37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΒΑΘΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΒΑΘΥΣ ΘΡΥΛΟΣ.

Βαθύ Πα.Σο.Κ. δε σημαίνει απλά παρωχημένες ιδέες. Όχι. Βαθύ Πα.Σο.Κ. είναι εκείνοι που δεν είναι σε θέση να παράξουν πολιτική, δε μπορούν να δώσουν την παραμικρή απάντηση στα προβλήματα της κοινωνίας. Τότε τι θέλουν και τι διεκδικούν; Θέλουν να έχουν τη σφραγίδα της γνησιότητας, κραδαίνουν σύμβολα, προϊστορικές διακηρύξεις και τσιτάτα, ανασταίνουν αποθαμένους αρχηγούς. Διεκδικούν το δικαίωμα της επικύρωσης. Να λένε το ναι τους και το όχι τους. Όχι να είναι αρχηγοί, προς θεού! Πρωθυπουργοί; Ούτε συζήτηση! Θέλουν να κηδεμονεύουν ασφυκτικά τον αρχηγό και να δίνουν την έγκρισή τους στον πρωθυπουργό. Φυσικά οι ίδιοι είναι ανεύθυνοι. Είναι βαρίδια. Θα τους έλεγα αρχίδια αλλά αυτά παράγουν σπέρμα.

Βαθύς Θρύλος είναι κάτι το αντίστοιχο. Δε μπορούν και δε θέλουν να είναι ούτε προπονητές ούτε πρόεδροι. Ούτε καν μικρομέτοχοι. Αντίθετα, παίρνουν τα πιο φτηνά εισιτήρια, κάνουν εκδρομές τσάμπα και έχουν και τα «τυχερά» τους. Ιδέα δεν έχουν από μπάλα. Συνήθως ούτε καν παρακολουθούν. Έχουν όμως την πρώτη και τελευταία λέξη για το ποιος παίχτης κάνει και ποιος δεν κάνει, αν ο προπονητής είναι πολύς ή λίγος.

Δυστυχώς, η τελευταία επίθεση της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός – με ανακοίνωση παρακαλώ – στον κορυφαίο ρεπόρτερ Κώστα Νικολακόπουλο, με αφορμή το θέμα Καμενί, δείχνει ότι ο βαθύς Θρύλος έχει εντείνει την επιρροή του στη διοίκηση. Από πού κι ως πού ένας ρεπόρτερ δε μπορεί να γράψει για μια ενδεχόμενη μεταγραφή, όταν μάλιστα αναφέρονται σ’ αυτή και μέσα του εξωτερικού; Η αφορμή ήταν ασήμαντη και ηλίθια λοιπόν. Οι λόγοι είναι άλλοι. Ο Νικολακόπουλος είναι σοβαρός ρεπόρτερ, ξέρει μπάλα και γράφει αυτά που βλέπει και αυτά που ακούει. Έχει και μια σπάνια αρετή για έλληνα δημοσιογράφο : Αναλυτική σκέψη.

Οι κρετίνοι και συμφεροντολόγοι του βαθέως Θρύλου, αυτοί που ζουν από την ταΐστρα της Π.Α.Ε., γουστάρουν να περνάνε τα δικά τους. Παλιότερα, κάποια βδελυρά ενεργούμενά τους, είχαν σακατέψει στο ξύλο τον δημοσιογράφο. Τώρα προλειαίνουν το έδαφος για νέα δολοφονική επίθεση. Η κάλυψη των αλητών είναι η εφημερίδα "Πρωταθλητής", η μοναδική που είχε στο σημερινό της φύλλο, πρωτοσέλιδη, την ανακοίνωση της Π.Α.Ε.

Μαρινάκη και Π.Α.Ε., πάρτε αλλιώς το τιμόνι, πριν είναι αργά. Οι Κουντούρηδες, Τσουκαλάδες, Σακαφλιάδες και Κατσαπλιάδες δεν έχουν φίλους και δεν τόχουν σε τίποτα να πάνε από το Ωσαννά στο Σταύρωσον – Σταύρωσον αυτόν.

