που δεν θα βλέπανε στον εαυτό τους ούτε σε λίστα αναμονής αεροδρομίου και ήταν μοναδική ευκαιρία να γίνουν κάποιοι.
Γι αυτη την απαξίωση όμως, πάλι ο πολιτικά απαίδευτος λαός φταίει.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)