37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Διάβασα με πολύ προσοχή το κείμενο του Κ.Λ., το οποίο είναι ομολογουμένως καλογραμμένο. Δέχομαι μερικώς το επιχείρημα για τους φόρους αν και δε μπορώ να υπολογίσω ούτε φαντάζομαι ο ίδιος ο Κ.Λ. πόσο κοστίζει η ζημιά που κάνει ένας θεριακλής στον εαυτό του και στους γύρω του, συμπεριλαμβανόμενης φυσικά της οικογένειάς του και αυτό δεν του περιποιεί τιμή. Θα αντιλέξω βέβαια ότι και ο αυτοκινητιστής πληρώνει βαρβάτους φόρους.

Αφού μιλάμε για μύθους, θα αναφερθώ στο μύθο του εξαερισμού. Για να υπάρξει σωστός εξαερισμός, εκτός από τα μηχανήματα και την αρχιτεκτονική του χώρου, απαιτείται και μία μέγιστη αναλογία ατόμων ανά τετραγωνικό. Από ποιον τηρείται αυτή η αναλογία; Έχεις πάει στο Palenque με κόσμο φίλε μου Κ.Λ. και σε πολλά άλλα μαγαζιά και ξέρεις τι σου λέω. Αλλά οι καπνιστές κρύβεστε πίσω από κατηγορίες για φασισμό αυτών που υποφέρουν και από γελοίες πομφόλυγες περί ...ιμπεριαλισμού.

Όσο για το δικαίωμα της επιλογής, αυτή η αστειότητα δοκιμάστηκε στη χώρα μας και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι. Τα μικρά μαγαζιά ήταν για καπνίζοντες και τα μεγάλα είχαν και χώρο για μη καπνίζοντες. Δυστυχώς στη γειτονιά μου έχω μόνο μικρά μαγαζιά - ντουμάνια. Αλλά και τα μεγάλα μαγαζιά είχαν μισοκαταργήσει τον χώρο μη καπνιζόντων ο οποίος ούτως ή άλλως ήταν επαρκώς φουμαρισμένος από το περιβάλλον.

Κι έρχομαι στο επιχείρημα του Βατοπεδινού για το σύστημα της Τσεχοσλοβακίας το οποίο γνωρίζω καλά από τη Ρουμανία που έζησα έξη χρόνια. Εκεί τα μαγαζιά ήταν κρατικά και το κράτος μπορούσε κάλλιστα να πει, αυτά για καπνίζοντες, τα άλλα για άκαπνους. Εδώ πώς θα γίνει ο διαχωρισμός αφού όλοι οι ιδιώτες θα προτιμούν να πάρουν άδεια για καπνίζοντες;

Και ένα τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό. Η γυναίκα μου είναι η φανατικότερη καπνίστρια των Βαλκανίων. Θα μου πείτε ας πρόσεχα. Το αντιπαρέρχομαι και συνεχίζω. Όσο επιτρεπόταν το κάπνισμα σε αεροπλάνα, πλοία κλπ ήμουν υποχρεωμένος να ακολουθώ το ντουμάνι. Τώρα ησυχάσαμε, κι εγώ και κείνη. Το ίδιο ισχύει με τα μαγαζιά. Αν υπήρχε επιλογή θα πηγαίναμε σε διαφορετικά; Ουδαμώς. Θα ακολουθούσα την θεριακλού γιατί αυτή είναι εξαρτημένη, εγώ όχι.

Τώρα το πιο ωραίο. Όταν πήγαμε οικογενειακώς στη Φλωρεντία δεν είδαμε Ουφίτσι και λοιπά μουσεία αλλά καταπώς το συνηθίζουμε, κάναμε μπαρότσαρκες. Μια χαρά έπαιρνε η κυρία το ποτό της σε μπαρ και καφέ και κάπνιζε έξω, σχολιάζοντας την αποτελεσματικότητα των Ιταλών στην εφαρμογή των νόμων, σε αντίθεση με εμάς. Τώρα μου τσαμπουνάει τις παπαριές περί ιμπεριαλισμού των Η.Π.Α. κλπ που αναπαράγουν οι "προοδευτικοί" καπνιστές ή μη και τα ΜΜΕ της συμφοράς.

