37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΑΘΗΜΑ

Τι σημαίνει πολιτικό κόστος; Σημαίνει ότι αν κάνεις αυτό που πιστεύεις και δεν αρέσει στους πολλούς την πούτσισες. Προσέξτε τώρα την παράνοια του έλληνα.

Πάγια κατηγόρια για τους κυβερνήτες και τους υπεύθυνους είναι ότι δεν κάνουν τίποτα γιατί υπολογίζουν το πολιτικό κόστος. Ωραία ως εδώ. Ωραίος κι ο Ρεχάγκελ γιατί δεν υπολογίζει "πολιτικό κόστος" και κάνει αυτό που πιστεύει. Αμ δε! Μαλάκας ο Ρεχάγκελ γιατί δεν κάνει αυτό που του λένε οι "άλλοι". Οι ανεύθυνοι δηλαδή. Οι αντίστοιχοι Τσίπρες.

Τι κι αν ο Ρεχάγκελ έχει πετύχει τόσα όσα δεν έχουν πετύχει κι ούτε πρόκειται να πετύχουν όλοι οι άλλοι προπονητές της Εθνικής μαζί. Μαλάκας ο Ρεχάγκελ.

Μαλάκας κι ο Γιαννίτσης που ήθελε να προλάβει το κακό με το μικρότερο κόστος. Μαλάκας κι ο Παπανδρέου κι ο Λοβέρδος που προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα. Μάγκες ο Λάκης και ο Αλέφαντος. Μάγκας ο αιώνιος "απέξω". Ο αιώνιος "ανεύθυνος".

Πολύ φοβάμαι μάγκες μου ότι με τα μυαλά που κουβαλάμε το κόστος δε θάναι πολιτικό. Θάναι κάτι πολύ περισσότερο. Καλού - κακού παραγγείλετε εξάρτηση σε λαμαρινάδικο.

αέρα - πατέρα

2 σχόλια:

Koupakia είπε...

Μα βρε Αέρα - Πατέρα!
Θα χρεωκοπήσουμε για να ξεκινήσει μια νέα αρχή!

Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι αν δεν πληρώνουν αποζημιώσεις οι εργοδότες θα στρώσει το πράμα;
Και το πρόβλημα ήταν αυτό;
Ποιος εφαρμόζει τη μαύρη εργασία;
Ποιος δεν πληρώνει εισφορές;
Ποιος έχει τις εξωχώριες εταιρίες με δις ευρώ αξία ακινήτων;
Ποιος έβγαζε τα λεφτά στην Ελβετία;
Ποιοι τέλος πάντων διόριζαν;

Απίφ είπε...

Όλη αυτή η ιστορία με την (αγία) χρεωκοπία που θα σώσει τον κοσμάκη από τις δαγκάνες του ΔΝΤ της Τρόϊκας και της κρυόκωλης Μέρκελ με κάνει να σκέφτομαι μία ισοδύναμη κατάσταση.Είμαστε σε ένα αεροπλάνο τίγκα στο κόσμο Βoing 747 και δύο κινητήρες σταματούν.Οι πιλότοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την διάσωση όλων.Ξαφνικά φωνές ακούγονται από την καμπίνα των επιβατών.Μερικοί εξ΄αυτών γεμάτοι οργή ζητούν από τους πιλότους να αφήσουν το αεροπλάνο να πέσει με τα εξής επιχειρήματα :
1.Πρέπει να τιμωρηθεί ο καριόλης ο ιδιοκτήτης του αεροπλάνου ( ο Βγενόπουλος ίσως ) χάνωντας ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο.
2. Θα αναγκαστούν να τους μεταφέρουν με ένα άλλο ολοκαίρουργιο (πιθανόν μιας δημόσιας εταιρείας ) στον προορισμό τους.
3.Ο απεχθής όμιλος της σατανικής Boing εκπρόσωπος της ιμπεριαλιστικής ΕΠΑ (Ενωμένες Πολιτείες της Αμερικής ) θα υποστεί θανάσιμο πλήγμα.
Tελικά αυτό ακριβώς είναι το ερώτημα, να το αφήσουμε να πέσει ή να μην πέσει το αεροπλάνο?
Ζητούνται απαντήσεις επί του ερωτήματος όλα τα άλλα είναι Π... μπλέ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)