37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΡΙΖΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ

Θέλει ο παππάς ν' αγιάσει, αλλ' αφήνουν οι διαβόλοι; Είχα πάρει την απόφαση να μην ασχοληθώ με τα μικροπολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει Ευρωεκλογών. Ήταν όμως πιο δυνατό από εμένα.
Διαβάζοντας τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοινώθηκε εν επαναστατικαίς χορδαίς και οργάνοις, ανακάλυψα στη 14η θέση - πάλι καλά που δεν ήταν και σε εκλόγιμη θέση - ανάμεσα σε ανθρώπους με μικρότερη ή μεγαλύτερη κοινωνική ή κομματική προσφορά, την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κόρη του τ. Προέδρου του ΣΥΝ κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου. Δεν γνωρίζω ποια είναι η συμμετοχή της κυρίας Κωνσταντοπούλου στα κοινωνικά κινήματα. Δε θυμάμαι να έχω ακούσει το όνομά της ως υπερασπίστριας κάποιων ταπεινών και καταφρονεμένων στα δικαστήρια. Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάποια σοβαρή ενδοκομματική της δραστηριοποίηση, αν και, ως προς αυτό, μπορεί να απατώμαι μιας και δεν είμαι μέλος του ΣΥΝ. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν παύει να προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παρουσία της κόρης του μέχρι πριν πέντε χρόνια Προέδρου του ΣΥΝ στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Δε θα δεχθώ το σχόλιο «όλοι ίδιοι είναι» από κανένα. Γιατί η Αριστερά ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΗΘΟΣ.
Ένα ήθος που ασφαλώς δε διαθέτει η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ, αν κρίνω και από τη λαθροχειρία της 22ης και τελευταίας θέσης του ευρωψηφοδελτίου. Πριν από μερικούς μήνες είχα επικριθεί έντονα από φίλους του ΣΥΝ όταν είχα ασκήσει κριτική στον κ. Αλέξη Τσίπρα διότι εμφανίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 24 Ιουλίου συνοδευόμενος από τη δεσποινίδα Καντίτζα Σανκό και δηλώνοντας ψευδώς ότι είναι μετανάστρια δεύτερης γενιάς. όπως η ίδια η δεσποινίς Σανκό αποκάλυψε στις συνεντεύξεις που παραχώρησε στις επόμενες ημέρες η ίδια ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 12 ετών. Μετανάστες δεύτερης γενιάς είναι τα αδέλφια της. Τα οποία βεβαίως δεν έχουν ενηλικιωθεί. Θα μπορούσε όμως να είναι υποψήφια η μητέρα της, ή τέλος πάντων - γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ενήλικος μετανάστης δεύτερης γενιάς - οποιοσδήποτε γονιός που τα παιδιά του κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με απέλαση. Αντ' αυτής της πολιτικά έντιμης στάσης επελέγη η λάιφ στάιλ εκδοχή της δεσποινίδας Σανκό.
Κρίμα. Ή μάλλον «έξεστι τοις Κλαζομενίοις ασχημονείν», όπως σχολίαζε ένας παλιός φιλόλογος στο σχολείο, κάθε φορά που η μαθητική βαβούρα ξεπερνούσε τα όρια της ευπρέπειας.

Γιάννης Χρ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο σπιτι του κρεμασμενου δε μιλανε για σχοινι.Καποιος που υποστηριζει ενα κομμα που θελει να εκλέξει πρωθυπουργο ενα τυπο που το μονο προσον του ειναι οτι ειναι γιος και εγγονος πρωθυπουργου σα να προκεται για βασιλικη δυναστεια δεν μπορει να εχει αντιρρησεις για τη 14η θεση και μη εκλογιμη του ψηφοδελτιου ενος αλλου κομματος.

leon είπε...

Συμφωνώ μαζί σου φιλαράκι. Κάποιος που γλύφει εκεί που έφτυνε δε νομιμοποιείται να γίνεται τιμητής των άλλων.
Για να στο κάνω λιανά. Η Αριστερά έχει λόγο ύπαρξης όταν εισάγει νέα ήθη και φρέσκιες ιδέες στην πολιτική.
Όταν σε ό,τι αφορά στα ήθη είναι μια από ίδια με τα κόμματα που διαχειρίζονται τη διακυβέρνηση γίνεται μια από τα ίδια με τους άλλους δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Όταν, αντί να ξαναπιάνει το νήμα των έμπρακτων αναζητήσεων των κινημάτων της δεκαετίας του '70 για μια αυτοδιαχειριζόμενη κοινωνία, αναμασάει την ΚΚΕδικη νοσταλγία για μια οικονομία Σοβιετικής Ένωσης δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Όταν τα στελέχη της στέλνουν τα παιδιά τους σε μουράτα ιδιωτικά σχολεία αντί για το δημόσιο της γειτονιάς τους δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Όταν κλάνει πατάτες μπροστά στην επίσημη εθνικιστική υστερία κατά της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και δεν τολμάει να πει το αυτονόητο, ότι κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να αποκαλείται όπως της αρέσει δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης.
Όταν οι Δήμαρχοί της κλάνουν πατάτες και δεν τηρούν την υπόσχεσή τους να τελέσουν γάμο ομόφυλου ζευγαριού και βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά ένας «κατάπτυστος δεξιός ΠΑΣΟΚος» τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης
Με όλα αυτά που συμβαίνουν η μόνη ομάδα που δικαιούται να φέρει επαξίως είναι το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα. Οι άνθρωποι αυτοί είτε σου αρέσει είτε όχι είναι ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Γιάννης Χρ.
Υ.Γ. Καταλαβαίνω γιατί συγχίζεσαι. Γιατί η δεσποινίς Κωνσταντοπούλου μετά τις βουλευτικές εκλογές θα φιγουράρει σε περίοπτη θέση στα έδραν του ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος είπε...

Είσαι σοβαρός; Δικηγόρος του Σερίφη στο Εφετείο ήτανε. Δεν σας το είπε ο Κουφοντίνας; Σοβαρή ΠΑΜΚ Γκύζη είστε...

Ανώνυμος είπε...

Κι επειδή ήταν δικηγόρος του Σερίφη πάει να πει ότι πρέπει να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;
ΚΙ ο Κουφοντίνας γιατί να μας το πει; Σάμπως την πήρε χαμπάρι;
Κ.Λ.

Unknown είπε...

Προς Ανώνυμο.

Στα 35 χρόνια που διώκεται ο Γιάννης Σερίφης τον υπερασπίστηκαν πολλοί δικηγόροι. Κάποιοι - Ευάγγελος Γιαννόπουλος - έκαναν ήδη πολιτική καριέρα. Κάποιοι άλλοι τον υπερασπίστηκαν διότι αυτό τους επέβαλε η συνείδησή τους.
Αν για εσένα η υπεράσπιση του Γιάννη Σερίφη δίνει αυτοδίκαια στη δεσποινίδα Κωνσταντοπούλου το δικαίωμα να γίνει βουλευτής - που θα συμβεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές εφ' όσον, όπως εύχομαι, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερβεί το 3% - τότε πάσο. Στην περίπτωση αυτή όμως αισθάνομαι απολύτως δικαιωμένος για όσα καταμαρτυρώ στο ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Χρ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)