37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

Τους τελευταίους μήνες έχω κατ' επανάληψη αναφερθεί, μέσα από αυτό το blog, στη διαπλοκή ενός σύγχρονου Παρακράτους και Κυβέρνησης, που για πρώτη φορά ήρθε στο προσκήνιο με το παραδικαστικό και το παραεκκλησιαστικό κύκλωμα, αλλά αναδείχθηκε με την Υπόθεση Βατοπεδίου. Ξέρω πολύ καλά ότι ακόμα και άνθρωποι που με γνωρίζουν καλά, αντέδρασαν με χαμόγελα συγκατάβασης στις απόψεις μου αυτές.
Ήρθε όμως η σύλληψη των απαγωγέων του Παναγόπουλου που αποκάλυψε τα εξής πολύ ενδιαφέροντα:
  1. Την προσπάθεια μεταγωγής του Βλαστού από τις Φυλακές Τρικάλων στις Φυλακές Αλικαρνασού μεθοδεύονταν από το το Διευθυντή των Φυλακών Αγυάς, ο οποίος συνεργάζονταν γι αυτό με τη σύζυγο του Μαρκογιαννάκη (ο οποίος την προηγούμενη φορά που υπήρξε Υπουργός - συμπτωματικά στην ίδια θέση - υποχρεώθηκε σε παραίτηση όταν αποκαλύφθηκε προσπάθειά του να προστατεύσει ναρκεμπόρους). Ο εν λόγω διευθυντής είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή το 1991 (επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη).
  2. Ο υπόδικος επιχειρηματίας Τρομπούκης ήταν επί δυο εκλογικές αναμετρήσεις υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αμφιλοχία. Η τότε Δήμαρχος και μέχρι προχθές διευθύντρια του Υφυπουργού Υγείας Σαλμά, υποχρεώθηκε προχθές σε παραίτηση διότι, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για την παρουσία του εν λόγω κυρίου στο ψηφοδέλτιό της.
Η υπόθεση έχει να βγάλει πολλή βρώμα ακόμα. Είναι άγνωστο πόσοι και πόσα θα βγουν. Κι αν για τον Υφυπουργό Υγείας κανείς προς το παρόν δε μπορεί να προσάψει κάτι, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Υφυπουργό Εσωτερικών, ο οποίος έχει τη σύζυγό του υπάλληλο στο γραφείο του, και η οποία, κατά το Διευθυντή των Φυλακών Αγυάς, του είχε υποσχεθεί πως η μεταγωγή θα γίνει μετά τις εκλογές.
Το όλο σκηνικό παραπέμπει πλέον στην Ιταλία της δεκαετίας του '80 και στην Τουρκία της δεκαετίας του '90. Όπου Υπουργοί και ανώτεροι Δημόσιοι Υπάλληλοι ηγετικά στελέχη της Αστυνομίας και των Μυστικών Υπηρεσιών, συναγελάζονταν με τους αρχηγούς των οικογενειών του οργανωμένου εγκλήματος.
Εντύπωση μου προκαλεί επίσης η διαροή όλων αυτών των πληροφοριών. Η μόνη ερμηνεία που μπορώ να δώσω είναι ότι κάποιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, έχοντας αποφασίσει ότι η επόμενη Κυβέρνηση θα είναι του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισαν να του προσφέρουν τις «καλές τους υπηρεσίες» ευελπιστώντας ότι αυτές θα συνεκτιμηθούν όταν η επόμενη κυβέρνηση. Ίδωμεν.

Γιάννης Χρ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://olympia.gr/2009/07/12/corruption/#more-4901

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)