37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

"www.change.gov": Μήπως ν' αρχίσουμε να ενθουσιαζόμαστε;

Αντιγράφω από το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ":


"... ο Ομπάμα, υποστηρίζουν, θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος που θα βρίσκεται σε απευθείας σύνδεση με εκατομμύρια Αμερικανούς. Στη διάρκεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης διαδικτυακής προεκλογικής καμπάνιας, το επιτελείο του συγκέντρωσε περισσότερα από 10 εκατομμύρια e-mail πολιτών, με τους οποίους σκοπεύει να διατηρήσει επαφή. Πρώτο δείγμα δόθηκε το βράδυ των εκλογών, όταν όλοι έλαβαν ένα e-mail που έγραφε: «Πηγαίνω στο Γκραν Παρκ του Σικάγου να πανηγυρίσω τη νίκη μας. Μπαράκ»...Τώρα, στη διαδικτυακή διεύθυνση http://www. change. gov το επιτελείο του Ομπάμα εγκαινίασε μια νέα μορφή αλληλεπίδρασης με τους πολίτες: μπλογκς για τις καθημερινές επαφές των στελεχών της μεταβατικής ομάδας, πληροφορίες για το πρόγραμμα του Ομπάμα, ακόμα και αιτήσεις πρόσληψης για όσους έχουν τα προσόντα και θέλουν να αναλάβουν χαμηλόβαθμες κυβερνητικές θέσεις. «Αυτή είναι η Αμερική σας, αυτή είναι η κυβέρνησή σας», αναγράφεται στην πρώτη σελίδα. «Στείλτε τις ιδέες σας και γίνετε κομμάτι της προσπάθειας να φέρουμε θετική αλλαγή στη χώρα μας». Υπάρχει η σκέψη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του επιτελείου του Ομπάμα, κάθε νομοσχέδιο προτού πάει στη Γερουσία να τίθεται σε δημόσια συζήτηση επί πέντε ημέρες μέσω του site αυτού, ενώ ο νέος πρόεδρος προτίθεται να διορίσει υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Νέας Τεχνολογίας. Όπως σημειώνουν πολιτικοί παρατηρητές, μέσω αυτού του τρόπου ο Ομπάμα μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια ομάδα η οποία θα ασκεί πιέσεις σε μέλη του Κογκρέσου που αρνούνται να υποστηρίξουν συγκεκριμένους νόμους ενώ ο νέος πρόεδρος θα έχει πρόσβαση σε εκατομμύρια ψηφοφόρους, τους οποίους θα μπορεί να καλεί να υποστηρίξουν τους υποψηφίους που προτιμά στις εκλογές της Γερουσίας σε δύο χρόνια ή να ζητάει οικονομικές εισφορές..."


Να λοιπόν πώς μπορεί μια κυβέρνηση να είναι δημοκρατική. Πώς μπορεί να ενεργοποιήσει τους πολίτες για να συμμετέχουν στην διακυβέρνηση.

Να πώς μπορεί το όραμα να γίνει υπόθεση του καθενός, πώς μπορούν τα λογής μεγάλα συμφέροντα να χάνουν τη δύναμη των κατευθυνόμενων μέσων...

Πρόκειται για μια πραγματική επανάσταση, που σίγουρα θα αλλάξει τους παραδοσιακούς όρους διεξαγωγής της πολιτικής.

Και πρόκειται για μια επανάσταση που ξεκινάει από την Αμερική. Δικαίως. Από εκεί ξεκίνησε και το ίντερνετ.

Μακάρι να πετύχει, να ριζώσει και να εξελιχθεί...

Μακάρι και στη χώρα μας αυτή η επανάσταση να έρθει... Και τότε θα δούμε πόση δύναμη μπορεί να έχει ένα "κανάλι" μια "φυλλάδα" ή ένας φιλόδοξος μεγαλοεργολάβος...

Αμήν...

Κ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)