37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ - ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ

Ίδιο έργο στο μπάσκετ : Κερδίζει ο Θρύλος; Κερδίζει ο Ίβκοβιτς με την αρμάδα του. Χάνει εξευτελιστικά; Χάνουν οι αδιάφοροι παίχτες. Κι έτσι θα πάει μέχρι το τέλος αν οι ξυπναγιαννάκηδες δε γίνουν ξυπναπαππούληδες.

Αλλά δεν ήθελα να γράψω αυτά. Αυτά τα 'χω γράψει εδώ και μήνες. Θα σταθώ στη συνέντευξη του γίγαντα Μαυροκεφαλίδη. Τι μας είπε λοιπόν ο πόντιος; Η ομάδα είναι φέτος πιο πειθαρχημένη από πέρυσι. Συγγνώμη ρε μεγάλε αλλά αυτό στο γήπεδο δε φαίνεται. Τώρα αν θεωρείς πειθαρχία το γεγονός ότι ένα τσούρμο μέτρια παιχτάκια κοιτάν στα μάτια τον "σοφό" γιατί ξέρουν ότι αν χάσουν τα βέλη θα πέσουν πάνω τους - όχι όπως πέρσι - και τους λίγους παιχταράδες, Σπανούλη, Τεόντοσιτς, Μπουρούση, Νεστέροβιτς, λίγο τους νοιάζει γιατί κάνουν ότι γουστάρουν στο παρκέ, τότε είσαι ή κρετίνος ή κωλογλύφτης του κερατά.

Είπε και το άλλο απίστευτο ο τεράστιος, όταν ρωτήθηκε αν του λείπουν σαν παίχτες ο Τσίλντρες και ο Κλέιζα : Η νεκροψία θα δείξει! Ποια νεκροψία ρε καζανοκέφαλε; Χρειάζεται νεκροψία για να καταλάβεις αν ο Τσίλντρες είναι καλύτερος από το Μαρμαρωμένο ή ο άπαιχτος Κλέιζα από τον κακομοίρη τον Βαλεντίνο;

Πάντως, σε άλλες εποχές, σε παίχτες σαν τον Βαλεντίνο και το Μαρμαρωμένο δεν θα αφήνανε ούτε την διέλευση από την περίμετρο Φαλήρου, όχι να πατάνε το παρκέ του Σ.Ε.Φ. Νισάφι με το κοροϊδιλίκι! Τα κουμπαράκια τον ήπιανε προχτές και ο άλλος κολλητός τους τη βούλιαξε την φουκαριάρα την ΤΣΣΚΑ και ψάχνει για δουλειά.


Don Aera Patera

1 σχόλιο:

Χα'ι'ιντούκος είπε...

πεστα χρυσοστομε don!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)