37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

Το σκηνικό στο προαύλιο του κλασικού κτιρίου του Πανεπιστημίου - όχι στα Προπύλαια. Πλήθος κόσμου μαζεμένο περιμένει με αγωνία τις πολιτικές εξελίξεις της κρίσης. Μέσα από το Πανεπιστήμιο αναμένεται να βγει ο Αντρέας Παπανδρέου που έχει βρυκολακιάσει από τις συνεχείς επικλήσεις του Παναγιωτακόπουλου και της παρέας του.

Στη λιμουζίνα που περιμένει απέξω μπαίνει πρώτη η Μαργαρίτα που κάθεται στη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Μετά μπαίνει η χοντρή Δήμητρα Λιάνη που κάθεται στην τρίτη σειρά. Ακολουθούν συνοδοί αλλά ξαφνικά ξεσπά άγριος καυγάς και μαλλιοτράβηγμα μεταξύ των δύο κυριών και αναγκάζονται να επέμβουν τα ματ με δακρυγόνα. Μέσα στο χαμό εμπλέκεται και ο κακομοίρης ο Αντρέας που ευτυχώς δεν πεθαίνει γιατί είναι ήδη νεκρός. Τελικά η λιμουζίνα αναχωρεί για Πόρτο Χέλι όπου θα κάνει τα μπάνια του το φάντασμα του Αντρέα.

Εντωμεταξύ στο προαύλιο, ο Ραγκούσης απευθύνει διάγγελμα στο συγκεντρωμένο πλήθος. Χαιρετισμούς στέλνουν ο Μπελούτσι κι ο Ελευθερόπουλος. Ενώ με τον Ελευθερόπουλο κανείς δε συγκινείται, στο άκουσμα του Μπελούτσι κάποιος ξεσπάει σε λυγμούς, "Μπελούτσι μου".

Αυτό ήταν το απογευματινό μου όνειρο. Με τις υγείες μου.


Θηρίον το Αλύπητον

2 σχόλια:

Χα'ι'ιντούκος είπε...

Με τις υγειες σου παιχτη.. Μεσα σε ολους αυτους τους αποθαμενους και ξεπερασμενους ηρωες του ονειρου,μονο ο Ραγκουσης ειναι συγχρονος της επικαιροτητας.Ισως τον ονειρευοσουν για νεο προθυπουργο που βγαζει διαγγελμα στο Συνταγμα αλλα σε προλαβε το φαντασμα του Μπελουτσι.Λες να γυρισει στον γαυρο αυτο το καλοκαιρι??

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ο Σαργκάνης, σε τι κατάσταση βρίσκεται!
Για τον Καλεσίδη δε ρωτάω, είναι φανερό ότι έχει πάρει κάποια κιλά παραπάνω!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)