37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΘΥΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΘΥΜΩΣΕ.

4 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αυτές οι ζωές, ήταν "παράπλευρες απώλειες"!

Don Aera Patera είπε...

Κάνεις λάθος φίλε. Ήταν στόχος. Και ήταν σκληρά εργαζόμενοι, την ώρα της δουλειάς και όχι του χαβαλέ, της καταστροφής και του μπάχαλου. Αυτοί δεν είναι αθώοι. Αυτούς τους ξεχνάμε. Κι όποιος μιλάει γι αυτούς είναι ύποπτος κρυπτοδεξιός.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Με εκπλήσσεις αρνητικά! Δεν αντιλαμβάνεσαι την "τραγική ειρωνία" μου;
Ασφαλώς και ήταν θύματα! Τραγικά θύματα ενός παράλογου και ύποπτου "αντάρτικου πόλης"! Και θα θυμάσαι ασφαλώς, ότι ενώ ακόμα δεν είχαν σβήσει τα αποκαίδια της "επανάστασης" κυκλοφόρησε μια κατάπτυστη ανακοίνωση "σαν έτοιμη από καιρό"!
Μην περιμένεις "μνημόσυνα" για τις τέσσερις αδικοχαμένες ψυχές της "Marfin"!! Αυτών η μνήμη έσβησε μέσα στο αμοραλιστικό μένος κάποιων "δημοκρατών"! Άλλωστε, ποιός θυμάται τα πέντε θύματα του "Κ.ΜΑΡΟΥΣΗΣ" γωνία Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους!

Don Aera Patera είπε...

Ασφαλώς και αντιλήφθηκα την ειρωνία αλλά μερικές φορές θέλω να κυριολεκτώ. Ο Αξαρλιάν ήταν ένα αθώο θύμα την ώρα της δουλειάς, της βιοπάλης θα έλεγα αλλά δεν ήταν στόχος. Ήταν όντως "παράπλευρη απώλεια" μιας αξιοθρήνητα επιπόλαιης ενέργειας της 17Ν. Οι άνθρωποι όμως της ΜARFIN ήταν στόχος. Σ' αυτό θέλησα να εστιάσω. Γιατί αυτό δεν είναι εγκληματική επιπολαιότητα ή αμέλεια. Είναι εν ψυχρώ δολοφονία. Κι όσο αυτοί οι δολοφόνοι καλύπτονται - γιατί είναι σίγουρο ότι πολλοί τους γνωρίζουν - τόσο η κοινωνία μας παραμένει, για μια ακόμη φορά, στιγματισμένη.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)