37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012


Photo: CoasterMadMatt@Flickr
Photo: CoasterMadMatt@Flickr
1 εικόνα
Πού θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ, ρωτούν καλοπροαίρετοι σχολιαστές και κακοπροαίρετοι πολιτικοί.  Όπως φαίνεται, θα πάνε στο φούντο απορημένοι. Αδίκως, όμως, γιατί ο κ. Τσίπρας έχει απαντήσει στην πρώτη παράγραφο της ομιλίας του: θα τα σπάσει με την Ευρώπη. Λίγοι θέλουν να εννοήσουν αυτό που ο κ. Τσίπρας ουρλιάζει μέσα στο αυτί τους. Οι άνθρωποι ζουν με την άρνηση της πραγματικότητας. Ωστόσο είναι απολύτως σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τις διατυπώσεις του. Και οι διατυπώσεις δείχνουν το δρόμο χωρίς επιστροφή: έξω από το ευρώ, έξω από την Ευρώπη. Το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έψαξε επισταμένως να βρει αν απομένουν γέφυρες για να τις ανατινάξει.
Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας προχτές στην Κερατέα, εγκωμίασε την αντίσταση των κατοίκων της που, ανατρέποντας το σχεδιασμό της πολιτείας, μετέτρεψαν την περιοχή τους σε «γαλατικό χωριό». Ήρθε η σειρά της Ελλάδας να γίνει το γαλατικό χωριό της Ευρώπης, στην οποία θα συνεχίσει να ανήκει γεωγραφικά. Οι Ιρλανδοί, που τραβάνε το δικό τους μνημόνιο, επικύρωσαν χτες με μεγάλη πλειοψηφία το ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο. Οι Ιρλανδοί δεν έχουν τα κότσια και δεν θα γίνουν Γαλάτες, όπως εμείς. Η εξαγωγή της αριστερής «ανατροπής» στην Ευρώπη συναντά δυσκολίες. Ας την κάνουμε μόνοι μας, μεταξύ μας.
Κανείς δεν πιστεύει ότι θα βρεθούν συνομιλητές στην άλλη άκρη του τραπεζιού για να διαπραγματευτούν μια συμφωνία που ο ΣΥΡΙΖΑ θα την έχει σκίσει και θα τους την έχει πετάξει στα μούτρα. Το πιθανότερο είναι να μη τους πετύχουμε καν. Τα μούτρα τους θα είναι στραμμένα στο μεγάλο πανηγύρι της Ισπανίας. Έτσι, θα μείνουμε μεταξύ μας, στο extra small γαλατικό χωριό. Αλλά, μεταξύ μας, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φαίνεται extra large. Από τη στιγμή που εξασφαλίσει την ελληνική έξοδο και μανταλώσει την πόρτα, μπορεί να κοστολογήσει οτιδήποτε με οποιοδήποτε τρόπο. Γιατί 751 κατώτατο μισθό και όχι 751.000;
Είτε το γράψει στο κυβερνητικό πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε όχι, εκεί, στις 751.000, θα βρίσκεται την 1-1-2013. Θα μπαίνει ο εργαζόμενος (με πλήρη απασχόληση, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πλήρη δωρεάν παιδεία και σύνταξη στο 100% του μισθού) στο φούρνο και θα παίρνει μια φρατζόλα με δέκα χιλιάρικα. Θα του μένουν και 741.000 στην τσέπη. Θα μπαίνει ο ίδιος (με πλήρη απασχόληση, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πλήρη δωρεάν παιδεία και σύνταξη στο 100% του μισθού) στον ίδιο φούρνο έξι μήνες μετά και θα παίρνει μια φρατζόλα με εκατό χιλιάρικα. Όμως θα αμείβεται ήδη με 1.502.000 μηνιαίως. Άρα, θα του μείνουν στην τσέπη 1.402.000. Καθαρό κέρδος για τον εργαζόμενο (με πλήρη απασχόληση, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πλήρη δωρεάν παιδεία και σύνταξη στο 100% του μισθού), μετά την αγορά της φρατζόλας, 1.402.000 – 741.000 = 661.000, σε μόλις έξι μήνες.
Ο επιπλέον πλούτος, αν μου επιτρέπεται να αποσπάσω μια εμπνευσμένη φράση από τη χτεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα, «θα έχει θετικό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην εγχώρια ζήτηση λόγω της μεγαλύτερης ροπής προς κατανάλωση των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων». Μετά από άλλους έξι μήνες ο εργαζόμενος (με πλήρη απασχόληση, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πλήρη δωρεάν παιδεία και σύνταξη στο 100% του μισθού) θα παίρνει τη φρατζόλα του έναντι σφραγισμένου σημειώματος («Μία φρατζόλα στον κομιστή») από το κρατικό αρτοπωλείο.
Το ρηθέν του προφήτη, «ο άνθρωπος πάνω από το χρήμα», θα έχει πληρωθεί.

