37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟ (2)

Για κάτσε ρε Νικόλα – και οι υπόλοιποι – γιατί θα μας τρελάνετε!
Διάβασα με προσοχή την απάντησή σας στην πρόταση για το υπουργείο περιβάλλοντος:

"... Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν δηλώσει επανειλημμένα εδώ και πολύ καιρό ότι είναι ανοιχτοί σε ένα προγραμματικό διάλογο ακριβώς γιατί διαθέτουν μια κουλτούρα συνεργασιών. Τέτοιος διάλογος ποτέ δεν έγινε ώστε να διαπιστωθούν συγκλίσεις και αποκλίσεις. Αυτό το έλλειμα δεν μπορεί να το αναπληρώσει μια βιαστική πρόταση συμμετοχής κάποιου στελέχους μας στο υπουργείο περιβάλλοντος..."

Τόσες μέρες που πηγαινοέρχεστε στα κανάλια και στα ντιμπέιτ δεν είναι διάλογος;
Τι περιμένετε δηλαδή; Να έρθει το ΠΑΣΟΚ και να κάτσετε να συζητάτε για το κόμα και την τελεία κι ο χρόνος να κυλάει όπως στο Τεννεσί που περιμένουν να ωριμάσει το ουίσκι;
Εδώ δεν πρόκειται για αριστερίστικες οργανώσεις που έχουν όλο το χρόνο στη διάθεσή τους μέχρι να σημάνει η ώρα της επανάστασης…
Πρόκειται για συμμετοχή σε μια κυβέρνηση που πρέπει να ορκιστεί ΣΗΜΕΡΑ, όχι αύριο!.. Και πολιτική είναι να μπορείς να αρπάζεις τη στιγμή - έστω κι αν σου προσφέρεται προσχηματικά, που για το Γιώργο δεν το πιστεύω - και να την κάνεις ουσία.
Δυστυχώς, άλλη μια ευκαιρία χάθηκε. Και χάθηκε για σας, γιατί οι πασόκοι όχι μόνο δεν έχασαν, αλλά μπορώ να πω ότι κέρδισαν πολύτιμες εντυπώσεις και μάλιστα εύκολα…
Μακάρι να σας δοθεί η ευκαιρία να το ξανασκεφτείτε στο μέλλον, γιατί αλλιώς…
…το χάσαμε το κορμί πατριώτη!..
Κι είναι κρίμα, γιατί ξέρω ότι τουλάχιστον εσύ, Νικόλα, αξίζεις κάτι περισσότερο από το να εμφανίζεσαι ως ο «πράσινος μαϊντανός» στα κανάλια, υφιστάμενος μάλιστα την κριτική των ανεγκέφαλων εκ των ένδω…
Κ.Λ.

5 σχόλια:

Πρώην Τζουτζές, νυν Παρείσακτος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Σαν συνέχεια του προηγούμενου σχόλιού μου κάνω σκληρή αυτοκριτική γιατί έσπευσα σαν χάνος να πιστέψω ότι επιτέλους ένα οικολογικό κόμμα συμπεριφέρεται με σοβαρότητα και όχι σαν μικρομέγαλο παιδάκι. Στηυν πυρά με το ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπές ξενέρωτες (δυνάμεις)!

Koupakia είπε...

Έπεσαν σαν χάνοι στην φάρσα των Λάλα - Μπογδάνου!
Πρόκειται για μπούφους πολιτικά και δεν αξίζει κάποιος να ασχολείται μαζί τους.

leon είπε...

