37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΗ...

Ο φίλος του blog "ΔΕ ΜΑΣΑΜΑ ΡΕ" (http//demasamere.blogspot.com) πήρε σήμερα μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, να αναδείξει ένα θέμα που νομίζω δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα μας...
Αντιγράφω το θέμα απ' ευθείας από το blog του, πιστεύοντας ότι δεν θα έχει αντίρρηση γι αυτό:

"...Παίδες, η πληροφόρηση, η ανάλυση, ή η άποψη χωρίς αντίδραση δεν έχει αξία. Στο τέλος καταντάει κουβέντα καφενείου, μια ψευτο-ψυχανάλυση, όπου όλοι μας αισθανόμαστε θαυμάσια που συμφωνούμε μεταξύ μας, πιστεύουμε ότι κάναμε ότι μπορούσαμε, ενώ στη πραγματικότητα είμαστε ανώδυνοι και γραφικοί. Πρέπει να συνηθίσουμε να "περνάμε" και μπροστά από τους υπολογιστές, να γινόμαστε πρακτικοί αν θέλουμε να μας υπολογίζουν. Αν σκοπός μας είναι να φέρουμε και κανένα αποτέλεσμα. Δεν θα ξεχάσουμε τον κ. Kιλτίδη στις εκλογές που θα έρθουν. Kαι θα το πούμε και στον Πρωθυπουργό τώρα, για να εκτιμήσει αν θα πάρει αυτό το κόστος. Kαι θα το πούμε και στην αντιπολίτευση που κρίνεται και αυτή από τις πρωτοβουλίες της. Σας βεβαιώνω, μία τέτοια στάση είναι η μόνη που τρομάζει τους κυβερνώντες.]
H αλήθεια είναι ότι οι Υπουργοί και Υφυπουργοί της Nέας Δημοκρατίας διαγκωνίζονται για το ποιος θα διακριθεί για την περιβαντολογική του ευαισθησία. Δε θα πρέπει να ξεχάσουμε τον κ. Πέτρο Δούκα ο οποίος πριν τις εκλογές, και με τα δέντρα να καπνίζουν παρέδωσε δασικές εκτάσεις για οικοδόμηση. [Mου φαίνεται ότι το αποκάλεσε ανάπτυξη'].Αλλά αγαπητέ κ. Υφυπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κωνσταντίνε Κιλτίδη δε θα σας ξεχάσουμε ούτε εσάς. Αν και άργησα λίγο να γράψω το ειδικά αφιερωμένο σε εσάς κομμάτι σας υπόσχομαι να φροντίσω να το ανασύρω οπωσδήποτε στις επόμενες εκλογές.'Eτσι οι ψηφοφόροι της περιφέρειάς σας κ. Υφυπουργέ θα γνωρίζουν πηγαίνοντας στη κάλπη ότι το Nοέμβριο του 2007 το Συμβούλιο της Eπικρατίας μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η "Zωοφιλική Oικολογική Ένωση Eλλάδας" απαγόρευσε έστω και προσωρινά το κυνήγι σε ολόκληρη την Ελλάδα λόγω των ανυπολόγιστων καταστροφών που επέφεραν στο φυσικό περιβάλλον οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.'Oμως εσείς κ. Υφυπουργέ αντί να σεβαστείτε την απόφαση, και να αντιληφθείτε τη προφανή λογική της, εκδώσατε την επόμενη κιόλας μέρα καινούρια απόφαση παρακάμπτοντας το Συμβούλιο της Eπικρατείας.Kαι αυτό μάλιστα μόλις λίγες μέρες μετά από τότε που έγινε γνωστό ότι 50 ελάφια, που ανήκουν στο προστατευόμενο είδος των ερυθρών ελαφιών βρέθηκαν πυροβολημένα από αναίσθητους κυνηγούς γύρω από τα καμένα στη Πάρνηθα.
Αγαπητέ κ. Kιλτίδη καταλαβαίνουμε.
Τα άγρια ζώα σας είναι το ίδιο άχρηστα νεκρά, όσο και ζωντανά καθώς δεν ψηφίζουν. Έτσι σας είπε και ο σύμβουλός σας. Ατυχώς όμως ξέχασε ότι ψηφίζουμε εμείς. Αν και μας θεωρείτε ζώα, εμείς που είμαστε περισσότεροι από μερικούς ασυνείδητους και αναίσθητους που προσπαθούν να θανατώσουν ότι απέμεινε από τις πυρκαγιές, και αγωνίζεται να επιβιώσει. Θα σας θυμηθούμε στις εκλογές που έρχονται κ. Kιλτίδη, και θα φροντίσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να παίρνει ψήφους ο εκλογικός σας αντίπαλος και όχι εσείς.'Eτσι ο επόμενος Υφυπουργός που θα καταλάβει τη θέση σας, θα το σκεφτεί διπλά πριν συμπεριφερθεί όπως εσείς.
Λοιπόν, copy, paste, send (πιο απλό δε γίνεται)
ΔEIΓMΑ EΠIΣTOΛHΣ ΠΡOΣ TON κ. ΠΡΩΘΥΠOΥΡΓO Υπόψιν: Προέδρου ΠΑΣOK κ. Γιώργου Παπανδρέου Γενικής Γραμματέα του KKE, κ. Αλέκας Παπαρήγα Προέδρου του ΣΥΡIZΑ, κ. Αλέκου Αλαβάνου Υφυπουργού κ. Kιλτίδη

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ:
Σας παρακαλώ να ζητήσετε από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Kιλτίδη να ανακαλέσει την απόφαση που εξέδωσε με την οποία επιτρέπει το κυνήγι για την τρέχουσα κυνηγητική περίοδο. Και μάλιστα παρακάμπτοντας πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Eπικρατείας η οποία το απαγόρευε λόγω των ολέθριων επιπτώσεων που είχαν οι φωτιές του καλοκαιριού στην πανίδα και χλωρίδα της χώρας.
Kύριε Πρωθυπουργέ η απόφασή σας αυτή γύρω από το θέμα της φετινής κυνηγετικής περιόδου αποτελεί σοβαρό ζήτημα για πολλούς από τους συμπολίτες μας και η απόφασή σας έχει μεγάλη σημασία για εμάς.
Mε εκτίμηση,
'Oνομα – Eπώνυμο …

Για την αντιγραφή
Κ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)