37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ




Τα Σκοτεινά είναι ένας ορεινός παραδοσιακός οικισμός, χτισμένος στις πλαγιές των Πιερίων, δίπλα στο χείμαρρο Μαυρονέρι και ο οποίος απέχει 32 χλμ. από την Κατερίνη. Στα τέλη της δεκαετίας του '60 οι κάτοικοι των Σκοτεινών ίδρυσαν το νέο χωριό Φωτεινά, όπου και εγκαταστάθηκαν. Ωστόσο σώζονται πολλά από τα πέτρινα σπίτια του οικισμού, δείγματα της τοπικής, λαϊκής Μακεδονικής αρχιτεκτονικής. Στην είσοδο του οικισμού ο χείμαρρος προσφέρεται για ψάρεμα πέστροφας.
Το χωριό περιβάλλεται από πλούσιο δάσος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που αποτελείται από οξιές, δρυς και κωνοφόρα δέντρα (μαύρη πεύκη), όπου μπορείτε να ανακαλύψετε την πλούσια πανίδα και χλωρίδα των Πιερίων.
Η περιοχή προσφέρεται επίσης για ορειβασία, πεζοπορία και διαδρομές με οχήματα παντός εδάφους.

Βορειότερα του οικισμού βρίσκεται σε θαυμάσιο τοπίο ένας πιο μικρός οικισμός, η Φτέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)