37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΩΣ ΣΕΑΥΤΟΝ.

Είναι σπουδαία η ευαγγελική ρήση. Σε μία φράση τα λέει όλα. Η προφανής ανάγνωση είναι ότι πρόκειται για προτροπή να αγαπήσουμε τον πλησίον. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το "ως σεαυτόν" μας λέει ότι πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και μάλιστα θεωρεί ότι αυτή η αγάπη είναι η υπέρτατη.

Αν η αγάπη για τον εαυτό δεν ήταν θετική και επιθυμητή, το ευαγγέλιο θα είχε μια άλλη διατύπωση : "Αγάπα τον πλησίον σου" ή "Αγάπα τον πλησίον σου μάλλον ή σεαυτόν" ή ακόμη "Αγάπα τον πλησίον σου, ουχί σεαυτόν".

Νομίζω δε ότι υπαινικτικά, το ευαγγέλιο μας λέει ότι για να αγαπήσουμε τον πλησίον μας, πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε ολοκληρωτικά και απροϋπόθετα τον εαυτό μας.

Θηρίον το Αλύπητον

1 σχόλιο:

hectoire είπε...

kapoios pou agapaei ton eauto tou mporei eukola na agaphsei k kapoion allo

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)