37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ, ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ.

Λυπάμαι πρώτα - πρώτα γι αυτόν το μοναδικό τόπο. Αυτοί που τον κατοικούν δεν τον σεβάστηκαν όπως του άξιζε.

Λυπάμαι γι αυτούς που προσπάθησαν με την ψυχή τους να ομορφύνουν την πατρίδα και να την εκπροσωπήσουν επάξια σε όλες τις σφαίρες της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Δε λυπάμαι για όσους δεν προσπάθησαν, αδιαφόρησαν, μίκρυναν και ρεζίλεψαν την πατρίδα.

Σιχαίνομαι τους "επαναστάτες" που ανεβάζουν την αδρεναλίνη τους με την καταστροφή και πανηγυρίζουν για το έργο τους.


Θηρίον το Αλύπητον

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιας και καθένας βγάζει τα εσώψυχα του αυτόν τον καιρό...
Προτού μαζέψω τα μπογαλάκια μου για να την κοπανήσω από αυτόν τον καταρραμένο τόπο, οφείλω στον εαυτό μου - ως πολίτης με δικαιώματα - να συνταχθώ με τους αληθινούς πατριώτες που θα στείλουν στον αγύριστο τον ανεκδιήγητο Προδότη και την ελιτιστική συμμορία του. Η αδρεναλίνη βαράει κόκκινα, κίτρινα, μώβ ή ό,τι άλλο χρώμα περνάει από το μυαλό.
Ούτε "επανάσταση", ούτε αντροπή, το θέμα είναι προσωπικό και το αποτέλεσμα ηθική δικαίωση.

Θηρίον το Αλύπητον είπε...

Κάποτε προδότης λεγόταν αυτός που εγκατέλειπε τον τόπο του τις δύσκολες στιγμές. Όσο για αναλύσεις του κώλου περί ελίτ κλπ σε καμιά Σούπερ Κατερίνα ή καλύτερα Σούπερ Κατίνα.

Υπάρχει παγκόσμια κρίση. Υπάρχει χρέος. Απλές αλήθειες. Τα υπόλοιπα είναι για να λέμε...

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι πολύ που το παίρνεις προσωπικά. Δεν έκανα καμία ανάλυση και ούτε έχω και όρεξη να κάνω. Επιπέδου Σούπερ Κατερίνα και πεζοδρομίου ήταν η ομιλία του μπαρμπαστρούμφ εχτές στο κοινοβούλιο-κοτέτσι.
Έχουμε ζαλιστεί στην κωλοτούμπα και αντι να ακούσουμε κάτι ουσιαστικό, έπαιξε για άλλη μια φορά το σποτάκι περί ευθύνης με δόσεις πόνου και λιγμών. Προτάσεις μηδέν. Αλήθεια ποιός κυβερνάει εδώ και 1,5 χρόνο? Ο φούφουτος?
Όσον αφορά το ποιός θεωρείται προδότης και ποιός όχι δεν θα το συζητήσω, προφανώς ανήκουμε σε διαφορετικό στρατόπαιδο.

ΤΕΩΣ Σ. είπε...

Oταν υπαρχει ηλεκτρισμος και μαλιστα χωρις γειωση σε ενα blog οπως αυτο εδω , μετα ψαχουμε να βρουμε για συνεννοηση-συναινεση σε αυτους που "εμπιστευομαστε" τις αποφασεις για το μελλον του μοναδικου μα και καταραμενου τοπου μας.

