37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ

Αυτό που μ' αρέσει στον Σαλωνίτη είναι το αναμφισβήτητο χιούμορ του και το φλέγμα του στην αντιπαράθεση που θυμίζει Μητσοτάκη. Εξ ου και πολύ επιτυχημένη η επιλογή της ονομασίας του blog του : ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.

Αυτό πάλι που δε μ' αρέσει είναι η εμμονή του σε μισές αλήθειες.

Ας πούμε λοιπόν ότι ο Μαλακοπίτουρας έχει οικόπεδα με κάποια αξία. Το αποδέχομαι. Όλοι βέβαια ξέρουν ότι τα οικόπεδα δεν πωλούνται εν μια νυκτί δότι τότε δίνονται μπιρ παρά, όπως θα έλεγαν και οι γείτονες. Εδώ και πολλά χρόνια μπορούσε και έπρεπε να λύσει αυτό το ζήτημα ο Μαλακοπίτουρας, προτιμούσε όμως να μοστράρει ιδιοκτήτης.

Πες όμως βρε αδερφέ ότι τα ξεπούλαγε όλα ο Μαλακοπίτουρας. Το χαλί του. τα ρούχα και το μπρίκι. Θα μπορούσε να συνεχίσει την ίδια ζωή; Δεν θα ξαναδανειζότανε στο πιτς φυτίλι; Και τότε τι θα πουλούσε; Το κορμί του; Δεν είναι ευπώλητον.

Γι αυτό λέω Σαλωνίτη μου : Νισάφι με τις εύκολες μισές αλήθειες. Η πραγματικότητα για τον Μαλακοπίτουρα είναι σκληρή. Και δυστυχώς δεν τον παίρνει άλλο. Πρέπει να αλλάξει ζωή.


Θηρίον το Αλύπητον

4 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Η αλλαγή τρόπου ζωής του "Μαλακοπίτουρα", δε μπαίνει σε διαπραγμάυευση!Είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνει πιο συνετός, παραγωγικός και να αρπάζει τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται! Γι αυτό, θα διαβάσεις σε παλαιότερη ανάρτησή μου που έχω γράψει ότι το "μνημόνιο" ακόμα κι αν δεν υπήρχε, έπρεπε να το ανακαλύψουμε!
Η πώληση των "οικοπέδων" που καθυστερεί ύποπτα και ανεπίτρεπτα,είναι μια "οικονομική" πράξη πολύ πιο τίμια από την εύκολη μείωση συντάξεων σε ανθρώπους που έχουν πληρώσει 35 χρόνια και έχουν "στήσει" τη ζωή τους στα χρήματα αυτά!
Αυτό θα φέρει τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και όχι το ποιος θα πάρει το "Ελληνικό" και τι θα το κάνει!
Αυτό, (κάνει ότι τον) ενδιαφέρει μόνο τον Αλέξη με το "εφέυρημα" των "ασημικών"!
Τρίχες, δηλαδή!

ΑπΙφ είπε...