Σημείωση: Η ως άνω προβολική οικονομετρική προσομοίωση έχει γίνει σε Τσίουρος, το μεταβατικό νόμισμα που θα αντικαταστήσει τα Γιούρος (προς τιμή του ηγέτη της «ανατροπής»). Τα σφραγισμένα σημειώματα που θα αντικαταστήσουν το χρήμα θα φέρουν την εικόνα του ηγέτη, όπως οι κονσέρβες που μοιράζει σήμερα στον κόσμο ο Τσάβες. Αν και πιο πολύ γούστο θα είχε να δείχνουν τον Αστερίξ.  
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Για την αντιγραφή  Απιφ 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κακομαθημένος και απληροφόρητος λαός...
Χτες σε μια συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ μια πολωνέζα που ζει εδώ και είκοσι χρόνια στην Ελλάδα και βόσκει πρόβατα μαζί με τον έλληνα άντρα της, πήρε το λόγο και είπε:
"Δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάτε. Εγώ έχω ζήσει πτώχευση στη ζωή μου, στην Πολωνία το 1981 και είναι μια φρίκη! Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ είχανε μόνο αλάτι και ξύδι. Όποιος είχε κουπόνια έτρωγε, οι άλλοι πεινούσαν".
Κ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

Το περίεργο δεν είναι ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει ακόμα συκεντρώσεις!
Είναι το ότι πάνε ακόμα "οπαδοί" σε αυτές!!!

Απιφ είπε...

Πριν από λίγες μέρες ένας καλός φίλος, μου έκανε την εξής ερώτηση :
- Καλά ρε Απίφ δεν βλέπεις ότι το Πασόκ είναι πλέον μια παλιοσακαράκα ενώ ο Τσίπρας είναι μια ολοκαίνουργια Μερσεντάρα ;
Απαντώ λοιπόν στον φίλο αλλά και στον ανώνυμο.
Πράγματι το Πασόκ είναι μια ξεχαρβαλωμένη σακαράκα αλλά πάει αργά προς την Ευρώπη αντίθετα η απαστράπτουσα Μερσεντάρα μας πάει ολοταχώς προς Αφρική .
Όποιος λοιπόν βλέπει ακόμη τον προορισμό είναι δυνατόν να πηγαίνει στις συγκεντρώσεις του Πασόκ !

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ μας πάει στην Ευρώπη μέσω Αφρικής, γιαυτό και έγινε σακαράκα από τα πολλά περιτά χιλιόμετρα που έκανε και από τα λάδια που έχασε στη διαδρομή!
Μην ανησυχείς, στην Ευρώπη θα πάμε και σίγουρα χωρίς ΠΑΣΟΚ!

Απιφ είπε...

Εγώ θέλω να πάω στην Ευρώπη ακόμη και με την σακαράκα που χάνει λάδια ακόμη και με τα πόδια .Εσύ με ποιά αμαξάρα θα πας στην Ευρώπη δεν μας λες. Πάντως η Μερσεντές πάει φουλάρα Αφρική . Το λένε οι ίδιοι, δεν το λέω εγώ, δεν τους αρέσει αυτή η Ευρώπη αλλά δυστυχώς γι΄αυτούς δεν υπάρχει άλλη. Η Ευρώπη που θέλουνε ονομάζεται εις την Ελληνική γλώσσα ΑΦΡΙΚΗ!!

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Γιατί ρε παιδιά μαλώνετε για Ευρώπη, Αφρική και σακαράκες. Υπάρχει και η πολιτική της ακινησίας που είχε επιλέξει ο κύριος Μπούλης. Αυτός ντε που είχαν βαλθεί όλοι οι στρατοί του κόσμου να τον σκοτώσουν, επειδή ήταν τολμηρός και τάβαζε με τα θεριά. Εγώ πάντως, από έγκυρες πηγές και όχι σακαράκες, ξέρω ότι ακόμη τον ψάχνει μια ρεσεψιονίστ σε ένα ξενοδοχείο. Τότε ντε, με το σχέδιο Ανάν. Τότε που είπε το μεγάλο ΟΧΙ. Πώς είπατε;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ, ολόκληρο Λιμενικό έψαχνε ένα νούμερο που χάθηκε πάνω σε ένα κανό στο Αιγαίο!

Πελεκάνος Ισπανικός είπε...

Το να πηγαίνεις με κανό μεγάλες αποστάσεις και να παίρνεις τεράστιες ευθύνες και δύσκολες αποφάσεις θέλει cojones, το να είσαι "πρωθυπουργός" και να κρύβεσαι από δωματίου σε δωμάτιο για να μην εκφράσεις άποψη σημαίνει ότι είσαι un grande cojon.

Ανώνυμος είπε...

Το να είσαι "φαν" του κωπηλάτη-ποδηλάτη-περαστικού από το Ελλάντα, είναι ανοησία!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)