Θηρίον το Αλύπητον είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε εδώ και πολλά χρόνια δεν κοιτάζω στρατόπεδα "πολιτικά" αλλά την ψυχούλα και τον καημό του κάθε ανθρώπου. Για παράδειγμα, δε δίστασα στιγμή να πάω μάρτυρας υπεράσπισης του Κουφοντίνα και ας με χωρίζει άβυσσος στις πολιτικές απόψεις. Συμβαίνει όμως να βλέπω πια, λόγω προχωρημένης ωριμότητος, πίσω από τη μάσκα του αγανακτισμένου άλλα πράγματα, πιο βαθειά. Κατά τα άλλα, η Κατερίνα είναι όντως Σούπερ αν πιστεύεις πραγματικά ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

Τα σέβη μου στον Τέως για τις νηφάλιες κουβέντες του (και για τις υπηρεσίες ηλ/γου εγκαταστάτη...)
Θηρίο, ας αφήσουμε την Κατερίνα, σούπερ ή αμόλυβδη, να πάει για ύπνο.
Μπορεί να την κουράσαμε και να μην γουστάρει πια την παρέα μας...

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι γι αυτούς που προσπάθησαν με την ψυχή τους να ομορφύνουν την πατρίδα και να την εκπροσωπήσουν επάξια σε όλες τις σφαίρες της ανθρώπινης δραστηριότητας*

*τελικά γι αυτούς υπήρξαν κάποιες σφαίρες

ΑπΙφ είπε...

Η διαπίστωση : Προδότης,μπάρμπαστρούμφ,ελιτίστικη συμμορία,κοτέτσια και φούφουτοι .(Ολα αυτά χώρεσαν σε δυό αράδες γραφής, ο ορθός λόγος και η νηφαλιότητα σε όλο τους το μεγαλείο.)
Η πρόταση :
Όλοι μαζί ενωμένοι να κατακτήσουμε την μισητή Ευρώπη και την Αμερική . Η θύρα 7 η θύρα 13 η Original η Σπίθα μαζί με τις λοιπές Δημοκρατικές δυνάμεις και αρχιστράτηγο τον Αλέκο Αλαβάνο να κάνουμε ντου στα άντρα της παγκόσμιας συνωμοσίας εναντίον του έθνους.Το ιερό λάβαρο ( αυτό από την επανάσταση του 21) θα κρατά επικεφαλής του στρατεύματος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Άγιος Αμβρόσιος.
Με τις υγείες μας.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Συγνώμη για την πεζότητα του λόγου μου και την "ύβρι" προς ό,τι γράφετε και κυρίως προς ό,τι υπονοείτε, αλλά σε περίπτωση που ΚΑΙ το μεσοπρόθεσμο αποτύχει, τι διαφορά θα την πληρώσω εγώ ο συνταξιούχος που κάποιοι που δεν εργάστηκαν ποτέ, κόλησαν μπροστά ένα "μεγαλο";

Θηρίον το Αλύπητον είπε...

Ρε παιδιά, ξέρετε τι παρατηρώ εγώ; Ότι όταν μπαίνει μια αναρτησούλα "πολιτική" η κουβέντα τραβάει σε μάκρος ενώ όταν θίγεται κάποιο ουσιαστικό κοινωνικό θέμα ουδείς ενδιαφέρεται να το συζητήσει. Αυτό είναι το δικό μου παράπονο, το είπα και ξαλάφρωσα.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ίσως γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο "κοινωνικό θέμα" από την επιβίωση!
Και η επιβίωση εξαρτάται από τις πολιτικές!

Θηρίον το Αλύπητον είπε...

Ρε Σαλωνίτη, υπάρχει περίπτωση να μην επιβιώσουμε; Δε νομίζω. Το θέμα είναι αν θα επιβιώσουμε κανιβαλικά - θα δώσω προσεχώς παραδείγματα - ή θα επιβιώσουμε με αλληλεγγύη.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Κανιβαλισμός δεν είναι όταν μου κόβει 3 μισθούς και από τους Υπαλλήλους της Βουλής αφήνει τους 16 (μισθούς)απείραχτους;
Δεν αναφέρομαι σε άλλα πιο τραγικά παραδείγματα κανιβαλικής εφαρμογής των "μέτρων", γιατί δε θέλω να σας χαλάσω ένα Σαββατοκύριακο, το οποίο, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να είναι ευχάριστο!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)