37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ NUMBER TWO

Δε συμφωνώ με τα σχόλια του Σαλωνίτη και του Τέως Σ. Κι αυτό γιατί το ΝΑΙ σημαίνει θέση, σημαίνει την αποδοχή ενός σχεδίου - τελέσφορου ή όχι δεν ξέρω - ενώ το ΟΧΙ δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Εκτός και αν πίσω από το ΟΧΙ υπάρχει σχέδιο που δεν το γνωρίζω.

Εν πάσει περιπτώσει, έγινε μια ψηφοφορία που κατέληξε στο λογικό. Το ίδιο θα γινότανε - θέλω να πιστεύω - αν στην κυβέρνηση ήταν η ΝΔ με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην αντιπολίτευση. Υπάρχει όμως και μια ψηφοφορία που κατέληξε στο τελείως παράλογο και εκφράζει το χάος και τη σύγχυση στον ελληνικό "τρόπο σκέψης".

Η συνέλευση των μελών του Ερασιτέχνη Ηρακλή αποφάσισε με πλειοψηφία γύρω στο 70% να δοθεί η ΠΑΕ στον διαβόητο Μάκη Ψωμιάδη. Και δεν απορώ που θέλουν να αφήσουν τις τύχες της ομάδας τους σε έναν εγκληματία καταζητούμενο με πλήθος καταδίκες εις βάρος του. Αυτά είναι συνηθισμένα. Η απορία μου είναι πώς δίνουν την ομάδα τους σε έναν αληταρά που έχει διαλύσει ΟΛΕΣ τις προηγούμενες ομάδες στις οποίες αναμίχτηκε. Και η απάντηση είναι "ας μην πέσουμε σήμερα και ας μην υπάρχουμε αύριο". Σας λέει κάτι αυτό;

Θηρίον το Αλύπητον

2 σχόλια:

ΤΕΩΣ Σ. είπε...

Πραγματι το "ναι" ειναι πολιτικη θεση.Αλλα και το οχι ειναι.Ασχετα εαν οδηγει-που μπορει να ειναι τελικα ετσι- στην καταστροφη.
Δεν λεω οτι η αποφαση παρθηκε σε πανηγυρικη ατμοσφαιρα. Τουναντιον. Πιστευω ομως οτι και οι ιδιοι που ψηφισαν το "ναι" δεν ηταν και τοσο σιγουροι εαν επραξαν με ευθυκρισια και σωφροσυνη ,οσο για παραδειγμα επραξαν στην παραπομπη του Ακη. Υπηρχε σκεψη και , προβληματισμος για την επομενη μερα.
Εκει εστιαζονται οι ταλαντωσεις και οι προβληματισμοι μου.
Στο κατω-κατω , μας πηρε μισο αιωνα για να κατασταλαξουμε εαν μας εκατσε σωστα η μπιλια στη Γιαλτα.

Οσο για την εμμονη Μακη στον Ηρα και για το "τι σημερα , τι αυριο , τι τωρα" λεω να ρωτησουμε
τον βαθυστοχαστο Λιανη .

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ ΤΕΩΣ Σ.:
Προσυπογράφω μέχρι κεραίας!
Το "πανηγυρική" δε χαρακτηρίζει τον τρόπο ή τη φόρτιση κάτω από τα οποία πάρθηκε η απόφαση αλλά το πως υποδέχθηκαν κάποιοι(Μανδραβέλης, ας πούμε) το "ναι"!
Πάντως, για όσους ενδιαφέρει και μια άλλη άποψη διαβάστε αναλυτικά τον προβληματισμό μου, τεκμηριωμένο, πιστεύω, εδώ:
http://antiparatheseis1.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)