37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Σχόλιο

Ίσως είναι η μεγαλύτερη έφεύρεση στην ιστορία του ανθρώπου. Μιλάω για το διαδίκτυο. Όσο περνούν τα χρόνια, όσο η φαντασία και η δημιουργικότητα των επιστημόνων, αλλά και των απλών, καθημερινών ανθρώπων διεισδύει στο αχανές μεγαλείο του, τόσο περισσότερες δυνατότητες αποκαλύπτονται...
Τέτοιο εργαλείο, μα την πίστη μου δεν μπορούσαμε ούτε καν να ονειρευτούμε τότε που τρέχαμε νυχτιάτικα να κολλήσουμε μια αφίσσα για ενημέρωση, να μοιράσουμε μια ανακοίνωση χέρι - χέρι ή μια εφημεριδούλα... Τότε που στέλναμε ένα γράμμα στο φίλο, στο συγγενή και αυτό έφτανε - αν έφτανε - στα χέρια του μετά από μια βδομάδα...
Τώρα ολόκληρος ο κόσμος φαντάζει ένα προσβάσιμο τοπίο κι είναι τόσο απλό - καταπληκτικά απλό - να φωνάξεις και να ακουστείς από εκατομμύρια αυτιά!..
...Φτάνει να έχεις κάτι να πεις... Κάτι που να αξίζει να ακουστεί...
Μια σχεδόν απόλυτη δημοκρατία στην πράξη.

Εμείς έχουμε, αλήθεια, να πούμε κάτι;
Φωνή έχουμε... Λόγο έχουμε;
Κώστας Λ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κώστα γειά σου
Αν συμμετείχαμε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ που οργανώνονται για την εκλογή εκλεγμένου θα δείχναμε τζόβενα (εκ του joven) . Ademas έχουμε κσι λόγο.

Γ. Κουτσομπίνας

Ανώνυμος είπε...

Palavras, amigo!
Σε χαιρετώ!
Κ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε ορισμένα πράγματα να πούμε αλλά έχουμε πολύ περισσότερα να κάνουμε. Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο βήμα λόγου αλλά και πεδίο δράσης. Εξηγούμαι:

Η διακίνηση σημαντικών πληροφοριών ευαισθητοποιεί.
Το κάλεσμα σε συγκεκριμένες δράσεις κινητοποιεί.
Οι οργανωτικές προτάσεις μπορούν να δώσουν υπόσταση σε ομάδες πρωτοβουλίας.

Κι εμείς, θέλω να πιστεύω, δε θα μείνουμε μόνο στα λόγια κι ας είμαστε μεσήλικες προς το γέροι και επιβαρυμένοι από πολλά.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)