37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έρχονται οι άγιες μέρες και οι δαιμόνιοι συμπατριώτες μας που ψάχνουν πάντα την τάχαμου ευκαιρία, ετοιμάζονται να εκδράμουν στην αλλοδαπήν γιατί βρίσκουν "οικονομικά πακέτα". Εγώ πάλι με το φτωχό μου το μυαλό λέω ότι σε περίοδο τέτοιας κρίσης που χρωστάμε και τις κάλτσες μας, τα λεφτά πρέπει να μένουν στη χώρα και να κινούνται στα Σάλωνα που σφάζουν αρνιά, στο Λεωνίδιο που κάνουν λαμπρή Ανάσταση και όπου τραβάει ο οργανισμός μας. Όχι πάντως στην Αίγυπτο και στο Ντουμπάι.

Θηρίον το Αλύπητον

12 σχόλια:

hectoire είπε...

ase ti mana isixi na paei opou 8elei

hectoire είπε...

k egw ama eixa lefta 8a ta skorpaga opou evriska ana ton kosmo.Siga mi ka8omoun edw na mizeriazw me tis titikes

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Η mana, ξέρει ΤΙ Πασχα γίνεται στα ΣΑΛΩΝΑ και στο ΛΕΩΝΙΔΙΟ;
Δεύτερη ερώτηση:
Η mana, του χρόνου ξέρει αν θα έχει λεφτά να πάρει αμνό;

takos είπε...

Όπως και νά 'χει το πράγμα, εάν οποιοσδήποτε (μάνα - μπάρμπας ή δεν ξέρω 'γώ ποιός) ξέρει τι θα γίνει μέχρι του χρόνου, παρακαλείται θερμά όπως ενημερώσει εμένα και τους λοιπούς αναγνώστες του φόρουμ, ώστε να λάβουμε αποφάσεις σχετικές με τις τραπεζικές καταθέσεις μας.

Καλό Πάσχα!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Το ότι διαθέτετε καταθέσεις, αγαπητέ μου, πέραν του ότι δικαιώνει την κλασσικήν πλέον ρήσην, "Λεφτά υπάρχουν",αποτελεί ένα ακόμη λόγο για την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα μέτρα!
Συμβουλή οφ δη ρέκορντ:Σε τραπεζική θυρίδα, με διασπορά!

Θηρίον το Αλύπητον είπε...

Απ' ότι καταλαβαίνω Τάκο, αδυνατούμε να δεχτούμε την έννοια τοι κοινού συμφέροντος διότι μας βολεύει να υποστηρίζουμε ότι "κάποιοι" - όχι φυσικά εμείς,είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση άρα εμείς νομιμοποιούμεθα να στείλουμε το όποιο μας κομπόδεμα στην Ελβετία, να τελειώσουμε τα τελευταία μας όβολα στις Μαλβίδες και γαία πυρί μειχθήτω.
Δεν θα συμφωνήσω. Πάντα λειτουργούσα με συνείδηση πολίτη αυτής της πατρίδας και έτσι θα λειτουργήσω και τώρα. Αν είναι να πεθάνω, θα πεθάνω περήφανος για τη στάση μου στο Ζάλογγο.

Ανώνυμος είπε...

Αρνουμεθα να λαβουμε υπο οψιν μας το κοινο συμφερον στα πλαισια του καπιταλιστικου συστηματος.
Ζητουμε για να δεχθουμε οτι υπαρχει κοινο συμφερον αλλο πιο εξισωτικο ή ισοπεδωτικο οπως θελει το λεει κανεις συστημα.
Και επειδη αυτο δεν υπαρχει δεν το παιρνουμε καθολου υποψιν.
Για να το παιρναμε υποψιν στα πλαισια ενος ανισου συστηματος θα επρεπε να υπαρχει ενα αλλο αισθημα γνωστον ως πατριωτισμος.
Και αυτο ομως εκαναν πολλοι και διαφοροι να το βγαλουν οπισθοδρομικο.

Vatopedinos είπε...

Εγώ πάντως πάω Καρδίτσα!
Συμφωνώ απόλυτα με το θηρίον το αλύπητο!

hectoire είπε...

afiste ta arnakia isixa na zisoun.Titikes..

hectoire είπε...

an se peirazoun ta greeklish na min apantas sta minimata mou.. egw etsi goustarw na grafw

takos είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το σχόλιο σου ανώνυμε. Δηλαδή αυτό που λες είναι ότι κοινό συμφέρον δεν μπορεί να υφίσαταται εκτός αν είναι κατά κάποιο τρόπο θεσμοθετημένο; (πχ. σε ένα αμιγώς σοσιαλιστικό συστημα).
Και επειδή στην ελλάδα κατά την γνώμη μου εφαρμόζουμε ένα περίεργο μείγμα σοσιαλισμού-ελεύθερης αγοράς, πιστεύεις ότι στην Γερμανία για παράδειγμα ή σε άλλα κράτη που ευημερούν (εις βάρος τρίτων κρατών) στα πλαίσια του καπιταλισμού δεν υπάρχει κοινό συμφέρον;
Αγαπητό θηρίο ουδέποτε διαφώνησα μαζί σου επί της ουσίας, το δε σχόλιο μου ήταν καθαρά χιουμοριστικό και αφορούσε τον πανικό που διακατέχει την κοινωνία για ενδεχόμενη χρεοκοπία.
Εάν ορίσουμε το κοινό συμφέρον ως βελτίωση του μέσου επιπέδου διαβίωσης τότε είναι αυτονόητο ότι μια από τις πολλές ενέργειες που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε το χρήμα εντός συνόρων, καταναλώνοντας εγχώρια προϊόντα και υπηρεσίες. Κάπως έτσι μπαίνει και το ζήτημα της ατομικής ευθύνης του πολίτη, το οποίο βέβαια δεν επιμερίζεται ισόποσα αλλά καθένας αναλαμβάνει το μερίδιο που του αναλογεί.
Ευχαριστίες οφ δη ρέκορντ
Σαλωνίτης θενκς φορ δε τίπ...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με το οτι πρεπει να αγοραζουμε ελληνικα προιοντα.
Εκεινο που λεω ειναι οτι σε καθε χωρα το κοινο συμφερον οριζεται αλλιως.
Οι Αμερικανοι οριζουν το κοινο τους συμφερον στα πλαισια του αμιγως καπιταλιστικου τους συστηματος.
Στην Ελλαδα το προβλημα δεν ειναι αυτο που εχουμε αλλα αυτο που πιστευουμε οτι ιδανικα θα επρεπε να εχουμε και εφ οσον αυτο δεν συμπιπτει με αυτο που υπαρχει και δεν μπορει να υπαρξει, ο μεσος πολιτης δεν μπορει να ταυτισθει με το κοινο συμφερον μιας κοινωνιας που δεν εγκρινει.
Το καλυτερο που εχει να κανει ο ΓΑΠ ειναι να αφησει τα περι τεταρτου δρομου και να διακηρυξει ορθα κοφτα οτι θελουμε να μεινουμε στην ευρωζωνη και για να γινει αυτο θα αποδεχθουμε πληρως τον καπιταλισμο και να ορισει ετσι το κοινο συμφερον οποτε δημιουργειται ενα πλειοψηφικο μπλοκ.
Οχι μισολογα πλεον γιατι δεν οδηγουν πουθενα.
Και η Γερμανια δεν ζει εις βαρος αλλων λαων.Κανεις δεν σε υποχρεωνει να παρεις γερμανικο αυτοκινητο ή πλυντηριο.Μονος σου πηγαινεις και το παιρνεις.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)