37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΕΣΟΔΟ

Στην Ελλάδα έχουν γίνει πολλές χιλιάδες γεωτρήσεις για νερό. Οι περισσότερες είναι παράνομες, τα δε τελευταία χρόνια, λόγω των μέτρων, των απαγορεύσεων κλπ ο αριθμός των παράνομων έχει αυξηθεί γεωμετρικά.

Ακούστε τώρα τι γίνεται. Οι νόμιμοι καλούνται κάθε τρία χρόνια να κάνουν ανανέωση άδειας που τους στοιχίζει πάνω από χίλια ευρώ για να βολευτούν γεωλόγοι και περιβαλλοντολόγοι που υπογράφουν.

Σου λέει τώρα ο φουκαράς ο νομιμόφρων: Εγώ που πήγα με το σταυρό στο χέρι, πλήρωσα άδειες, περίμενα μήνες, ίσως και χρόνια για να πάρω έγκριση, πρέπει να ξηλώνομαι κανονικά και ο παράνομος ζάει και βασιλεύει χωρίς να πληρώνει φράγκο.

Έχει δίκιο ο φουκαράς; Έχει και παραέχει. Γιατί ρε Κράτος λοιπόν δεν κάνεις αυτό που έκανε ο Τρίτσης; Αφού δεν μπορούμε να καταργήσουμε όλα τα παράνομα, τα νομιμοποιούμε αλλά με γερό πρόστιμο. Να την δηλώσεις την γεώτρηση για να την σώσεις. Και από δω και μπρος να έχουν γνώση οι φύλακες, αφού θέλουμε να φτιάξουμε καινούργιο κράτος, δίκαιο.

Νομίζω ότι το μέτρο αυτό θα αποκαταστήσει μια αδικία και θα φέρει όβολα στα άδεια ταμεία.


αέρα πατέρα

4 σχόλια:

ΤΕΩΣ Σ. είπε...

Μηπωs εσυ εδωσεs την ιδεα στην Τνα για τουs ημιυπαιθριουs?
Η ηταν αρχικη ιδεα του Σαρακατσανου?

Αλέφαντος είπε...

Τόνα τάλλο.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Μερικές φορές τα λέτε (σωστά) αλλά δείχνετε να ζήτε σε άλλη χώρα!Που πας ρε Καραμήτροοοο;Αν δεν απενοχοποιηθεί η λέξη "ρουφιανιά" και να αγιοποιηθεί και επιβραβευθεί η λέξη "καταγγελία" δε γίνεται τίποτα!
Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτός που δεν πήγε νόμιμα θα το κάνει τώρα; Οι ... τύψεις που αισθάνεται;

αέρα πατέρα είπε...

Όχι φίλε μου. Το γεγονός ότι αν θέλεις, τον βρίσκεις πανεύκολα τον παράνομο. Το λέω επειδή είναι η δουλειά μου και ξέρω.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)