37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

"...Το προτσές του καπιταλισμού κοινωνικοποιεί..."

Προκήρυξη σήμερα της οργάνωσης "Λαϊκή Θέληση", στην εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.
Προσπάθησα να της ρίξω μια ματιά...
Χάος!..
Ποιός Γιάννης, με κείνο το διαχρονικό "το προτσές του καπιταλισμού κοινωνικοποιεί την ανάπτυξη του φραξιονισμού"...
Εδώ να δείτε κορακίστικα...

"...Αδιαφιλονίκητα, η δολοφονία του 15χρονου µαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αφύπνισε τις εν υπνώσει συνειδήσεις της λαϊκής τάξης και του διάχυτου κοινωνικού προλεταριάτου και έ­θεσε τις βάσεις για την επαναδιατύπωση των ό­ρων διεξαγωγής της λαϊκής αντίστασης ενάντια στη δοµική συστηµική κυριαρχία του υπάρχο­ντος. Η εξέλιξη αυτή ως διακύβευµα για τον επα­ναστατικό µετασχηµατισµό της κοινωνίας συ­µπληρώνει τη σηµαντικότητα του αυθόρµητου εξεγερτικού ξεσπάσµατος και στο τέλος το ξε­περνά, ενσωµατώνοντας την αυθεντικότητα της λαϊκής θέλησης..."

Τουλάχιστον ο Γιάννης κάνει πλάκα... Αυτοί σοβαρολογούν...
Άραγε πίνουν κάτι καλό ή αυθόρμητα τους έρχονται;
Ποιός ξέρει...

Κατά τα άλλα, λέξη για τον "σοσιαλισμό" ή κάτι παρεμφερές τέλος πάντων...
Δεν ξέρω τι έχουν στα κεφάλια τους τα παλλικάρια αυτά, αλλά προβληματίζομαι έντονα για το σκοπό, την αιτία που οπλίζουν τα χέρια τους. Είναι η οργή; Η απελπισία; Ο μιμητισμός; Κάτι άλλο;
Δύσκολο να το πεις...
Πάντως εμένα αυτό το μακρόσυρτο:

"...Η προπαγανδιστική σταυροφορία των συστη­µικών δυνάµεων για την αποκατάσταση της αξιο­πιστίας των θεσµών που διαιωνίζουν την κοινωνι­κή ανισότητα, την ταξική εκµετάλλευση, τον πλουτισµό των λίγων σε βάρος των πολλών, που νοµιµοποιούν τις δολοφονίες και την κρατική κα­ταστολή, τις εξοντωτικές ποινές της µονόφθαλ­µης ταξικής Δικαιοσύνης και επιβραβεύουν τους διανοούµενους όλων των βαθµίδων που συντάσ­σονται µε τα καρτέλ του πολιτικού-οικονοµικού κατεστηµένου, πρέπει να απαντηθεί αποτελε­σµατικά µε όλα τα µέσα που διαθέτει η παράδο­ση του λαϊκού επαναστατικού κινήµατος, µε τη συνέχιση και όξυνση της κοινωνικής-ταξικής πά­λης, µέχρι την τελική νίκη του επαναστατηµένου ανθρώπου ενάντια στους δυνάστες του. .."

...με προβληματίζει έντονα...
Απλώς ανόητοι... ή...

Κ.Λ.

2 σχόλια:

Τζο ο Χαραμάδας είπε...

Χρόνια πολλά Κώστα. Αφού δε μπορούμε να σε βρούμε στα τηλέφωνα...

Ανώνυμος είπε...

Κώστα χρόνια πολλά σε σένα και στο blog.
Γ.Κ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)