37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ

Αν το ΙΓΜΕ είναι οι άνθρωποί του, τότε αυτοί το κατάντησαν σ' αυτό το χάλι.

Πελεκάνος Ερημικός

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάγκα ''Πελεκάνε'' μη φαντάσεσαι ότι είσαι τόσο ψευδώνυμος όσο ελπίζεις.
Πάνω από 30 χρόνια εισπράτεις το μισθό του ΙΓΜΕ χωρίς να πατάς το πόδι σου σε αυτό διότι εσύ είσαι ιδεολόγος και προκομένος και έχεις τις δουλίτσες σου εκτός ΙΓΜΕ , χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του ΙΓΜΕ.
Α! Συγγνώμη ξέχασα ! Έρχεσαι στο ΙΓΜΕ όταν έχουμε καμιά απεργία και βρίζεις τους απεργούς.

Τώρα έχεις δίκιο που αγανακτείς. Λόγω της απεργίας δεν μπορείς να εισπράξεις τις αργομισθίες σου...

Koupakia είπε...

Να απαντήσει η αφεντομουστουνάρα μου, που δεν εισέπραξε ούτε αργομισθίες ούτε υπερωρίες ούτε διεκδίκησε ποτέ εξουσία και στις αλλαγές που ζήτησε η διοίκηση ανταποκρίθηκε, αφήνοντας τη ζεστή καρέκλα για το νέο και τέλος πάντων υπάρχουν και μερικές δεκάδες εργασίες στη βιβλιοθήκη, (υποθέτω, ότι και ο ανώνυμος σχολιαστής το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί για τον εαυτό του).
Την ευθύνη λοιπόν για το κατάντημα του ΙΓΜΕ, πέρα από τον φυσικό αυτουργό Πάγκαλο και ηθικό αυτουργό Μανιάτη και γενικώς των πασοκονεοδημοκρατικών κυβερνήσεων, την έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα ο λεγόμενος Α΄ κλάδος, που επέτρεψε να τοποθετούνται διευθυντές, τομεάρχες και προϊστάμενοι "σπάνια είδη βλακός" αλλά είχαν την πρασινομπλέ σφραγίδα που, ουδέποτε αντέδρασαν στις γνωστές λαμογιές, που, όταν έπρεπε να δοθεί άλλη πορεία στο ΙΓΜΕ, αυτοί παρέμειναν κολλημένοι στις προηγούμενες δεκαετίες, που, επέτρεψαν σε ένα κομματοκρατούμενο πρασινοκκε συνδικάτο, να κυνηγάει χίμαιρες αντί να προσπαθεί για τη βελτίωση του ίδιου του ΙΓΜΕ και μέσω αυτής και των εργαζόμενων, (ποιος μπορεί να ξεχάσει τον "επαναστατικό" αγώνα για τη μη μετακόμιση του ΙΓΜΕ στα ιδιόκτητα κτίρια από τα άθλια γραφεία των "ιγμεϊτικών;
Επειδή λοιπόν στον μικρόκοσμο του ΙΓΜΕ όλοι γνωριζόμαστε, καλό είναι να ρίχνουμε , (όλοι μας) και καμιά ματιά στη πλάτη μας, για να διαπιστώνουμε, αν είναι στη θέση της η καμπούρα μας.

Συνεπώς αγαπητέ σχολιαστή, εντάξει να τα ρίχνουμε στον "αργόμισθο" Πελεκάνο αλλά να βλέπουμε και την πραγματικότητα. Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ δεν άμοιροι ευθυνών. Δώσαμε δικαιώματα και μάλιστα πολλά και το αποτέλεσμα είναι οι μαύρες σημαίες και το υδρογεωτρύπανο στην πύλη.

Υ.Γ. Τα "άπλυτα" είναι πολλά για να βγουν στη φόρα.

