37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΧΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΣΕΠΕΣ

Πρυταναίοι και καθηγητάδες Α.Ε.Ι. Κάποτε άκουγαν εκστατικά τον δικτάτορα Παπαδόπουλο να τους καθυβρίζει και να τους νουθετεί, χωρίς να κουνηθεί κανένας από τη θέση του, πλην του γενναίου Κοκκινόπουλου.

Σήμερα αρνούνται ένα νόμο που ψήφισαν τα 4/5 της Βουλής, ελεεινή συντεχνία, αυτοί, η πνευματική ηγεσία του τόπου, όπως οι ταξιτζήδες και οι φοτηγατζήδες.

Αν είναι κάποιος να μας σώσει, θα είναι πάλι οι ξένοι. Όπως με το Ναυαρίνο όπου διασώθηκε μια επανάσταση προδομένη από τα παιδιά της, όπως με τον ελληνοτουρικό πόλεμο του 1897, όπως μετά τη μικρασιατική πανωλεθρία, όπως με τα Ίμια. Οι ξένοι εξ Εσπερίας. Αυτοί που τους βρίζουμε, εμείς οι ψευτοτσαμπουκάδες - μια ζωή τσάμπα μάγκες.

Ουστ να μου χαθούμε! Κωλοέλληνες (τόπε ο Νιόνιος - μη βιαστείτε να τα ρίξετε στον Πελεκάνο)!


Πελεκάνος Ερημικός

7 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Μια μικρή, πλην τιμία, διόρθωση!
Στο Ναβαρίνο, οι "Ξένοι" επενέβησαν χάρις στην αφροσύνη ενός Αιγύπτιου άξεστου στρατιώτη, ο οποίος πυροβόλησε Γάλλο Αξιωματικό επί λέμβου και λόγω του ότι τα νεύρα όλων ήταν τεταμέναν επί πολλές ώρες ξέσπασε η ναυμαχία η οποία έμελλε να αποτελέσει κομβικό συμβάν της Ιστορίας! Άλλο τώρα, αν ο Υπουργός εξωτερικών της (άλλοτε) Μεγάλης Βρετανίας το απεκάλλεσε ως "Ένα ατυχές και απαίσιο γεγονός"!
http://antiparatheseis1.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html
Όσο για τις άλλες "επεμβάσεις των εν τη Εσπερία φίλων μας, ε, την επένδυσή τους προστατεύουν κατά καιρούς, οι άνθρωποι, εκόντες- άκοντες!

leon είπε...

Ουδεμία αντίρρηση φίλε Σαλωνίτη. Έτσι είναι όπως τα λες. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι σε αυτούς οφείλουμε την ύπαρξή μας.
Δεν είπα ότι μας λατρεύουνε. Τι να λατρέψουν άλλωστε! Τους ταξιτζήδες που τους πέρνανε 100000 Αεροδρόμιο - Σύνταγμα ή τους ταβερνιάρηδες και καφετζήδες που φωνάζανε Ξ ή Ε για τον λογαριασμό; Ας σοβαρευτούμε πατριώτες!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αυτή η ισοπέδωση, δε με βρίσκει σύμφωνο!
Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Το Κράτος και οι δομές του είναι αυτά που πάσχουν και αφήνουν έδαφος για κάθε "λαμόγιο", με όποια ερμηνεία επιθυμείς για τη λέξη, να αλωνίζει και να στιγματίζει έναν ολόκληρο Λαό!
Το Κράτος είναι αυτό που, λόγω, επικείμενων (;) εκλογών δεν έχει ανακοινώσει ακόμα,λόγω επικείμενων εκλογών, ποιοι ήταν αυτοί οι 40 χιλιάδες εντιμότατοι συμπολίτες μας που λαμβάνουν ακόμα τις συντάξεις των πεθαμένων γονιών τους!
Το Κράτος είναι αυτό που έχει ανακοινώσει εδώ και ένα Μήνα ότι θα κλείσει 2147 "γραμματείες" και λοιπά εκτροφεία τεμπέληδων (δια)κομματικών κοπρόσκυλων, αλλά και πάλι λόγω εκλογών, δεν έχει ακόμα ανοίξει ρουθούνι!
ΤΟ Κράτος, τέλος, είναι αυτό που ανεχόταν τους "ταβερνιάρηδες" και τους "καφετζήδες" να του παρουσιάζουν ετήσιο τζίρο όσο ο μηνιαίος μισθός ενός απλού υπαλλήλου, ενώ παράλληλα, έκανε ότι δε γνώριζε ότι ο έφορος της περιοχής έχει τρία τριόροφα!
Το "άνοιξα" πολύ το θέμα, αλλά νομίζω ότι ο Ελληνικός Λαός, τα δύο τελευταία χρόνια, έχει ακούσει όσα δεν άκουσε η φασιστική Γερμανία και η "μεταλλαγμένη" μεταπολεμική "Δημοκρατία" της για το αιματοκύλισμα της ανθρωπότητας και τα εκατομμύρια των αθώων νεκρών!
Έχει, λοιπόν και η "ευρωλιγούρα" τα όρια της!

