37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Γιατί πολλά λέγονται ανέξοδα...

Η χώρα μας στις παρούσες συνθήκες, έτσι όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, έχει δυο δρόμους να πορευτεί:
- Η θα παραδώσει τις τύχες της στο πρόγραμμα διάσωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των συνεταίρων μας στην Ε.Ε.
- Η θα δηλώσει καθαρά και ξάστερα, ubi et orbi, ότι επτωχεύσαμε και πάλι θα αφεθεί στην οδυνηρή μέριμνα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χωρίς τη συνοδεία των εταίρων μας σ’ αυτή την περίπτωση.

Είτε τον πρώτο δρόμο ακολουθήσουμε, είτε τον δεύτερο, τα οδυνηρά μέτρα δεν πρόκειται να τα αποφύγουμε.
Στην πρώτη περίπτωση παραμένουμε ακόμη στην ευρωζώνη, ενώ στη δεύτερη αποχωρούμε επονείδιστα.
Στην πρώτη περίπτωση διατηρούμε αμυδρές – έστω – ελπίδες, ότι με πολλή προσπάθεια θα ξαναδώσουμε ζωή στα θρυμματισμένα μας όνειρα, ενώ στη δεύτερη θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι για πολλές δεκαετίες (όχι εμείς βέβαια, αλλά τα παιδόγγονά μας) θα κυνηγάμε στις ραχούλες καμιά μπατιροτουρίστρια για μύγδαλα…

Τώρα, ποιος φταίει για την κατάσταση αυτή και για το ανωτέρω τραγικό – πλην όμως αληθές – δίλημμα, αυτό πολύ φοβάμαι ότι δεν θα το λύσουμε, ακόμα κι αν χρειαστεί να συζητάμε για κάνα – δυο αιώνες προσεχώς…
Ο καθένας θα προσπαθεί να βγάζει την ουρίτσα του απ’ έξω…
Σημασία έχει να βάλουμε μυαλό…
Γιατί είναι – αν δεν με απατούν οι γνώσεις μου – η … πέμπτη φορά (!) που πτωχεύουμε στην ιστορία μας, από το ένδοξο 1821 μέχρι σήμερα.

Κι αν για όλες τις προηγούμενες είχαμε κάποιες δικαιολογίες (πόλεμοι, κατοχές, ξένοι φαντάροι που ασκούνται κλπ) για τούτη εδώ, πατριώτες, δεν υπάρχουν δικαιολογίες…
Πτωχεύουμε γιατί το ρίξαμε στο σορολόπ…
Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες πασπαλισμένες με σκόνη απ' τα μούσια του συχωρεμένου του Βελουχιώτη…


Άντε και καλά σαράντα..
Κ.Λ.

3 σχόλια:

Αέρα Πατέρα είπε...

Φίλε Κ.Λ., να μη μας πάρει από κάτω. Να ξεχάσουμε πανικό και κατάρες και να προσπαθήσουμε. Πάντοτε πιστεύαμε ότι εκτός από τους αριθμούς υπάρχουν και οι άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

Κατ' εξοχήν!
Βέβαια θα φάμε και στη μάπα την κακοψυχία του μέσου ελληναρά, αλλά πιστεύω κι εγώ ότι αν κάτι διαθέτει αυτός ο λαός - και ενεργοποιείται σε δύσκολες ώρες - είναι το ότι σηκώνεται λίγο πιο πάνω από το μπόι του και μπορεί και κάνει θαύματα.
Θα δείξει...
Κ.Λ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Τα γράφω χρόνια τώρα, ότι η ζωή που κάναμε δεν ήταν ανάλογη της δραστηριότητάς μας, αλλά με αντιμετώπιζαν ως εξωγήϊνο!Ακόμα και τώρα "συνομιλώ" σε κάποια blogs με κάποιους οι οποίοι, μάλιστα δηλώνουν πασόκοι, και τους γράφω ότι εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη λύση από το σκληρά μέτρα και να στρώσουμε τον κώλο μας στη δουλειά και μου λένε "όχι ρε φίλε δε φταίμε εμείς αν ήταν ανίκανοι οι πολιτικοί μας"!Και τους ανίκανους πολιτικούς ποιός τους ψήφιζε και τους ξαναψήφιζε;
Εκείνο που με απογοητεύει είναι ότι ακούω μερικούς που καγχάζουν λέγοντας :"το καλοκαίρι θα χαρώ να τρώω δίπλα σε ένα Γερμανό που θα τρώει ντοματοσαλάτα και εγώ θα τρώω συναγρίδα"!Εδώ το έργο γράφει "THE END"!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)