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Κουπάκια, αν και φίλος και γνώστης του τι έχει κάνει ο καθένας στο ΙΓΜΕ, με τον τρόπο που γράφεις φαίνεται ότι πράγματι ο Πελεκάνος υπήρξε αργόμισθος. Τελευταία φορά λοιπόν τοποθετούμαι επί προσωπικού, διότι δεν είναι αυτός ο στόχος των παρεμβάσεων μου στο blog:
Ο Πελεκάνος έχει κοινωνική ζωή, πολιτική ζωή και επαγγελματική ζωή. Και έχει ανθρώπους που τον ξέρουν καλά, άλλους που τον ξέρουν λίγο και άλλους που ξέρουν μόνο τ' όνομά του.
Εδώ μας ενδιαφέρει η επαγγελματική ζωή που περιλαμβάνει ΙΓΜΕ και άλλες πολλές δουλειές που έκανε ο Πελεκάνος, οικοδομή (υπάρχουν τα βαρέα), φροντιστήρια (με αποδείξεις και όχι μαύρα), γεωλογικές μελέτες, γεωτρήσεις, επεξεργασία νερού και αποβλήτων, χωματερές, ρύπανση περιβάλλοντος κλπ κλπ (πάντα με αποδείξεις και τιμολόγια και όχι μαύρα στην καρατσέπα - έχει σημασία αυτό ανώνυμε συκοφάντη). Με ΦΠΑ κανονικά πληρωμένο στο ελληνικό κράτος για να ξύνεις τις πατσές σου εσύ, ανώνυμε συκοφάντη.
Πάμε τώρα στον αγαπητό μας ΙΓΜΕ που τώρα τόσο τον αγαπήσαμε όλοι. Φυσικά δεν υπάρχουν μόνο τα δικά σου γραπτά φίλε Κουπάκια που τα γνωρίζω και τα αναγνωρίζω αλλά και του Πελεκάνου. Ευτυχώς ζούμε την ιστορία και όχι την προϊστορία. Είναι πολλές οι εργασίες φίλε Κουπάκια. Και όχι μόνο πολλές. Με δουλειά στην ύπαιθρο full time και με επεξεργασίες και ερμηνείες πρωτοποριακές, για τα ελληνικά δεδομένα. Με ποιότητα. Εκτός αυτού είναι αρκετοί οι συνάδελφοι, εντός και εκτός ΙΓΜΕ που τους βοήθησε ο Πελεκάνος στα διδακτορικά τους ενεργά, με σημαντική συμβολή. Το ίδιο και φοιτητές για τις διπλωματικές τους. Αυτά υπάρχουτν και θα υπάρχουν. Όπως εργασίες που τις αξιοποίησαν συνάδελφοι του εξωτερικού. Ευτυχώς σήμερα υπάρχει και το INTERNET. Θα υπάρχουν δε αυτά πάντα, εκτός αν εξαφανιστούν από τους "επαναστάτες", όπως εξαφανίζονταν οι αληθινοί επαναστάτες από τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες των εγκληματιών γραφειοκρατών.
Όσο για το ΠΑΣΟΚΚΕ συνικαλιστικό κατεστημένο, με τους προέδρους που πλούτισαν από το χρηματιστήριο (φωτεινή εξαίρεση ο σημερινός πρόεδρος που είναι ένας υπέροχος και ανιδιοτελής άνθρωπος και επιστήμονας αλλά πορεύεται λάθος πολιτικό δρόμο πολιτικό δρόμο) θα θυμάσαι φίλε Κουπάκια ότι όρθωσα το ανάστημά μου και πέρασα δύο πειθαρχικά όταν όλα τα έσκιαζε η φοβέρα του πρασινοφρουρισμού, αυτών που τώρα μεταμορφώθηκαν σε αγανακτισμένους. Θα θυμάσαι δε φίλε Κουπάκια ότι είμουνα ο τρελός του χωριού και δε μ' αφήνανε να δουλέψω παρά μόνο όταν με είχανε απόλύτη ανάγκη γιατί τη συγκεκριμένη δουλειά δεν μπορούσε να την κάνει κανένας. Αυτός ήταν φίλε Κουπάκια ο Πελεκάνος, χωρίς ρουσφέτια και στήριξη από πουθενά, χωρίς χαριστικούς διορισμούς και χωσίματα σε Οργανισμούς, χωρίς να πέσει ποτέ στην παγίδα να γίνει προϊστάμενος - λακές της διοίκησης, όπως του είχε κατ' επανάληψη προταθεί. Η απάντηση ήταν μόνο για σένα φίλε Κουπάκια, αφού ξέρεις την εκτίμησή μου στο πρόσωπό σου. Για τον ανώνυμο συκοφάντη έχω μόνο περιφρόνηση και χλευασμό και θα πρέπει να ξέρει ότι τέτοιες προσωπικές επιθέσεις δεν ιδρώνουν το αυτί του Πελεκάνου για θα τα χώνει πάντα στους καταστροφείς της χώρας.
Σε ότι αφορά βέβαια το χάλι του ΙΓΜΕ, θεωρώ τον εαυτό μου συνυπεύθυνο γιατί η απογοήτευση δε με άφησε να κάνω όλα αυτά που θα μπορούσα. Αλλά μήπως, όταν κανείς βλέπει αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ρουφιανιά, αχορτασιά και βλακεία, δεν θα συγχωρούσε λίγο την απογοήτευση του Πελεκάνου;
Και κάτι τελευταίο: Παρότι έκανα διπλές και τριπλές δουλειές, βγαίνω από το ΙΓΜΕ ποιο φτωχός και χρεωμένος απ' ότι μπήκα. Χωρίς να χαρτοπαίζω, χωρίς να βάλω δραχμή στο χρηματιστήριο, χωρίς να κάνω πολυτελή ζωή. Τα λεφτά που πέρασαν από τα χέρια μου κινήθηκαν στο υγιές κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Και δεν έσπευσα να αποσύρω τα λεφτά της Εθνικής, όπως έκαναν κάποιοι κροκόδειλοι αρχισυνδικαλισταράδες. Τελευταί φορά επί προσωπικού. Το λέω και το εννοώ.

