37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

OΙ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ

Ταπείνωση, οργή, απαξίωση...

Του Σπύρου Καβαλιεράτου

Χειρότερα δεν μπορούσε να τα κάνει ο Ολυμπιακός. Μέσα σε μια εβδομάδα κατέστρεψε ό,τι είχε καταφέρει από την αρχή της σεζόν και όλο αυτό συνδυάστηκε με την ακριβώς αντίθετη διαδρομή του Παναθηναϊκού. Με λίγα λόγια, όλη η ταπείνωση που μπορεί να νιώσει μια ομάδα, έχει έδρα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Δυστυχώς ο Ολυμπιακός γύρισε πολλά χρόνια πίσω από κάθε άποψη. Γιατί αν δεν πήγαινε φάιναλ φορ με μειονέκτημα έδρας απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, κανείς δεν θα έλεγε τίποτα. Οι ευθύνες θα είχαν πέσει μόνο πάνω στη διοίκηση, που έριξε το μπάτζετ το καλοκαίρι.

Όμως με πλεονέκτημα έδρας, με αντίπαλο την αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι Σιένα και με το +48 του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ να κάνει τον κόσμο να παραληρεί, δεν υπάρχει ούτε μια δικαιολογία. Οι οπαδοί τραγουδούσαν πριν από 10 μέρες "έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό" και τώρα δεν θέλουν να ακούσουν για μπάσκετ. Και γι αυτό φταίει πρώτα απ' όλα ο Ιβκοβιτς και μετά οι παίκτες. Γιατί ο Ντούντα είχε το αλάθητο του Πάπα και οι οπαδοί πίστεψαν όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια σε προπονητή.

Κι όμως, η κατάσταση ξέφυγε από τα χέρια του και έχει τεράστια ευθύνη για ό,τι έγινε την περασμένη Πέμπτη. Όταν και χάθηκε η πρόκριση τελικά. Όσο για τους παίκτες, στα δύσκολα άφησαν τον Γκόρντον να βγει μπροστά. Οι υπόλοιποι κρύφτηκαν ή μάλωναν μεταξύ τους. Δεν υπάρχει ούτε μια δικαιολογία για ό,τι έγινε.

Η χρονιά δεν τελείωσε και ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τη δύναμη να πατήσει στα πόδια του. Αν στο τέλος της σεζόν πάρει το πρωτάθλημα, το κάζο ίσως περάσει σε δεύτερη μοίρα. Αλλά μέχρι τότε, η οργή θα έχει δώσει τη θέση της στην απαξίωση. Για τους Αγγελόπουλους, τον Ιβκοβιτς και τους παίκτες. Γιατί αυτή, ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία από την ημέρα που ανέλαβαν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Και το χειρότερο είναι πως πλέον δεν υπάρχει ούτε Γκέρσον, ούτε Γιαννάκης, για να πάρουν πάνω τους όλες τις αμαρτίες του Ολυμπιακού.

Για την αντιγραφή : Θηρίον το Αλύπητον

1 σχόλιο:

hectoire είπε...

otan exane to rythmo h omada epi giannakh oi opadoi fwnazane "ksypna giannakh!" otan h omada ekane to idio epi ivkovic den nomizw na akousthke "ksypna duda" vevaia den hmoun mesa giati den phga oute se enan agwna fetos sto sef gia na to epivevaiwsw alla pisteuw oti o ivkovic exrize ths empistosynhs twn opadwn (h ton sevontousan ka8oti geros an8rwpos) k eixe ena varos ligotero apo to giannakh epipleon h epilogh ths sun8eshs ths omadas htan apolyta dikh tou opote den uparxoun elafruntika

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)