Προφανώς αναφέρεσαι σε ένα άλλο " μνημόνιο" Σαλωνίτη μου που όμως δεν υπάρχει και ούτε ποτέ θα μπορούσε να υπάρξει. Ας προσπαθήσουμε να τα ξαναθυμηθούμε τα πράγματα όσο πιο νηφάλια γίνεται.Αναφέρεις σε μια τοποθέτηση στο μπλόγκ σου την άποψη του Μπράουν ότι 30 εκατ. ευρό θα έφταναν εάν παίρναμε μέτρα τον Νοέμβριο του 2009 για να αποδείξεις, προφανώς, ότι όλα τα κακά που μας έχουν πέσει στα κεφάλια μας αρχίζουν από τότε. Αν και τα 30 εκατ. ( 0,01 του ΑΕΠ ) ως μέγεθος για την ίαση της κατάστασης είναι εξώφθαλμα λάθος θα το δεχτώ και θα ερωτήσω ,εάν αντί τον Νοέμβριο παίρναμε μέτρα το Μάϊο του 2009, όταν κόσμος και κοσμάκης έμπαινε από τις πόρτες και από τα παράθυρα στο Δημόσιο , δεν θα ήταν καλύτερα;Και εάν ξανά-ερωτήσω εάν παίρναμε μέτρα το 2008 ή το 2005 ή το 2001 δεν θα ήταν ακόμη καλύτερα. Και τότε αρχίζουμε την κολοκυθιά των τηλεπαραθύρων και ο καθένας φτάνει σε όποια χρονική στιγμή τον βολεύει.Εσύ ασφαλώς το 1981 , κάποιος άλλος το 1974 άλλος το 19.. και έτσι προσδιορίζεται λίγο (;) μπακαλίστικα η αρχή του κακού, μόνο και μόνο για να υπηρετήσει κομματικές σκοπιμότητες.
Τον Μάϊο του 2010 η χώρα βρέθηκε λίγες μέρες από την χρεοκοπία .Για καλή μας τύχη , χάριν της διορατικότητας ενός μεγάλου πολιτικού του Κ. Καραμανλή ,αλλά και τις προσπάθειες της δεκαετίας του 1990 κυρίως από τον Κ.Σημίτη είμασταν μέλη της καλύτερης "οικογένειας" κρατών τα οποία απόδέχθηκαν να μας βοηθήσουν . Το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να υπογράψουμε μαζί τους μια δανειακή σύμβαση , το περίφημο Μνημόνιο. Στο ράφι δεν υπήρχαν πολλά μνημόνια ,όπως απολύτως λαϊκίστικα υπονοεί η αξιωματική αντιπολίτευση , για να διαλέξουμε όποιο θέλουμε αλλά μόνο ένα το οποίο είναι συμβατό με έναν απλό οικονομικό κανόνα.Οποιαδήποτε προσπάθεια για επαναφορά σε μια βιώσιμη οικονομία παιρνά από τον μηδενισμό των ελλειμάτων. Να θυμήσω ότι το 2009 έκλεισε με πρωτογενές έλλειμα 35 δις ευρό. Εδώ απαντώ και στο άλλο ερώτημά σου .Που πήγαν τα λεφτά του μισθωτού και του συνταξιούχου από τις μειώσεις που υπέστησαν το 2010 ; Το έλλειμα του 2010 έπεσε στα 25 δις,άρα εκεί ακριβώς πήγαν τα λεφτά που έφυγαν από το πορτοφόλι των φορολογούμενων. Από εδώ και ύστερα η ιστορία είναι η καθημερινότητά μας.Λάθη και παραλείψεις από τη Κυβέρνηση , χωρίς φυσικά ισοπεδωτικούς χαρακτηρισμούς, μια αξιωματική αντιπολίτευση που στοχεύει στο μικροπολιτικό όφελος του μισό της εκατό κάθε μέρα ,μια αριστερή αντιπολίτευση εκτός τόπου και χρόνου , επιθέσεις τραμπούκων και αντισυγκεντρώσεις στους πολιτευτές του Πασοκ κυρίως, και πλατείες γεμάτες με ένα κόσμο που τα αιτήματά του είναι 1. Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή 2. Να μην πληρώσουμε το χρέος γιατί δεν χρωστάμε τίποτε ( φυσικά δεν πληρώνουμε ούτε διόδια ούτε εισητήρια ) 3. Να φύγουμε από την Ευρώπη και άλλα τέτοια προοδευτικά αιτήματα που καταλήγουν σε ένα καθολικό υπερ-ρεαλιστικό αίτημα ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ μια χαρά είμασταν μέχρι τον Νοέμβριο του 2009.
Προσωπικά αισθάνομαι ότι είμαι(είμαστε) ναυαγός όταν το σαπιοκάραβο που αρμενίζαμε τσακίστηκε στα βράχια κατά την διάρκεια μιας καταιγίδας . Κάποιοι φίλοι από διπλανά καράβια μου (μας) πέταξαν ένα σωσίβιο με την παρότρυνση να κολυμπήσω μέσα στην φουρτουνιασμένη θάλασσα . Ακούω φωνές από άλλους ναυαγούς " πέταξέ το το σωσίβιο για να σωθείς(;)" άλλοι πάλι φωνάζουν εν χορώ " γυρίστε πίσω στο καράβι δεν το βλέπετε πόσο ώμορφο και γερό σκαρί είναι ". Επειδή πιστεύω ότι η μόνη μου ελπίδα είναι το σωσίβιο και τα διπλανά φιλικά καράβια θα κάνω τα πάντα για μην χάσω το σωσίβιο μου και από τα μάτια μου τα φιλικά καράβια.
Απαντώ τι θα κάνω και στο μέλλον χωρίς κολπάκια και περιστροφές. Όσα μέτρα και να χρειαστούν στο μέλλον θα τα στηρίζω προκειμένου να αποφύγουμε μια χρεοκοπία που θα μας πάει στην κατηγορία των Αφρικανικών χωρών.

