37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΚΙΝΗΜΑ "ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ"

"Μια σπίθα αρκεί για να βάλει φωτιά σ' ολόκληρο τον κάμπο" είπε ο Μεγάλος Τιμονιέρης Μάο Τσε Τουγκ.

Ο Μεγάλος Τιμονιέρης έδωσε έμπνευση στο Μεγάλο Μουσουργό που έκανε το κίνημα "Σπίθα" για να βάλει φωτιά στο Σύνταγμα.

Ο Μεγάλος Μουσουργός ενέπνευσε την αφεντιά μου το Θηρίον το Αλύπητον που από τον Σπίθα προτίμησα τον αρχηγό, το ηρωικό παιδί φάντασμα, το Γιώργο Θαλάσση. Έτσι έφτιαξα το κίνημα εμού του ιδίου "Γιώργος Θαλάσσης".

Μέσω του Μουροτέφτερου, το κίνημα Γου - Θου καλεί τους αγουροξυπνημένους πολίτες σε συγκέντρωση στο Α' Νεκροταφείο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

- Μακριά Γαϊδούρα.
- Ένα ρούμι και κατούμι.
- Ξυλίκι.
- Ανάγνωση του "Θα πάω να φτύσω στους τάφους σας".

Τέλος, θα ψάλουμε όλοι μαζί, η γενιά των 500ευρώ, η γενιά των 700ευρώ, η γενιά όλοι μαζί τα φάγαμε κι η γενιά με το ένα πόδι στον τάφο, το "Η ζωή εν τάφω".


Θηρίον το Αλύπητον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)