37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ψηφίστε ό,τι σας φωτίσει ο θεούλης...

"Διακόσιες χιλιάδες περιπτώσεις ασφαλισμένων που ελάμβαναν παροχές χωρίς να τις δικαιούνται, ανακάλυψε το υπουργείο Εργασίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, δηλαδή από το ξεκίνημα του νοικοκυρέματος των ασφαλιστικών ταμείων. Πρόκειται για περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων σε πεθαμένους, αναπήρους - «μαϊμού», μετανάστες που ελάμβαναν παροχές που δεν δικαιούνται, οικογενειακά επιδόματα σε μη δικαιούχους, διπλό ΕΚΑΣ κλπ.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη τα Ταμεία έχαναν μηνιαίως ένα ποσό της τάξεως των 750 έως 850 εκατομμυρίων ευρώ από αυτές τις παροχές και η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού σε συνδυασμό με την περικοπή της αλόγιστης δαπάνης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των οξυμένων οικονομικών προβλημάτων του ασφαλιστικού συστήματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα Ταμεία χρειάζονται μηνιαίως επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό της τάξεως του 1,2 δισ. ευρώ προκειμένου να καταβάλουν τις συντάξεις. Το ποσό αυτό αποτελεί το 45% της συνολικής μηνιαίως δαπάνης.
Ταυτοχρόνως, μετά τις εκλογές τα ταμεία θα πρέπει να καταβάλουν 1,5 δισ. ευρώ σε προμηθευτές και γιατρούς από παλαιότερες οφειλές."

"ΤΟ ΒΗΜΑ" σήμερα




Κ.Λ.

6 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ο κ. Κουτρουμάνης, σύμφωνα με το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, είναι από τη "χρυσή δεκαετία" το ΄80 υπάλληλος, τρόπος του λέγειν, κάποιου ασφαλιστικού ταμείου και συνδικαλιστής του χώρου!Το πως αυτά τα δύο αποτελούν προσόντα για να ανέλθει κάποιος στην Κρατική ιεραρχία και να φτάσει Υπουργός, αυτό μόνο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας το γνωρίζει! Φήμες ότι το διερευνά η τρόϊκα διαψεύδονται!
Υποθέτω ότι θα ανήκει σε εκείνους που, κάθε φορά κατά την οποία κάποιος τεχνοκράτης έκανε κάποια μελέτη για μηχανογραφικό εκσυγχρονισμό των ταμείων, αντιδρούσαν σθεναρά γιατί τα "κομπιούτερ δεν ψηφίζουν διάολε"!
Υποθέτω επίσης ότι ένα τσούρμο συγγενών του και οιονεί ψηφοφόρων του θα εργάζονται, ως υπεράριθμοι στα "πτωχευμένα" ταμεία και αλλαχού!
Κάθε φορά, λοιπόν, που κάποια Κυβέρνηση προσπαθούσε να αγγίξει το ασφαλιστικό με χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές του 1991 (νόμος Σιούφα) και 2001 (νομοσχέδιο Γιαννίτση) ο εν θέματι αξιότιμος κύριος θα "κατέβαινε" ομού μετά των άλλων αξιοτίμων συνδικαλιστών στο πεζοδρόμιο για να διαφυλάξουν τα "κεκτημένα ρε γαμώτο"!
Και για να συντομεύω!
Και μόνο το γεγονός ότι η έκτακτης κρισιμότητας Κυβέρνηση του πολυδιαφημισμένου, υπερτιμημένου και υπερπροβεβλημένου κ. Παπαδήμου, έχει στις τάξεις της τέως συνδικαλιστή με συνυπευθυνότητα στη πολυσχιδή κατάντια της χώρας, περιορισμένου επιπέδου μόρφωσης και αδυναμία εκφοράς λόγου, πλην του "ξύλινου", με κάνει να πιστεύω ότι τα πάντα έχουν χαθεί, ως έχει από άλλους προδιαγραφεί!
Όσο για την επίκληση του Θεού! Τι να σου κάνει κι αυτός! Επτά δισεκατομμύρια ψυχές έχει να κοιτάξει με την ελλαδίτσα θα ασχοληθεί!

