37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΔΗΜ.ΑΡ. : ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ! ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ;


Τι είναι η ΔΗΜ.ΑΡ.; Είναι κάποια στελέχη του ΣΥΝ που αποτελούσαν την πιο φιλοευρωπαϊκή και μετριοπαθή του πτέρυγα, κάτι σαν υπόλειμμα της «ευρωκομμουνιστικής» τάσης. Αυτά τα λίγα στελέχη που για καιρό φλέρταραν με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όντας εγκλωβισμένα στο αλαλούμ του Αλαβάνου και του Τσίπρα, αποφάσισαν τελικά να κάνουν κάτι δικό τους που να στέκεται μεταξύ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΣΥΝ, με στόχο να εκμεταλλευτούν την κυβερνητική σκωρίαση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το αδιέξοδο χάος του ΣΥΝ.

Η προσπάθεια να σταθείς κάπου ανάμεσα σε αναγκάζει να γίνεις μόνιμος ισορροπιστής. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Ναι στην Ευρώπη αλλά όχι στο Μνημόνιο. Μα η Ευρώπη θέλει Μνημόνιο. Τότε εντάξει, καλύτερο Μνημόνιο. Φαντάζεστε τον Κουβέλη να διαπραγματεύεται καλύτερο Μνημόνιο; Υπάρχει εχέφρων άνθρωπος να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από τους προηγούμενους; Καλύτερα από τον Παπαδήμο;

Αλλά ο Κουβέλης λέει είμαστε έτοιμοι. Είμαστε λέει, δεν λέει είμαι. Άρα να υποθέσουμε ότι θα μπορεί να διαπραγματευθεί κάποιος άλλος. Ο Μαργαρίτης μήπως; Ή τα απόβλητα του εκσυγχρονιστικού ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι παίχτες του χρηματιστηρίου Μανίκας και Μαλέζιος; Αστειότητες βέβαια. Και όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σεβαστό ποσοστό για την ΔΗΜ.ΑΡ. Τάχει ο Έλληνας αυτά. Έχει δοκιμάσει και τον Αβραμόπουλο (τον κύριο τίποτα) και τον Σαμαρά και τους Οικολόγους. Και μετά τους βούλιαξε. Μόνο που τώρα «οι καιροί ου μενετοί». Και κάθε μαλακία πληρώνεται ακριβά.

Πελεκάνος Ερημικός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)