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Λοιπόν φίλε Σαλωνίτη, να ποια είναι η διαφορά: ο Έλλην δεν αγαπάει το κράτος. Έτσι, όποια κυβέρνηση και νάναι πάνω τα αποτελέσματα είναι ίδια. Να κοροϊδέψουμε το κράτος, να μας εξυπηρετήσει κι εμείς να το γράψουμε! Ακριβώς το αντίθετο με τους γερμανούς, τους άγγλους, τους σκανδιναυούς. Αυτοί, όποια κυβέρνηση και νάχουνε, σέβονται το κράτος, σέβονται τους νόμους. Και προοδεύουν. Το να θέλουμε να τους μοιάσουμε δεν είναι ευρωλιγουρία. Και στο κάτω-κάτω κάποιοι υπέρμαχοι της Ανατολής λένε καλύτερα με τους Τούρκους. Σεβαστή άποψη γιατί είναι ξεκάθαρη. Και ερωτώ : Αυτό είναι που θέλουμε;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αγαπητέ Πελεκάνε, υπάρχει περίπτωση το "Κράτος" στη Γερμανία και στη "Σκανδιναυία" να είχε ανεχθεί επί εικοσαετία, τουλάχιστον, να του κλέβουν σαράντα χιλιάδες μαϊμού συντάξεις και όταν το ανακάλυπτε αυτό επί ένα τρίμηνο να μην έχει δώσει ΕΝΑ όνομα! Δε θέλω φυλακίσεις δε θέλω διασυρμούς στο μέσα! Θέλω δημεύσεις περιουσιών μέχρι το ποσό της υπεξαίρεσης έντοκα!Απλά πράγματα!
Δε θέλω δίκες για τους μαϊμού ανάπηρους!Θέλω ονομαστικές καταστάσεις ανά Νομό και τα λεφτά, έντοκα πίσω!
Ένα Κράτος που ενεργει απλά και γρήγορα, μπορεί να το αγαπήσει ο Έλληνας!
Το Κράτος που δημιουργεί, με την πολυνομία του, προϋποθέσεις να ανθούν τα λαμόγια, όχι δεν το αγαπάω με όποια Κυβέρνηση επάνω!
Το έχει πει και ο Τάκιτος:
"Η πολιτεία που έχει πολλούς νόμους, είναι μια διεφθαρμένη Πολιτεία"!

Ανώνυμος είπε...

Kαι όπως μας έσωσαν το 1944.
Να μην ξεχνάμε το 1944 και τον παππού ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο σπέσιαλ στον Άκη

http://www.youtube.com/watch?v=ppc24jEODLI

Για πολύ μάσα λέμε...

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)