37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ

Το μεγάλο λάθος του παππού δεν ήταν η προφανής ανετοιμότητά του να αντιμετωπίσει τον πανέξυπνο maitre de restaurant Πιανιτζιάνι. Για όσους δεν έχουν επιλεκτική και μονοδιάστατη μνήμη, έτσι είχε αιφνιδιαστεί ο παππούς κι από τον καλό τον άνθρωπο τον Καζλάουσκας που του είχε πάρει τα σώβρακα.

Το μεγάλο λάθος του παππού είναι ότι παρουσίασε τον εαυτό του, για μια ακόμη φορά, σαν γκουρού και μάγο της φυλής για να χαϊδέψει τα αυτιά όσων "αγαπούν το παραμύθι και όχι τη σκέψη". Μίλησε με πονηρό τρόπο απαξιωτικά για τον προκάτοχό του και έβαλε μπροστά το γνωστό μηχανισμό των κωλογλυφταράδων, δημοσιογράφων και μη, για να συντηρήσουν την παραμύθα. Κι έτσι το μπάτζετ των φουκαράδων των Αγγελοπουλέων άλλαξε δομή και τα πολλά πήγαν στον προπονητή. Τα λίγα πήγαν στο χειμερινό pret a porter.


Θηρίον το Αλύπητον

1 σχόλιο:

hectoire είπε...

ferte ton phil jackson bas k doume mia aspri mera.. hahah

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)