37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Η ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ


Το επεισόδιο Κασιδιάρη και Σια δεν είναι ανέκδοτο. Πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο σοβαρού προβληματισμού.

Το πρώτο επίπεδο ανάγνωσης αναφέρεται στη στάση των πρωταγωνιστών που δεν είναι φυσικά μόνο ο Κασιδιάρης και η Κανέλλη. Είναι όλοι οι παριστάμενοι στο πάνελ. Και εξηγούμαι :

Α) Παπαδάκης.
Γιατί κάλεσε τον Κασιδιάρη στο πάνελ; Από δημοκρατική ευαισθησία; Μα η Χρυσή Αυγή είναι δηλωμένα αντιδημοκρατική και παίζει κρυφτό με το σύνταγμα, όπως βέβαια και το ΚΚΕ. Η διαφορά είναι ότι το ΚΚΕ συμμετείχε σε όλη την ιστορική διαδρομή της μεταπολιτευτικής, πολιτισμένης, ευρωπαϊκής σε συμπεριφορά, βουλής. Ξέφυγε τώρα τελευταία. Αυτό όμως θα το αναλύσουμε μετά.

Το πρώτο κιόλας δείγμα γραφής της Χρυσής Αυγής, με το επαίσχυντο και ανεκδιήγητο εγέρθητ-ο, θα έπρεπε να κάνει ΟΛΟΥΣ τους δημοσιογράφους να μποϊκοτάρουν την παρουσία στα μέσα αυτών των λούμπεν τραμπούκων. Ο Παπαδάκης όμως ήθελε το τζέρτζελο. Αυτό απέδειξε και η στάση του στο επεισόδιο όπου η προσπάθειά του να το αποτρέψει ήταν προσχηματική.

Β) Κανέλλη, Δούρου.
Γιατί δέχεστε κυρίες μου τη συμμετοχή σας σε πάνελ με τον λούμπεν τραμπούκο Κασιδιάρη; Μήπως επρόκειτο να γίνει συζήτηση με επιχειρήματα;  Και εντάξει, η Κανέλλη έχει στο αίμα της τον κατινίστικο καυγά. Η άλλη τι ήθελε;

Γ) Καθηγητής Παυλόπουλος.
Τα ίδια ισχύουν και γι αυτόν. Με μία σοβαρή προσθήκη : Η στάση του σε μία βιαιοπραγία που θα μπορούσε να καταλήξει και σε σοβαρότατο τραυματισμό της Κανέλλη θυμίζει σκηνές από τον δρόμο που χρησιμοποιούμε σαν παράδειγμα κοινωνικής κατάπτωσης και παρακμής. Κάποιοι χτυπούν κάποιον και οι διαβάτες αδιαφορούν. Και αυτός δεν ήταν καν διαβάτης. Ήταν συνάδελφος της Κανέλλη και στο ίδιο πάνελ. Ο άνθρωπος αυτός υπήρξε υπουργός και θέλει να ξαναγίνει. Είναι και καθηγητής της Νομικής. Πριν αλέκτωρ φωνήσαι δικαιώθηκα περίτρανα για την πνευματική και ψυχική φτώχεια του τόπου.

Και τώρα ερχόμαστε στο δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης. Το επεισόδιο αυτό δεν ήταν τυχαίο. Μας προϊδεάζει για το τι πρόκειται να δούμε στη λούμπεν βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές. Πριν από τις προηγούμενες εκλογές είχα προβλέψει την χαμηλή ποιότητα της βουλής που επρόκειτο να προκύψει και είχα εξηγήσει τον λόγο : Η συλλήβδην απαξίωση των πολιτικών είχε αποτρέψει πολλούς σοβαρούς ανθρώπους από το να συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση, ενώ άλλους τους καταδίκασε σε πολιτικό αφανισμό. Οι μούντζες στο κοινοβούλιο, στο σύμβολο των δημοκρατικών θεσμών που υιοθετήθηκαν χωρίς σκέψη από το πλήθος των «αγανακτισμένων» με την παρότρυνση και αριστερών κομμάτων, έφεραν τα λούμπεν στοιχεία στη βουλή.

Το «ευρωπαϊκό» πρόσωπο μας τελείωσε. Τώρα κυριαρχεί ο βαλκανικός μας εαυτός και στη βουλή θα παρακολουθούμε σκηνές από ταινίες Κουστουρίτσα.

Πελεκάνος Ερημικός

2 σχόλια:

ΤΕΩΣ Σ. είπε...

Σοβαρη η σταση του Κ.Κ.Ε. με γρηγορα αντανακλαστικα , για υποβαθμιση του συμβαντος και μακρια απο το σκεπτικο "σφαξε με αγα μου να αγιασω".

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Από την "τριλογία Παυλόπουλου", είναι φανερό ότι αυτός ο άθλιος φταίει για όλα!
Που δε σηκώθηκε να πλακωθεί με τον Κασιδιάρη, οπότε και πάλι θα έφταιγε γιατί έπεσε στο επίπεδο της Χ.Α.!
Που δεν είχε τα αντανακλαστικά του Τζέιμς Μπόντ να αντιδράσει σε μια μη αναμενόμενη σκηνή 15 δευτερολέπτων, που δεν πρόταξε τα στήθη του να διαφυλάξει τις κυρίες του πάνελ, ο άθλιος!
Το ότι άλλοι τρεις του πάνελ αντέδρασαν με την ίδια αδράνεια, δεν έχει σημασία!
Ο Παυλόπουλος είναι δεξιός! Αυτός φταίει!
Παιδιά, τα ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, έχουν πάψει να είναι ντέρμπι!
Ο Ολυμπιακός παίρνει πρωταθλήματα και ο Παναθηναϊκός διαλύεται!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)