37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αγανακτισμένος κροίσος! (Και μετά μου λέτε ότι δεν είμαστε για το γάιδαρο καβάλα...)

Ο 21χρονος, φοιτητής του Χάρβαντ κ. Π. Αγγελόπουλος, ο οποίος το καλοκαίρι του 2011 συμμετείχε στην πλατεία Συντάγματος στο λεγόμενο «κίνημα των αγανακτισμένων», με συνθήματα εναντίον του πολιτικού κατεστημένου, εμφανίστηκε και πάλι στην πολιτική και οικονομική σκηνή. Ο γιος της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου και του κ. Θόδωρου Αγγελόπουλου δημοσίευσε επιστολή με την οποία κάνει λόγο για την «κρίση του καπιταλισμού» και σημειώνει ότι τα κόμματα του κεφαλαίου επιχειρούν να ενσπείρουν τον φόβο με το δήθεν δίλημμα ευρώ ή δραχμή.
Ο κ. Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε, φαίνεται, στο πρόσωπο του νεαρού γόνου της οικογένειας Αγγελόπουλου ένα ανέλπιστο υποστηρικτή στο πολυσυζητημένο και από πολλούς αμφισβητούμενο οικονομικό του πρόγραμμα. Και μάλιστα από έναν φοιτητή του Χάρβαντ. Ο νεαρός Αγγελόπουλος εστίασε στην επιστολή σε διαπιστώσεις των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Ι. Μηλιού, Ευ. Τσακαλώτου, Χρ. Λάσκου (μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και του (πολύ) κ. Ι. Βαρουφάκη.
Από το σημερινό ΒΗΜΑ
Για την αντιγραφή
Κ.Λ.

1 σχόλιο:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αντιλαμβάνομαι, αγαπητέ Κ.Λ., ότι η αναδημοσίευση έγινε για να καταδείξεις τον κοινωνικό, πολιτικό και ταξικό ρατσισμό της εφημερίδας που άλλαξε όνομα μετά την κατοχική έκδοση και συνέχισε να κυκλοφορεί κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, χωρίς να ζητήσει ούτε μια συγνώμη από το δοκιμαζόμενο Έλληνα!
Γιατί, αλλοίμονο αν ένας γνήσιος δημοκράτης θεωρεί ότι ένας φοιτητής του Χάρβαρντ, δεν έχει το δικαίωμα, ανεξάρτητα των πολιτικών ή ταξικών πεποιθήσεων των γονιών του, να διαδηλώνει και να εκφράζει με όποιο τρόπο επιθυμεί τις απόψεις του!
Θα έλεγα ότι χρειάζεται και περίσσιο θάρρος για να κάνει κάτι τέτοιο, με δεδομένο το ότι κάποιοι (Το Βήμα)θα του ασκούσαν κριτική εκ του ασφαλούς, προς τέρψη των πάσης φύσεως λαϊκιζόντων!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)