37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Περί Βαλλιανάτου και "πατριωτικής βαρβατίλας"...

Όζει πατριωτικής βαρβατίλας η "πασοκόφιλη" μπλογκόσφαιρα!..



Αν κανείς περιδιαβεί, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τα διάφορα μπλογκς που "υποστηρίζουν" ΠαΣοΚ, θα εκπλαγεί με τα όσα γράφονται για το ζήτημα Βαλλιανάτου και την απομάκρυνσή του ως τεχνικού συμβούλου από το ΠαΣοΚ. Φασίστα τον ανεβάζουν (το Βαλλιανάτο) προδότη τον κατεβάζουν. Κι όλα αυτά με την απαραίτητη "σάλτσα" περί ομοφυλοφιλίας, που εδώ που τα λέμε ο ίδιος ο Βαλλιανάτος την επιζητά για τους δικούς του λόγους.

Κι όλοι επιτίθενται κατά του Γ. Παπανδρέου. Που τολμά να έχει ένα τέτοιο φίλο... Που τολμά να τον έχει δίπλα του, ως τεχνικό σύμβουλο... Που τον πληρώνει με... λεφτά του "πατριωτικού" ΠαΣοΚ...



Το λάθος του Βαλλιανάτου;

Ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της τηλεόρασης σε ζωντανή εκπομπή (από τον Γ. παπαγιάννη, του Extra) για τα Σκόπια και αυτός απάντησε:

- Ναι, υφίσταται "μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα

- Ναι, τα Σκόπια θα πρέπει να ονομάζονται όπως αυτά γουστάρουν, δηλαδή "Δημοκρατία της Μακεδονίας"...



Και λοιπόν;

Ένας περιφερειακός σύμβουλος επικοινωνίας του ΠαΣοΚ έχει τις απόψεις του για διάφορα θέματα. Θα πρέπει όλοι να συμφωνούν με την "επίσημη γραμμή";
Για όσους δεν μπορούν να το χωνέψουν, το ΠαΣοΚ δεν είναι ΚΚΕ, είναι ένα σύγχρονο και δημοκρατικό σοσιαλιστικό κίνημα, με πολλές τάσεις και πολλές συνιστώσες... (αλλά μερικές φορές η "πατριωτική βαρβατίλα" παρενεργεί ως σταλινική γάγγραινα στο σώμα του κινήματος, δυστυχώς)...



Τέτοια φαινόμενα ανθρωποφαγίας είναι απαράδεκτα.

Κι όσοι κύριοι αναρτούν τη φωτογραφία του Κούγια στα μπλογκ τους "υμνώντας" την κοντοπίθαρη μαγκιά του (έναντι του ομοφυλόφιλου - άρα έκφυλου και αδύναμου Βαλλανάτου) αποδεικνύουν περίτρανα ότι η δυσανεξία στην αντίθετη άποψη και στην αντίθετη νοοτροπία είναι που έχουν εγκλωβίσει την πατρίδα μας στη γελοιότητα της σημερινής πραγματικότητας.
Κι είναι αυτή η δυσανεξία που τελικά μας οδηγεί στο περιθώριο...

Κ.Λ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεχνάς ότι στην προοδευτική Καλιφόρνια σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ο γάμος ομοφυλοφίλων απορρίφθηκε.
Αν αρχίσουν και εδώ δημοψηφίσματα σας περιμένουν μεγάλες εκπλήξεις.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις παρακολούθησα απόσπασμα απο την επίμαχη συνέντευξη και είμαι οργισμένος.Έχουμε να κάνουμε με στημένο σκηνικό και εκτέλεση ενός ανθρώπου και φυσικά αυτό δεν πρόκειται να το επισημάνει κανείς.Ο Βαλλιανάτος απλώς είπε ότι τη μακεδονική μειονότητα αναγνωρίζουν ψηφίσματα του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η αλητεία δεν έχει όρια.Όσο για τα δημοψηφίσματα του ανώνυμου, είναι αδιανόητα , τουλάχιστων στα πλαίσια της ελλήνικής έννομης τάξης (αλλά και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ευρώπη).

leon είπε...

Ανήκω σε αυτούς που, όπως και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, πιστεύω ότι την ΠΓΔΜ πρέπει να τη αποοκαλούμε Μακεδονία, για λόγους που έχω δια μακρών εξηγήσει κατ' επανάληψη από αυτό το blog.
Έχω προ πολού πειστεί ότι ο εθνικισμός είναι ο πολιτισμός των ηλιθίων, όπως ισχυρίζονται οι αναρχικοί. Όχι γιατί είναι κακό να αγαπάς τον τόπο που γεννήθηκες και τους ανθρώπους που ζουν, αλλά γιατί ο εθνικισμός είναι κάτι άλλο: είναι, πάνω απ' όλα, το μίσος προς το γείτονα, όποιος κι αν είναι αυτός.
Και δυστυχώς, τα άνθη του εθνικισμού, όως διαπιστώνουμε εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια, δε φύονται μόνο στην «πατριδοκάπηλη Δεξιά». Φύονται εξ ίσου και στην Αριστερά, με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ να προεξάρχουν, χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να πηγαίνει πίσω.
Πρέπει επιτέλους κάποτε να παραδεχθούμε ότι τα κόμματα της Αριστεράς στην Ελλάδα είναι εθνικιστικά κόμματα με κοινωνικές ευαισθησίες. Και ως τέτοια να τα αντιμετωπίζουμε.

Γιάννης Χρ.

....... είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο του Γιάννη Χρ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)