Ανώνυμος είπε...

Έξοχος Απιφ.
Μόνο που το σωσίβιο το κρατάνε κι άλλοι μαζί με μας, που το τρυπάνε...
Κ.Λ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Κατ΄αρχήν τα 30 εκ. που γράφω στην ανάρτηση είναι προφανές ότι είναι ... τυπογραφικό λάθος που βαρέθηκα να διορθώσω, ελπίζοντας ότι θα το καταλάβαιναν οι αναγνώστες! Πρόκειται για 30 δις! Αυτό έγραψε ο Μπράουν!
Δε διαφωνούμε στα συμπεράσματα, αλλά στις μεθόδους θεραπείας!
Δε βρεθήκαμε λίγο πριν τη πτώχευση το Μάϊο του 10 αλλά είμαστε εκεί από τις αρχές του ΄08!Άρα το "λεφτά υπάρχουν" σε συνδυασμό με την καθυστέρηση των 6 μηνών για τη λήψη μέτρων μόνο μια ερμηνεία μπορεί να έχει:
Ας τους προς το τέλος για να μη μπορούν να διαπραγματευτούν τίποτα και να δεχθούν τα πάντα!Πολλά από τα πάντα, όμως είναι αυτά που αρνιόταν επίμονα ο Γιώργος να συζητήσει, χρόνια πριν και τώρα τα φέρνει πιο σκληρά!
Ε,υπάρχει και μια μερίδα κόσμου που δε μπορεί να καταλάβει γιατί ο εκσυγχρονισμός των Πανεπιστημίων ήταν κακό πράγμα όταν τον εισήγαγε η Ν.Δ. πριν 7 χρόνια και είναι αναγκαίος σήμερα!Γιατί η αναθεώρηση του Συντάγματος αντιμετώπιζε το στείρο "όχι" του Γιώργου σε μια Συντακτική Βουλή και πάει σήμερα να το περάσει με ... δημοψήφισμα (αντισυνταγματικά 100%)!
Δε θέλω να γίνω κουραστικός να σου θυμίσω κάτι που λένε συνεχώς οι τροικανοί: Ότι αν κάποια πράγματα ξεκίναγαν από το Μάιο του ΄10 δε θα χρειαζόταν η αφαίμαξη των ασθενεστέρων! Αλλά εμείς ακόμα ψάχνουμε τις πισίνες τα κότερα τα εξοχικά και ποιοι έβγαλα τα δις στην Ελβετία!
Για τον ΟΤΕ χρειαζόμαστε την άποψη της ΠΑΣΚΕ και του Μανώλη, για τη ΔΕΗ πρέπει να ρωτήσουμε , ευγενικά, το Φωτόπουλο, για τον ΟΣΕ ο Κρέπας έχει κολήσει ότι θα κάνει εκσυγχρονισμό αλλά "απολύσεις εγώ δεν κάνω", άλλο μοντέλο εκσυγχρονισμού αυτό, το βαθύ δημόσιο έχει τα προβλήματά του και το Σεπτέμβριο ετοιμαστείτε μισθωτοί και συνταξιούχοι να καλύψετε το νέο έλλειμμα του πρώτου εννεαμήνου!
Τα πράγματα δεν είναι απλά!
Όως γράφω και κάπου αλλού ο κόσμος αισθάνεται ότι παρακολουθεί ξένη ταινία χωρίς υπότιτλους, οπότε είναι λογικό να φωνάζει από κάτω:
"Γράμματα χασάπη"
Με άλλα λόγια το είπε και ο Στέλιος Ράμφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ της Κυριακής!
Επιμένω η κοινωνία είναι μπερδεμένη!
Και κανένας δε βοηθάει να την ξεμπερδέψει!
Εκτός εάν βοηθάει το μπέρδεμα!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)