37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΦΤΩΧΕΙΑ

Μεγάλο ποσοστό ελλήνων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Προφανώς της οικονομικής. Ένα ασύγκριτα μεγαλύτερο ποσοστό βρίσκεται κάτω από το όριο της πνευματικής και ψυχικής φτώχειας.

Πελεκάνος Ερημικός

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι έτσι είναι! Όσοι αρνούνται να δεχθούν να τους πάρουν και τα παιδια τους, γιατί τα άλλα τα πήραν όλα και δε ψηφίζουν το σφαγεα βενιζελο είναι ανόητοι ή ψυχασθενείς!

Ανωνυμος 2 είπε...

Εχεις λυσσαξει ρε Ανωνυμε με το Πασοκ τον Βενιζελο και τον Παπ. Για ολα αυτοι φταινε ενταξει το καταλαβαμε , πες μας ομως και εσυ τι θα ψηφισεις ρε μάγκα γιατι μπορει να μας κάνεις να λυσσάξουμε και εμεις απο τα γελια.

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Λάθος κατάλαβες βρε ανώνυμε 1 το νόημα της ανάρτησης. Με τίποτα δεν υπονοώ ότι όποιος ψηφίζει τον "σφαγέα" (sic) Βενιζέλο είναι έξυπνος κι όποιος ψηφίζει οτιδήποτε άλλο χαζός. Εαν ήταν έτσι τα πράγματα, θα έπρεπε κάθε που έχουμε εκλογές κάποιοι έξυπνοι να γίνονται χαζοί και κάποιοι χαζοί έξυπνοι, όπερ άτοπον. Το να μη διαθέτεις αναλυτική σκέψη δεν είναι θέμα εξυπνάδας ή χαζομάρας, είναι θέμα έλλειψης παιδείας και του κατάλληλου πνευματικού περιβάλλοντος περιβάλλοντος. Είδες πόσο εύκολα εσύ έπεσες στην παγίδα και είδες τα πράγματα σχηματικά; Τι σου λείπει; Η εξυπνάδα; Ασφαλώς όχι. Η αναλυτική σκέψη σου λείπει. Γι αυτό θα είμαστε μια ζωή, αφού δεν καταλαβαίνουμε την έλλειψη, άρτζι μπούρτζι και λουλάς. Και θα βλέπουμε τους πρωτοπόρους λαούς με το υπερτηλεσκόπιο.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2 λες να ενδιαφέρει το πανελλήνιο τι θα ψηφίσω; Με κολακεύεις!
Πελεκάνε Ερημικέ με τις απόψεις σου θα παραμείνεις "ερημικός" με μόνη συντροφιά το ΠΑΣΟΚ!
Η αλήθεια είναι ότι αν είχαμε όλοι οι ψηφοφόροι "αναλυτική σκέψη" θα είχαμε μια άλλη Ελλάδα!
Εξήγησε μου όμως όσοι επί δεκαετίες ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και καθιέρωσαν ένα κατεστημένο κρατικοδίαιτο κόμμα, είχαν και την έχασαν, ή δεν είχαν ποτέ;

Ανωνυμος 2 είπε...

Ειναι δικαιωμα σου να μην θελεις να απαντησεις στο ερωτημα για το τι ψηφιζεις.Αλωστε αυτο είναι το πιο ευκολο για ολους .Δεν εκτιθεσαι σε κανένα κινδυνο κριτικης και πυροβολεις εκ του ασφαλους σαν ελευθερος σκοπευτης.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2 δε σε καταλαβαίνω! Έχει δηλώσει κάποιος εδώ μέσα τι θα ψηφίσει και το ζητάς από εμένα λες και είμαι ο μόνος που "πυροβολώ εκ του ασφαλούς";

Ανωνυμος 2 είπε...

Οι αλλοι πυροβολουν με πολιτικες τοποθετησεις εσυ μονο με απαξιωτικα σχολια αυτη ειναι η διαφορα .

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Ανώνυμε 1 με κολακεύεις γιατί αποδέχεσαι πλήρως την επεξηγηματική μου τοποθέτηση.
Όσο για το Ερημικός, φυσικά και το επέλεξα εγώ, βάσει της επιθυμίας μου να είμαι και να παραμένω ερημικός, σαφώς αποστασιοποιημένος από παραλληρούντες ανωνύμους. Διότι, όπως κατάλαβες (ή δεν κατάλαβες) καλέ μου ανώνυμε, εσύ μεν αρνείσαι να πεις τι ψηφίζεις και λες ότι έχεις αυτό το δικαίωμα (ασφαλέστατα, όπως και αυτό της ανωνυμίας) ενώ σ' εμένα που απλά τοποθετούμαι επί της πνευματικής φτώχειας της πατρίδας μας, αποδίδεις άνετα τον κομματικό χαρακτηρισμό. Φίλε, δεν συνηθίζω να κρύβομαι και δε με λυγίσανε ιδεολογικές και πολιτικές τρομοκρατίες και τρομοκρατίες. Τώρα θα φοβηθώ να πω τι ψηφίζω; Φυσικά και ψηφίζω Πα.Σο.Κ. Εσύ πάντως, ότι και να ψηφίζεις, παρουσιάζεις σοβαρές λογικές αντιφάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, φίλε Ερημικέ! Κανένας δεν είναι τέλειος!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)