37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Σήμερα ήρθε από την Βουλγαρία η κ.Τσάγκα η γυναίκα που προσέχει την πεθερά μου την Ελενίτσα, μετά από 20 ημέρες άδειας . Την ρώτησα λοιπόν πως είναι τα πράγματα στην γειτονική μας χώρα. Μου τα περιέγραψε με πολύ μελανά χρώματα δεδομένου ότι ενώ οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι ( περίπου 100 – 120 Ευρό τον μήνα) οι τιμές ανεβαίνουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα και είναι πλέον παρόμοιες με τις τιμές στην Ελλάδα. Κατόπιν τούτου δεν θα μπορέσει σύντομα να επιστρέψει στα παιδιά της και τα εγγόνια της γιατί πρέπει να τους φροντίζει όλους με τα λεφτά που βγάζει από την φύλαξη της υπερήλικης Ελένης ( 94 χρονών ζωή νάχει), παρά την αύξηση στην σύνταξη που υποσχέθηκε η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο 15 Λέβα το μήνα δηλαδή περίπου 7Ευρό με αποτέλεσμα να φτάσει η σύνταξη της στο αστρονομικό ποσόν των 87 περίπου Ευρό. Όλοι οι παράγοντες στην Βουλγαρία ,μου είπε με μεγάλη πίκρα,οι τηλεοράσεις ,οι πολιτικοί αλλά και οι απλοί πολίτες αναρωτιούνται με παράπονο : Η Ευρώπη μόνο για την Ελλάδα έχει λεφτά ;;;;

ΑπΙφ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρωστανε αυτοι τοσα.Η διασωση ειναι και διασωση των ευρωπαικων τραπεζων.
Γενικα σε πολλες χωρες του κοσμου και ιδιως στον τριτο κοσμο υπαρχει αυτη η αγανακτηση για τα τεραστια ποσα που δινονται στην Ελλαδα μονο που αυτα φευγουν αμεσως και γυριζουν στους δανειστες που ειναι απο τις ιδιες χωρες που δινουν τα δανεια.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)