37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ !!

''11 Οκτωβρίου 2010 Ομιλία στην Κέρκυρα Υποστηρίξαμε από την αρχή, ότι η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και το Μνημόνιο δεν ήταν “μονόδρομος”... Και τώρα έρχεται η δικαίωση. Διπλή δικαίωση, μάλιστα: Αλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία,με προβλήματα ίδια με τα δικά μας δεν κατέφυγαν στον μηχανισμό στήριξης. Δεν υπέγραψαν Μνημόνιο. Βγήκαν και δανείστηκαν ακριβά από τις αγορές. Αλλά δεν “έδεσαν” τις χώρες τους χειροπόδαρα, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τους προτείναμε να κάνουν ό,τι έκανε και η Ιρλανδία. Η οποία ομολόγησε έλλειμμα 32%διπλάσιο από το δικό μας!- αλλά δανείστηκε όλα όσα χρειάζεται για έναν χρόνο μπροστά, ώς τα μέσα του 2011! Αυτοί απέδειξαν ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, ούτε για την Ελλάδα! ''

ΑπΙφ

3 σχόλια:

Don Aera Patera de las Troikas y de los mnimonios είπε...

Υπάρχει τρύπα για να κρυφτεί ή θα το παίζει ακόμη ωραίος και μοιραίος;

ΑπΙφ είπε...

Μετά από 6 περίπου μήνες πιστεύω ότι ο Παπανδρέου έκανε ένα μεγάλο πολιτικά λάθος που δεν ζήτησε αυξημένη πλειοψηφία για την ψήφιση του Μνημονίου .Έτσι αφ΄ενός θα είχαμε αποφύγει την αδιέξοδη και επιζήμια αντιμνημονιακή πολιτική για την χώρα αλλά και η Ν.Δ δεν θα εγλωβίζονταν σε μια πολιτική που δεν είναι συμβατή με την ιδεολογική και πολιτική της ταυτότητα.
Ελπίζω και προβλέπω συνάμα, ότι οι αντιμνημονιακές δόσεις αντιπολίτευσης θα μειωθούν σημαντικά το επόμενο διαάστημα .

Koupakia είπε...

Μα τι ψάχνετε!
Ο άνθρωπος πολιτικά είναι γκάου!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)