Vatopedinos είπε...

Φίλε Πελεκάνε!
Η απάντησή μου ήταν ως προς το ποιος φέρνει το βάρος της ευθύνης και πρόκληση προς τους διάφορους που ακόμη και σήμερα δε θέλουν να δουν την αλήθεια για το κατάντημα του ΙΓΜΕ μήπως και διορθώσουν κάτι και όχι υπαινιγμός προς το πρόσωπό σου, για αυτό άλλωστε έβαλα εισαγωγικά στον "αργόμισθο" Πελεκάνο. Αυτό δα έλειπε να μη γνωρίζω τη δουλειά σου, το χαρακτήρα σου και φυσικά την ανιδιοτέλειά σου.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Χμμμ! Συντεχνιακός διάλογος μου μυρίζει!
Δε βλέπω να κρατάτε το ίδιο κούλ στυλ με το οποίο αντιμετωπίσατε τη σφαγή των συνταξιούχων!
ίσως γιατί τώρα ο ... Χάρος χτυπάει την πόρτα μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς ο ανώνυμος του πρώτου σχολίου είναι κάποιος απεργός του ΙΓΜΕ, αν μη τι περισσότερο τούτου.
Και το μόνο που είχε να κάνει, ήταν να συκοφαντήσει (ανώνυμα) κι όχι να απαντήσει σε όσα, σε πολλές αναρτήσεις του ο Πελεκάνος καταμαρτυρεί στους συνδικαλιστές του ΙΓΜΕ για τη στάση τους.
Γνώριμη μέθοδος, λάσπη και λογάκια στον αέρα...
Για την ταμπακιέρα ουδέν...

Ανώνυμε, γιατί δεν απαντάς επί της ουσίας;
Θα ήταν πιο χρήσιμο...
Κ.Λ.

ΤΑΣΟΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ είπε...

Λες ψεματα Πελεκανε.
Σε κατηγορω για φθηνο και ελεεινο ψευταρακο.
Ξεχασες οτι μας εκανες μαθηματα φυσικης για να περασουμε στο πανεπιστημιο εμενα και του "ΤΕΟ" ,ξεχωριστα παρακαλω και δεν μας ειχες ¨"κοψει" ουτε μια αποδειξη!!!.Ουτε μια!!!
Και τι να "κοψεις" αφου για μια ολοκληρη χρονια δεν ειχες καταξιωθει να παρεις ουτε ΔΡΑΧΜΗ.Λες και ημασταν συγκενεις σου η μας γνωριζες απο καιρο.Δεκα μηνων γνωριμια ολη και ολη. Η αμοιβη σου ηταν το πρωινο μας Κυριακατικο ξυπνημα
-βαρβαρο για μας τους πιτσιρικαδες τοτε- για να παιξουμε μπασκετακι στο ΟΑΚΑ στον ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ , στον ΦΩΚΙΑΝΟ. Και μας πηγαινες και μας εφερνες .Και σου γκρινιαζαμε απο πανω .
Ενιοτε κερναγες και καφε , χυμο , μπυρα ...
Και ολα αυτα ρε αθεοφοβε χωρις να κοψεις ουτε μια αποδειξη.Θυμαμαι και τον ΑπΙφ με τα μικρα παιδακια του τοτε
για να συμπληρωσουμε ομαδες.
Σα δεν ντρεπεσαι υποκριτη , ψευτοιδεολογε και οικονομιμενε με ολες αυτες τις χρυσοφορες δουλιτσες σου εκτος του ΙΓΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε Πελεκάνε- Γιώργο.
Αντί να λοιδορείς τους συναδέλφους στο ΙΓΜΕ, γιατί δεν έρχεσαι μαζί μας να μας βοηθήσεις να κάνουμε το ΙΓΜΕ καλλίτερο;
Μπορεί να είσαι ο εξυπνότερος, εργατικότερος, τιμιότερος και επαναστατικότερος όλων, αλλά είναι δυνατό μέσα σε τόσο κόσμο να μην υπάρχουν δυο-τρεις αντάξιοί σου ώστε να ηγηθείς μιας νέας αρχής;
Ή θεωρείς ότι όλοι μας είμαστε χαμένα κορμιά που πρέπει να καούμε στην πυρά και δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί μας ;
Κι αν είναι έτσι, γιατί δεν παραιτείσαι από το ΙΓΜΕ για να απαλλαγείς από αυτό το αναξιοπρεπές σινάφι αλλά και να διευκολύνεις αυτούς που θέλουν να αφανίσουν το Ινστιτούτο και στους οποίους, όσο νάναι, χρωστάς και κάποιες χάρες από το παρελθόν;
Εξάλλου εσύ δεν έχεις ανάγκη. Όντας ηθικά και πνευματικά ισότιμα κοντά στο Θεό, όλο και κάποια ιδέα θα Του ψιθυρίσεις…

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)