37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Μπράβο Giorgo!

Ο κύβος ερρίφθη!

Οι Ελληναράδες κι άλλοι κατακαημένοι ας πάνε στην κάλπη με το πραγματικό δίλημμα ανά χείρας κι ας ψηφίσουν τι επιτέλους θέλουνε: Ευρώ και Ευρώπη, ή δραχμή και Μισίρι;

Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες!

Για να μην παριστάνει ο καθένας τον ανεύθυνο κριτή των πάντων και για να τελειώνει μια και καλή η παραμύθα με τις ατελείωτες καταλήψεις, απεργίες, μούντζες και άλλα νεοελληνικά ευτράπελα αίσχη.

Alea jacta est! και για τους ευρωπαίους συμμάχους και φίλους μας. Για την Μέρκελ, που παριστάνει τη Θάτσερ, το Σαρκοζί, που παριστάνει το Λουδοβίκο το ΙΔ΄ και για τους τραπεζίτες της ΕΚΤ. Για τον «προβοκάτορα» Σόιμπλε και για τη Λουθηρανική ηθική του. Ας πάρουν κι αυτοί σοβαρά τις ευθύνες που τους αναλογούν κι ας μην ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα!

(Εκτός κι αν πριν προλάβουμε να ψηφίσουμε, οι Ελληναράδες καταφέρουν με τερτίπια να ρίξουν την κυβέρνηση, οπότε θα είναι σα να ψηφίσαμε ένα τεράστιο ΟΧΙ, από δω ίσαμε το Βερολίνο…)

Μπράβο Giorgo!

(Διαθέτεις cohones!)

Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!


Κ.Λ.

2 σχόλια:

ΑπΙφ είπε...

Δύο πολύ έντονα συναισθήματα με αναστατώνουν από χθες μετά την εξαγγελία του Παπανδρέου. Το πρώτο είναι ο φόβος. Φόβος γιατί από την αρχή της κρίσης ήμουν υπέρ μιας Ευρωπαϊκής λύσης στο τεράστιο πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων κατανοώντας ότι μόνο με μεγάλες θυσίες και υπομονή θα μπορούσαμε να επιτύχουμε την υπέρβαση.Δυστυχώς οι συμπολίτες μας παρασυρόμενοι από τις ντουντούκες της Αριστεράς τον λαϊκισμό της ν.δ. και από άναρθρες κραυγές μιας μερίδας από την ελίτ του τόπου πίστεψε σε εύκολες λύσεις . Ταχυδακτυλουργοί και μάγοι πρότειναν για δύο χρόνια απίστευτες προτάσεις για την λύση του προβλήματος που καμιά δεν περιείχε πόνο και προσπάθεια και με την μεγάλη υπόσχεση ( προς τις συμμορίες- τις συντεχνίες – και όλα τα τρωκτικά του δημόσιου χρήματος ) ότι δεν θα αλλάξει τίποτε σε αυτόν τον τόπο ! Το δεύτερο συναίσθημα είναι αυτό της ανείπωτης χαράς!! Χαρά γιατί βλέπω σήμερα λίγες ώρες από τη εξαγγελία για δημοψήφισμα τον φόβο που έχει κυριεύσει αυτούς που μέχρι σήμερα ήσαν φανατικοί υποστηρικτές της χρεοκοπίας ! Δεν αναφέρομαι μόνο στις τρομοκρατημένες πολιτικές δυνάμεις του τόπου , αλλά και στους καθημερινούς συνομιλητές μου. Έχουν κλάσει μέντες με την σκέψη ότι μπορεί να συμβεί αυτό που τάχαμου εύχονταν να συμβεί και μας τα έχουνε πρήξει εδώ και σχεδόν 2 χρόνια!! Τελικά πιστεύω ότι απέναντι σε αυτή την πολιτική τάξη ( δεν εξαιρείται κανένα κόμμα ) της χώρας μας και απέναντι σε αυτόν τον λαό ένα Δημοψήφισμα του αξίζει . Για να βλέπουν κάθε βράδυ οι εραστές της χρεοκοπίας στο όνειρό τους τους εφιάλτες που τους αξίζουν!!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Προς όσους με φανατισμό υποστηρίζουν το, κατά πολλούς ακόμα και σντισυνταγματικό,Δημοψήφισμα(που δε θα γίνει), έχω μια ειλικρινή και όχι ρητορική ερώτηση να κάνω:
Γνωρίζετε ποιο ακριβώς θα είναι το δίλημα του δημοψηφίσματος;
Εάν, ναι, μπράβο γιατί ο Γιώργος ακόμα δεν το ξέρει!
Εάν όχι, τότε προς τι ο θαυμασμός προς το πρόσωπό του και η καταδίκη όσων έχουν άλλη άποψη;

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)