37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

DON AERA PATERA

Ο τρόπος που υπογράφουμε τις αναρτήσεις και τα σχόλιά μας είναι ασφαλώς ενδεικτικός απόψεων, αντιλήψεων, πεποιθήσεων, σκέψεων, συναισθημάτων και όλων αυτών των πραγμάτων που συγκροτούν το εγώ μας.

Σαλωνίτης και Κουπάκιας σέβονται την παράδοση και είναι περήφανοι για την καταγωγή τους. Κ.Λ. και Γ.Κ. δηλώνονται απλά με τη νομική τους υπόσταση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα γραπτά τους, αποφεύγοντας να εκφράσουν κάτι προσωπικό μέσω ψευδωνύμου. Το ίδιο κάνει κι ο Hectoire, μετατρέποντας το όνομά του προς το καλλιτεχνικότερο. Η δυσκολία του Χαϊντούκου να καταλήξει είναι ενδεικτική της δυσκολίας να ξεχωρίσει στοιχεία ταυτότητας που τον εκφράζουν περισσότερο. Για τον Λυσάνιο δε μπορώ να εικάσω, το μόνο που ξέρω είναι ότι το όνομα αυτό χρησιμοποιείται για ήρωα ιστορικού μυθιστορήματος. Ο Τέως Σ. αποτίει φόρο τιμής σε μια συνεργασία ψυχής που είχαμε παλαιότερα ενώ ο ΑπΙφ δείχνει τους επιγόνους και την εμπιστοσύνη του τόσο στην οικογένεια, όσο και στο μέλλον.

Οι Ανώνυμοι ίσως να αισθάνονται ευάλωτοι σε ένα άγνωστο περιβάλλον, μπορεί πάλι να θεωρούν σημαντικές τις απόψεις και να τις αποσυνδέουν από το άτομο που τις εκφράζει, αποδυναμώνοντας όμως τον διάλογο που οφείλει να είναι προσωπικός.

Με περισσότερη ασφάλεια μπορώ να μιλήσω για την αφεντιά μου. Άλλαξα το ψευδώνυμό μου όταν κάποιος από τους παλιούς συναγωνιστές και συμμέτοχους στο blog - δεν είναι πλέον - μου απέδωσε πατερναλισμό, στολίζοντάς με ταυτόχρονα με ήκιστα κολακευτικούς χαρακτηρισμούς.

Αποδέχτηκα τον χαρακτηρισμό του πατέρα αφού άλλωστε το εν λόγω πρόσωπο οφείλει ένα μέρος της σημερινής του επαγγελματικής κατάστασης και την ένταξη στον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει στη δική μου διαμεσολάβηση, για να το διατυπώσω μετριοφρόνως. Κοντά όμως στον πατέρα έβαλα και τον αέρα για να δηλώσω ότι δεν είμαι ένας στατικός, αποπετρωμένος και αναπαυμένος σε βολικές αντιλήψεις πατέρας αλλά αντίθετα ανήσυχος και πνευματικά κινητικός.

Το Don προστέθηκε εκ των υστέρων όταν ειρωνευόμενος τον Αλέκο Αλαβάνο για τις ανεδαφικές και ουτοπικές απόψεις του τον συνέδεσα με τον Don Quijote de la Mancha αποκαλώντας τον Don Maleko Palavano. Τότε συνειδητοποίησα ότι αποτελώ κι εγώ ένα τύπο Ιδαλγού και δε μου χαρίστηκα προσθέτοντας το περιπαιχτικό Don.

Don Aera Patera

3 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Μετριοφρόνως αποσιωπάς ότι το "Don", υπέχει ή υπονοεί καταγωγή διαφόρου αυτής ημών των σεμνών και ταπεινών υπολοίπων!
Ας είναι!
"ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ" με υγεία και κάθε οικογενειακή και προσωπική ευτυχία!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Διορθώνω: "διάφορον"!

Don Aera Patera είπε...

Επίσης φίλε Σαλωνίτη. Και μέσα στον καινούριο χρόνο εύχομαι να κάνουμε μια όμορφη συνάντηση, με τον τρόπο που θα διαλέξουμε. Όσο για την καταγωγή; Μακάρι νάξερα : Γυφταρβανιτοτουρκοελληνική θα έλεγα. Αν αυτό συνεπάγεται και τίτλον ευγενείας, μετά χαράς.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)