Κουπάκια έχω κάποιες επιφυλλάξεις για το ότι όπως λες έπεσαν σα χάνοι στη φάρσα των Λάλα - Μπόγδανου. Κι αυτό γιατί χθες το πρωί έγινε διερευνητικό τηλεφώνημα στο σπίτι του Χρυσόγελου. Από υποψήφια των Οικολόγων - Πράσινων που έχει στενές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό δεν ήταν φάρσα.
Επίσης έχω κάθε λόγο να πιστεύω το ΠΑΣΟΚ όταν ισχυρίζεται ότι έκανε προσωπική πρόταση και όχι πρόταση στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ. Μόνο που η πρόταση ήταν για το Νίκο Χρυσόγελο, όχι για τη Βασιλάκου που, σε κάθε περίπτωση, ήταν απούσα από την εκλογική εκστρατεία.
Από κει και πέρα άρχισε ένα σπασμένο τηλέφωνο και σωρεία από αδεξιότητες.
Αδεξιότητα 1η: Του ΠΑΣΟΚ που, έψαχνε στο τηλέφωνο το Χρυσόγελο, κι όταν δεν τον βρήκε πήρε τρίτο πρόσωπο. Έτσι στο παιγνίδι μπήκαν, εκ των πραγμάτων, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ.
Αδεξιότητα 2η: Του Νίκου Χρυσόγελου, που αρνείται να πιστέψει ότι η πρόταση αφορά το πρόσωπό του και μόνο αυτό και ανάγει το θέμα σε διακομματικό, αντί να πει ένα «δέχομαι» ή ένα «ευχαριστώ, δε θα πάρω» και να κλείσει το θέμα χωρίς τυμπανοκρουσίες.
Αδεξιότητα 3η: Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, πριν καν μιλήσουν με το ΠΑΣΟΚ βγάζουν τη γνωστή ανακοίνωση.
Από κει και πέρα, το ΠΑΣΟΚ τούρμπο για την έλλειψη τακτ Χρυσόγελου και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ τους αδειάζει για να τους γελοιοποιήσει μετην ανακο΄πινωση περί Βασιλάκου.
Επί της πολιτικής ουσίας τώρα. Το ΠΑΣΟΚ πετώντας το μπαλάκι στο Χρυσόγελο ενήργησε και ορθώς και λάθος. Ορθώς διότι, αν ο Χρυσόγελος αποδέχονταν την πρόταση, σήμερα οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ θα είχαν σβήσει από το χάρτη, άρα θα είχε απαλλαγεί από μια «ενοχλητική» κριτική. Λάθος, διότι, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι μια δυνητική δεξαμενή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Αν λοιπόν ο συλλογισμός ήταν «τσιμπάμε το Χρυσόγελο και τους ρίχνουμε σε κρίση χειρότερη από της ΝΔ» ήταν λάθος. Διότι αν διαλύσεις μια δεξαμενή ψήφων δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι ψήφοι της θα έρθουν σ' εσένα.
Λάθος επίσης και στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ πράγματι ήθελε τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ εταίρους στη διαχείριση του περιβάλλοντος.
Η όποια συζήτηση μαζί τους, για όποιον γνωρίζει τις ιδιομορφίες του χώρου,έπρεπε να ξεκινήσει με μια πρόσκληση για διερεύνηση προγραμματικών συγκλίσεων. Χωρίς πρόταση για ανάληψη θέσης από πρόσωπο. Τα υπόλοιπα μπορούσαν να έρθουν αργότερα.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στο φίλο μας το Νίκο Χρυσόγελο. Επί τριάντα (30) ολόκληρα χρόνια ονειρεύονταν ένα Πράσινο Κόμμα και μόχθησε όσο ελάχιστοι γι αυτό. Ενδεχόμενη αποδοχή από μέρους του μιας κυβερνητικής θέσης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κόμματος θα βύθιζε το τελευταίο σε βαθιά κρίση αξιοπιστίας. Και ο Νίκος, έχει τα κουσούρια του όπως όλοι μας, αλλά αυτό ποτέ δε θα το έκανε. Γιατί θα το θεωρούσε προδοσία σε βάρος ανθρώπων με τους οποίους πορεύτηκε μαζί. Γιατί δεν είναι σαν κάποιους άλλους παλιούς μας φίλους (ονόματα δε θέλω να πω), που τους παίρνουμε τηλέφωνο στο κινητό, και βάζουν τη γραμματέα τους να απαντήσει αντί γι αυτούς και να μας πει ότι θα μας πάρουν σε λίγο. και φυσικά αυτό το «σε λίγο» δεν έρχεται ποτέ. Αν το έκανε αυτό δε θα ήταν φίλος μας. Τον προτιμούμε λοιπόν με την «πολιτική του αφέλεια». Κι ας πιστεύω, εγώ τουλάχιστον, ότι οι άνθρωποι που καθορίζουν την πολιτική των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ δεν αξίζουν, στην πλειονότητά τους, μια τέτοια ντόμπρα συμπεριφορά.

Γιάννης Χρ.

leon είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Koupakia είπε...

Αγαπητέ Γιάννη!
Επειδή άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά τη στιχομυθία Μπογδάνου - Συντονιστή των Οικολόγων, θεωρώ τη φάρσα γεγονός αναμφισβήτητο και την γκάφα των Οικολόγων δεδομένη.

Κατά την άποψή μου η άσκηση πολιτικής, ανεξαρτήτως θέσεως στην κοινωνία, είναι πολύ σοβαρή πράξη, ακόμη κι αν ασκείται από κυβέρνηση τύπου Καραμανλή και αντιπολίτευση τύπου ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ, επιμένω να θεωρώ πολιτικά μπούφους αυτούς που απέδειξαν ότι ούτε μια φάρσα δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν πολιτικά.

Υ.Γ. 1 Φυσικά αναφέρομαι σε κόμματα και κινήματα και όχι σε άτομα.

Υ.Γ. 2 Η πρόταση προς τον Χρυσόγελο ήταν του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ραδιοφωνικού παραγωγού στον Φλας και συνεργάτη του Θ. Λάλα και κανενός ΠΑΣΟΚ.

Είπαμε, τσίμπησαν ως χάνοι!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)