Προοδευτικοί καπνιστές μου, όταν θα αποφασίσετε να πάμε μπροστά, χωρίς εξαρτήσεις, σφυρίξτε μου.


αέρα πατέρα

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε Γιωργάρα ανεξάρτητε!
Αν και ως φυσικός, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η εξάρτηση ( η δρόγα) είναιεπιλογή της φύσης (το άτιμο το είναι) και η φύση δε νικιέται εύκολα...
Συνεπώς αυτοί που "έτυχε" να εξαρτηθούν από κάτι - όποιο κι αν είναι αυτό - πρέπει να είναι δυο φορές πιο δυνατοί από τους "ανεξάρτητους" για να πάνε κόντρα...
Συνεπώς νούμερο δύο, μη μας κάνετε τους έξυπνους, αλλά βοηθάτε κι εσείς την κατάσταση ρουφώντας κανένα ντουμάνι που και που...
Κ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ.
Εγώ πάντως δε μίλησα για ιμπεριαλισμό, αλλά για ρατσισμό των λευκών της μεσαίας αστικής αμερικανικής τάξης, που κυριαρχείται από τους περίφημους Βαπτιστές και άλλα παρόμοια φονταμεταλιστικά φρούτα...
Αυτοί φίλε μου κάθε βράδυ στον ανήσυχο ύπνο τους ονειρεύονται την αφεντομουτσουνάρα τους με ζαρτιέρες και μαστίγια, να επιπίπτουν επί των κεφαλών των αμαρτωλών αυτού του κόσμου!..
Κ.Λ.

αέρα πατέρα είπε...

Εγώ πάντως σας τάλεγα, δε σας τάλεγα;

ΑπΙφ είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εξακολουθείτε μερικοί καπνίζοντες να δίνετε μια μάχη χαρακωμάτων, που έχει χαθεί προ πολλών δεκαετιών , όχι από μια παγκόσμια συνομωσία φασιστικών εξουσιών αλλά από τα αδιάσειστα επιχειρήματα της Ιατρικής επιστήμης.Πρίν από 40 περίπου χρόνια τα ίδια έλεγα και εγώ με αφορμή την απαγόρευση του τσιγάρου στα λεωφορεία (!!!),αργότερα τα ίδια πάλι ακούγονταν μετά την απαγόρευση στον ηλεκτρικό και αργότερα με την απαγόρευση στους θαλάμους ασθενών (!!!) στα Νοσοκομεία κ.ο.κ. Τώρα όλα αυτά ακούγονται σαν ανέκδοτα .Μα είναι δυνατόν να επιτρέποταν το κάπνισμα στα λεωφορεία,στα τραίνα,στα Νοσοκομεία ή στα αεροπλάνα ?? Και όμως απέναντι σε αυτές τις απαγορεύσεις τα ίδια επιχειρήματα προβάλλονταν και τότε περί ελευθερίας περί ίσης μεταχείρισης περί δημοκρατίας. ή περί του οράματος μιας ανοικτής κοινωνίας.
Αυτό το επιχείρημα περί της υστερικής ρατσιστικής λευκής αστικής τάξης είναι καινούργιο ,εμείς τον καλό εκείνο τον καιρό στέλναμε στο διάολο όλη τη ιμπεριαλιστική ΕΠΑ και είμαστε εντάξει.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ρε σεις, ακόμα και οι ταινίες του μακαρίτη του Χ ομφρει Μπόγκαρτ στις οποίες ως γνωστόν κάπνιζε σχεδόν σε όλες τις σκηνές,μοιάζουν σαν να ήρθαν από πολύ μακρυά, από κάποιον άλλο πλανήτη που τον κατοικούν "ζόμπι"! Άντε κόψτε το το ρημάδι!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)