37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΛΕΚΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Από το αθλητικό site sport24 αντιγράφω:


Σε μία διαδικασία που έμοιαζε περισσότερο με στρατοδικείο η εθνική της Βόρειας Κορέας βρέθηκε αντιμέτωπη με τις κατηγορίες 400 στελεχών της χώρας, ανάμεσα τους και ο αντιπρόεδρος του εργατικού κόμματος Πακ Μιόνγκ-Τσολ. Επίσης το παρών έδωσαν φοιτητές και άλλοι αθλητές.

Ανάκριση έξι ωρών!

Την συζήτηση συντόνισε ο αθλητικός συντάκτης Ρι Ντονγκ-Κιου που επεσήμανε τα λάθη που έκανε κάθε παίκτης στο Μουντιάλ.

Οι ποδοσφαιριστές αλλά και το τεχνικό επιτελείο των "Taeguk Warriors" ήταν υποχρεωμένοι να υπομένουν στωϊκά κάθε παρατήρηση που τους έγινε αλλά και να απαντούν σε ερωτήματα για τουλάχιστον έξι ώρες.

Από την διαδικασία εξαιρέθηκαν οι Γιονγκ Τάε-Σε και Αν Γιονγκ-Χακ καθώς αμφότεροι έχουν γεννηθεί στην Ιαπωνία.

Σε δυσχερή θέση ο ομοσπονδιακός τεχνικός

Το κύριο θέμα ήταν "κριτικάροντας την προδοσία της εμπιστοσύνης του Κιμ Γιονγκ Χουν (σ.σ.:ομοσπονδιακός τεχνικός)". Ουσιαστικά το μάρμαρο πλήρωσε ο προπονητής της ομάδας καθώς κάποιος έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη για τις τρεις ήττες.

Μάλιστα κυκλοφόρησαν φήμες πως ο 53χρονος τεχνικός διεγράφη από το κόμμα ή πως εστάλη ακόμη και για καταναγκαστική εργασία σε κατασκευές στην πρωτεύουσα Πιόνγιανγκ!

Φήμες για μεσαιωνικού τύπου τιμωρία

Παράγοντας από τη γειτονική Νότια Κορέα σχολίασε: "Στο παρελθόν, Βορειοκορεάτες αθλητές που είχαν κακές επιδόσεις στέλνοντας σε φυλακές. Αν αναλογιστεί κανείς τις βλέψεις που είχαν στο Μουντιάλ, το καθεστώς της χώρας θα μπορούσε να κάνει χειρότερα πράγματα από το να τους επιπλήξει".

Αξίζει να σημειωθεί πως κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στη Βόρεια Κορέα όπου απεικονίζονταν διεθνείς να εξέρχονται από εστιατόριο της Νοτίου Αφρικής γεγονός που εξελίχθηκε σε μείζον ζήτημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)