37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΟΥΠΑ: Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Περήφανοι οι φύλακες του Νόμου και της Τάξης επιδείκνυαν στα ΜΜΕ τα θηράματά τους. Μερικές δεκάδες εξαθλιωμένους μετανάστες που συνελήφθησαν «μετά από συντονισμένη δράση της ΕΛΑΣ του Δήμου Αθηναίων και της Νομαρχίας Αθηνών».
Και ο φωτογραφικός φακός γέμισε με τρομαγμένα βλέμματα. Όπως εκείνο το αγοράκι που ένας άνθρωπος με μπλε στολή το άρπαξε από την αγκαλιά της μάνας του για να το πάει, ποιος ξέρει που;
Κι ο φωτογραφικός φακός γέμισε οργή. Την οργή των απελπισμένων.
Των γυναικών από τη Σομαλία και τη Νιγηρία, που ήρθαν εδώ με τα παιδιά τους, καρπούς βιασμών πολλές φορές, για να γλυτώσουν από το λιθοβολισμό, μιας και οι Ισλαμιστές που έχουν νόμο κι εξουσία στον τόπο τους βαφτίζουν τη βιασμένη γυναίκα μοιχαλίδα και τη λιθοβολούν. Με απόφαση δικαστηρίου φυσικά.
Των ανδρών και γυναικών από το Αφγανιστάν, που είναι ένοχοι γιατί γεννήθηκαν σε μια περιοχή της γης, την όποία οι μεγάλοι του κόσμου θέλουν να ελέγξουν. Γιατί όποιος την ελέγχει, ελέγχει την Κεντρική Ασία και τα πετρέλαιά της.
Όμως το είπαν τα ανθρωποειδή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΄«Οι μετανάστες δεν έχουν θέση στην Ελλάδα».
Το είπε και ο νικητής των Ευρωεκλογών, αυτός που ισχυρίζεται ότι πλούτισε πουλώντας γάλα - αλήθεια πώς και δεν απόκτησαν ανάλογη περιουσία όλοι οι γαλατάδες της εποχής του; -ο κ. Καρατζαφέρης.
το είπε και ο υφυπουργός των Εσωτερικών ο κ. Μαρκογιαννάκης, οι πολιτικοί φίλοι του οποίου στα Χανιά διαγκωνίζονταν να εξυπηρετήσουν ένα πληρωμένο φονιά (περί Βλάστού ο λόγος)
Το είπε, λίγο πιο ευγενικά - α! όλα κι όλα! προ παντός οι καλοί μας τρόποι - ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥς ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ. θαρρείς κι οι κυνηγημένες γυναίκες από τη Νιγητρία και τη Σομαλία μπορούν να έχουν χαρτιά. Θαρρείς και όλοι αυτοί οι φτωχοδιάβολοι που ήρθαν εδώ για να γλυτώσουν από τους πολέμους που οι κυβερνήσεις μας ανοίξανε.- μη ξεχνιόμαστε Έλληνες αξιωματικοί πολεμούν στο Αφγανιστάν - ,μπορούν να έχουν χαρτιά.
Καλή δύναμη αγόρι με τα φοβισμένα μάτια, στα χέρια του Αστυνομικού!

Γιάννης Χρ.
Υ.Γ. Αλήθεια, αν αποελάσουμε όλους τους «μετανάστες χωρίς χαρτιά» ποιος θα ξεσκατίζει τους ανήμπορους γέροντες; Ή μήπως .στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους της κοινωνικής πολιτικής θα τους ρίξουμε στον Καιάδα; Ποιος θα δουλεύει στις φραουλοφυτείες των Ελληναράδων της Μανωλάδας; Ποιος θα δουλεύει στα χοιροστάσια; Γιατί οι «άνεργοι έλληνες» έχουν πολλά χρόνια να καταδεχτούν αυτές τις δουλειές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)