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Βρε παιδιά, πιστεύω ειλικρινά ότι όσοι συμμετέχουμε σ' αυτό το μικρό χώρο διαλόγου είμαστε καλοπροαίρετοι. Και αυτό το λέω επειδή, ειδικά ο Σαλωνίτης, παρότι προέρχεται από διαφορετικό πολιτικό χώρο, έχει τα άντερα και το κουράγιο να διαλλέγεται.
Λοιπόν, κατά την άποψή μου που την επαναλαμβάνω με κάθε ευκαιρία, θα πρέπει να αφήσουμε την βυζαντινολογία και να απαντήσουμε σε ένα απλό ερώτημα : Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε προς το καλύτερο με τίμημα την ονομαστική μείωση του βιοτικού μας επιπέδου που έτσι κι αλλιώς είναι αναπόφευκτη; Να οργανώσουμε τις υπηρεσίες ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα, να πιάσουμε τους έχοντες φορολογικές εκκρεμότητες με την απαίτηση για φορολογική ενημερότητα σε κάθε ευκαιρία, να απαλλάξουμε το κράτος από περιτούς εργαζόμενους που είναι πάμπολλοι σε όλες τις υπηρεσίες και να ανοίξουμε την πόρτα σε νέους, περισσότερο καταρτισμένους και με μεγαλύτερη όρεξη που θα δουλέψουν με άλλους όρους και σε άλλες συνθήκες;
Να πούμε ότι θα τηρήσουμε τους νόμους χωρίς γκρίνιες και διακιολογίες; Αν ναι, ας ψηφίσουμε ότι μας φωτίσει η γκλάβα μας.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Πριν λίγες ημέρες,παρέθεσα εδώ μια φράση! Τότε δε θυμώμουνα τίνος ήταν, το θυμήθηκα αργότερα:
"Η αληθής γνώση, είναι η γνώση των αιτίων"!
Ρενέ Ντε Κάρτ, ο γνωστός μας Καρτέσιος!
Νομίζεις ότι μπορεί ο Έλληνας να δεχθεί όλα αυτά τα βάρη που γράφεις, ακόμα κι αν κάποια είναι ανισομερώς προσδιορισμένα, αν δε γνωρίζει, αν δε γνωρίσει κάποτε, τι τον έφερε εδώ;
Νομίζεις ότι μπορεί να δεχθεί, ακόμα και ο πλέον καλοπροαίρετος, να του κουνάνε, μπροστά στο πρόσωπό του, το δάχτυλο αυτοί που τον έφεραν εδώ και που, ακόμα, δε γνωρίζουν πόσους υπαλλήλους διοικούν, τι κάνει ο καθένας και πόσο πληρώνεται;Θεωρείς ότι η σημερινή ανακοίνωση ενός αριβίστα πολιτικού, βοηθάει στην απόδοση δικαίας κρίσης προς το πολιτικό σύστημα, το σύστημα που κάποιοι απατεώνες, διάολε είναι το 2% του πληθυσμού, μας έκλεβαν, για πόσο χρόνο άραγε;
Πρόκειται για γκάφα ολκής! Είμαι βέβαιος ότι κάποιος επικοινωνιακός ατσίδας εισηγήθηκε να ανακοινωθεί προεκλογικά η ... μεγάλη επιτυχία της ανακάλυψης της Αμερικής!
Δε σκέφτηκε όμως ότι το γεγονός αυτό καθ΄αυτό επιβεβαιώνει τη σαθρότητα της διοίκησης, μιας διοίκησης την οποία ακόμα δεν τολμούν να αγγίξουν, τη φαυλότητα του πολιτικού προσωπικού, την ανυπαρξία Δικαιοσύνης, παρά την ύπαρξη εξωφρενικής πολυνομίας η οποία κατά Τάκιτο δείχνει διεφθαρμένη Πολιτεία, τη γελοιότητα τέλος να αποκαλύπτεται ότι αυτές οι 200000 απατεώνων αποκαλύφθηκαν με μια απλή ... απογραφή, την οποία πρότειναν τα καλεγιόπαιδα της τρόικα και δεν μπορούσαν (;) να σκεφτούν οι πολιτικοί μας ογκόλιθοι!
Όσο για την άποψη μου για το περίφημο θέμα της σχέσης του Έλληνα με τις φορολογικές του υποχρεώσεις θα σε παραπέμψω εδώ:
http://antiparatheseis1.blogspot.com/2012/04/blog-post_4068.html
Καιεδώ:
http://antiparatheseis1.blogspot.com/2012/04/blog-post_23.html
Όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις, οι πράξεις είναι εκείνες οι οποίες πιστοποιούν αν ένα Κράτος και μια Κοινωνία θέλει να αλλάξει η αποφασίζει να μείνει στον πάτο!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν όλα όσα αναφέρει ο Σαλωνίτης σχετικά με τον Κουτρουμάνη είναι έτσι, αλλά και έτσι να είναι, απορώ, δεν σχολιάζει το θέμα της ανάρτησής μου, αλλά κάτι άλλο, προφανώς τριτεύον.
Για την ταμπακιέρα μούγκα στην στρούγγα, φίλοι μου.
Ίσως γιατί δεν έχετε κάτι να πείτε...
(Εκτός κι αν νομίζει ο σχολιογράφος ότι ... έκανα διαφήμιση του Κουτρουμάνη. Ας μην ανησυχεί, δεν τον ξέρω, δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου και μάλλον δεν θα τον δω και στο μέλλον...)
Κ.Λ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αγαπητέ Κ.Λ., η ανάρτηση σου ήταν αναφορά σε σημερινό ρεπορτάζ σχετικά με το τι δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός για το θέμα των "μαϊμού" συνταξιούχων και επιδοματούχων!Δεν είδα κάποια τοποθέτηση σου επι της οποίας μπορούσε να γίνει σχολιασμός! Μάλιστα θα έλεγα ότι η ανάρτηση σου παρέβλεψε να αναφέρει και το νούμερο το οποίο θα παραμείνει στα Ταμεία φέτος από τη μεγάλη πλην καθυστερημένη κατά τρεις δεκαετίες επιτυχία του κ. Υπουργού!!!
Γιατί τα 4,5 δις φετινό κέρδος επί κάποιες δεκαετίες μας φωτίζει την κρίση χρέους!
Η αναφορά μου στον Κουτρουμάνη έγινε γιατί αυτού του επιπέδου πολιτικοί μας έφεραν εδώ την τρόικα!

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Αγαπητέ Σαλωνίτη, εαν επιμείνεις στο τις πταίει, ίσως θα πρέπει να γυρίσουμε στην προ της πρώτης Άλωσης εποχή. Εύκολο είναι να λέμε οι μεν για Κουτρουμάνηδες και οι δε για Χρύσανθους, Τραχανάδες και Φαήλους. Δεν πρέπει και δεν θέλω να πέσω σ' αυτή τη λούμπα. Είμαστε έτοιμοι σε αυτή την πρόκληση και πρόσκληση των καιρών να δεχτούμε βελτιώσεις της Πολιτείας και τον πολιτών; Το τίμημα έτσι κι αλλιώς το πληρώνουμε και θα το πληρώσουμε.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)