37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

KKE : ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ


Το ΚΚΕ της Παπαρήγα βρήκε την ευκαιρία, στη δεδομένη συγκυρία, να αποκαλυφθεί πλήρως, ως ένα σταλινικό ΚΚ πρωτοκομμουνιστικού τύπου ή τύπου Βόρειας Κορέας. Δεχόμενο πίεση και από δεξιά (ΔΗΜΑΡ) και από αριστερά (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αλλά κι από δεξιοαριστερά (ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ) θεωρεί ότι πρέπει να έχει έναν καθαρό λόγο ώστε να εξασφαλίσει την γνωστή συσπείρωσή του της τάξης του 8%.

Το ΚΚΕ λέει : Έξω από την ΕΕ, έξω από το ΝΑΤΟ, λαϊκή εξουσία με σοβιέτ και μονοκομματικό σύστημα. Αναπολεί τον Στάλιν, θαυμάζει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Ανατριχίλα φυσικά, για κάθε δημοκρατικό και ελεύθερο άνθρωπο.

Πιστεύει το ΚΚΕ ότι είναι εφαρμόσιμο ένα τέτοιο πρόγραμμα στις σημερινές συνθήκες και με τον σημερινό παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων; Ούτε κατά διάνοιαν. Μόνιμο μέλημα του ΚΚΕ είναι να διατηρεί τις δυνάμεις του ώστε να εξασφαλίζει την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών του και την απρόσκοπτη μισθοδοσία της γραφειοκρατίας του. Ποντάρει πολύ στον εκβιασμό που ασκεί σε όλες τις κυβερνήσεις μέσα από τον δικτατορικό έλεγχο κάποιων δυναμικών συνδικάτων (π.χ. ναυτεργατών). Η εκβιαστική αυτή πολιτική οδηγεί τις κυβερνήσεις σε μια στάση ανοχής. Αυτή η επίδειξη δύναμης του εξασφαλίζει την συνέχεια γιατί συσπειρώνει τον κόσμο του. Από την άλλη και οι κυβερνήσεις επιζητούν από το ΚΚΕ μεγαλύτερη ανοχή. Του δίνουν λοιπόν ανταλλάγματα, συχνά οικονομικά (περίπτωση Γερμανού).

Αυτή είναι η πολιτική του ΚΚΕ. Επαναστατικός βερμπαλισμός, εκβιασμός και συναλλαγή. Σε όλες τις βαθμίδες της ελληνικής κοινωνίας.

Τι σημαίνει ψήφος στο ΚΚΕ; Σημαίνει επικρότηση της πολιτικής των εκβιασμών, της ακαμψίας, της κωλυσιεργίας, του σαμποτάζ. Ο προστατευτισμός των κλειστών επαγγελμάτων να συνεχιστεί, το κράτος να παραμείνει πλαδαρό με υπεράριθμους υπαλλήλους, η εργατική αριστοκρατία να συνεχίσει να απολαμβάνει τα σκανδαλώδη προνόμια της. Τίποτα να μην προχωράει και το όνειρο της ανάκαμψης να γίνει εφιάλτης. Υπάρχει θετική πλευρά της ψήφου στο ΚΚΕ; Καμία.

Πελεκάνος Ερημικός

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιστευει οτι η κριση θα βαθυνει και ειναι πιθανος ενας τοπικος ή ενας παγκοσμιος πολεμος.
Σε μια τετοια περιπτωση,σε χαοτικες συνθηκες πιστευει οτι θα βρει την ευκαιρια να καταλαβει την εξουσια οπως στην κατοχη.

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Λάθος κάνεις. Στην κατοχή το σοσιαλιστικό στρατόπεδο είχε αίγλη. Σήμερα ο κάθε άνθρωπος που βάζει το μυαλό του να σκεφθεί ξέρει ότι όλα τα παρόμοια πειράματα απέτυχαν σκληρά και είτε κατέληξαν στην τελική και επώδυνη ήττα είτε σε εκτρώματα τύπου Βόρειας Κορέας.
Τόσο μαλάκες είναι εκεί στο ΚΚΕ που τους συσπειρώνει μια τέτοια προσδοκία; Αποκλείεται!
Αυτό που τους συσπειρώνει είναι το μισθουλάκι τους και η αίσθηση της δύναμης και της εξουσίας πάνω στον κόσμο τους.
Γνώρισες ανθρώπους, επαγγελματικά στελέχη που έφυγαν από το ΚΚΕ και τα μούτζωσαν όλα; Τώρα σχεδόν κοιμούνται στα παγκάκια.
Η φόβος της ανεργίας φυλάει τα έρημα στο κόμμα του λαού!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)