37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ


Ο Κ.Λ. έχει μια όμορφη μικρή πατρίδα, μέρος της υπέροχης μεγάλης πατρίδας που τάχαμου μας πληγώνει. Στις τρεις εισόδους της μικρής πατρίδας υπήρχαν τρεις πελώριες, μοσχομυριστές χωματερές. Γιατί ως γνωστόν οι έλληνες δίνουν τον υπερπάντων αγώνα για να μη γίνουν Χ.Υ.Τ.Α. αλλά λατρεύουν τους Χ.Α.Δ.Α. Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν αυτά τα αρκτικόλεξα υπάρχουν σχετικά λεξικά όπου μπορούν επιτέλους να μάθουν και τι σημαίνει Λ.Ε.Α.

Οι πανέλληνες είδαν με καχυποψία τον Καλλικράτη. Θα μου πεις οι αρχαίοι είχαν δει με καχυποψία και τον Σωκράτη. Άσχετο. Θα πω λοιπόν ότι ο Καλλικράτειος δήμαρχος που δεν ήταν από το Γύθειο αλλά από την Αρεόπολη, απάλλαξε μέσα σε δέκα μέρες την όμορφη μικρή πατρίδα από την Κόπρο του Αυγείου που σωρευότανε επί χρόνια και χρόνια. Γιατί δεν είναι υποχρεωτικό ο Ηρακλής να είναι από τη γειτονιά μας. Μπορεί να είναι κι από τον πέρα μαχαλά.

Θηρίον το Αλύπητον

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παρότι δεν έχω και τις καλύτερες των σχέσεων με το νέο δήμαρχο Μάνης, ωστόσο πρέπει να παραδεχτώ ότι έδωσε μια προσωρινή λύση.
Πηγαίνει τα σκουπίδια στη χωματερή της Αρεόπολης και εκεί, αν δεν απατώμαι, τα δεματοποιεί και τα στέλνει στη χωματερή Τρίπολης.
Ευχαριστημένοι οι Γυθεάτες, πνέουν μένεα όμως οι μεσομανιάτες.
Τέλος πάντων, όταν σπας αυγά...
Κ.Λ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)