Θηρίον το Αλύπητον

5 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Τον ματιάσατε τον άνθρωπο!!!
Δύο γκέλες έκανε σήμερα, δύο γκολ φάγαμε!

ΑπΙφ είπε...

Συμφωνώ ότι το πρώτο γκολ είναι μια γκέλα.Ως γνωστόν γκέλες κάνουν όλοι οι γκολκήπερς. Φυσικά η συχνότητα που ένας τέρματοφύλαξ κάνει γκέλες είναι κριτήριο και για την ποιότητά του.'Ομως δεν συμφωνώ ότι το δεύτερο γκολ μπορούμε να το προσπεράσουμε με τον όρο "γκέλα". Νομίζω ότι είναι μία ενέργεια κάποιου που δεν είναι τερματοφύλακας και μάλλον ούτε πρόκειται να γίνει.Λυπάμαι αλλά το πείραμα Μέγιερι απέτυχε !!!

ΤΕΩΣ Σ. είπε...

Aπιφ. Αναγνωριζω την ωριμη σκεψη και την ευθυκρισια που σε διακρινει σε οτιδηποτε σχολιαζεις-αναλυεις.Γι αυτο και προβληματιζομαι , οταν δυο φορες εχεις πει οτι ο Μεγιερι δεν ειναι τερματοφυλακας και ουτε προκειται να γινει, σχεδον ευθυγραμμιζομενος με την αποψη του Θηριου.
Εχω αλλη γνωμη για τον Μεγιερι που δεν εχει να κανει τοσο με τις ικανοτητες του , οσο για την πολιτικη της απομακρυνσης , του ιδιου η οποιοδηποτε αλλου στην συγκεκριμενη θεση.
Ομως οτι το "πειραμα απετυχε"? Ποτε προλαβε καλα-καλα να γινει? Με δυο-τρεις εμφανισεις? Πρεπει να καταλαβουμε οτι θα μας παρει λιγο χρονο για να μεταβουμε στην μετα Νικοπολιδη εποχη , αλλα καποια στιγμη πρεπει καπου να κατασταλαξουμε.Ειτε τον λενε Κοστανζο , ειτε Μεγιερι , ειτε τον λεγαν Παρντο πρεπει καποτε να κατασταληξουμε και να δειξουμε υπομονη. Και ο Μεγιερι την δικαιουται ακομα.

ΑπΙφ είπε...

Πριν ένα μήνα απογοητευμένος από την άθλια απόδοση του Κοστάντζο πίστευα ότι ο δεύτερος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού , όποιος και αν ήταν , εδικαιούτο μιας ευκαιρίας. Ο Βαλβέρδε με άκουσε (sic) και την έδωσε αυτήν την ευκαιρία στον Μέγιερι.Λυπάμαι αλλά πιστεύω ότι την ευκαιρία του την έχασε ,νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το παιδί να προκόψει σαν τερματοφύλακας σε αυτό το επίπεδο..Όσο για το τι κάνουμε σήμερα , αυτό είναι προφανές. Κοστάντζο και Μέγιερι μέχρι νεωτέρας και να κάνουμε υπομονή,όπως και εσύ μας προτρέπεις, αλλά και το σταυρό μας κάθε φορά που η μπάλα θα πλησιάζει την περιοχή μας!!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ελπίζω να μη δούμε ξανά την περίοδο που έφυγε ο Σάββας και δε στέργιωνε κανένας κάτω από τα δοκάρια!
Και ήρθε εκείνο το 4-0 με την Τότεναμ,το ΄72, νομίζω, που έγραψαν οι εφημερίδες το:"Ο Ολυμπιακός έχασε τον αγώνα και κέρδισε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα"!
Γιατί ο Κελεσίδης είχε πιάσει άλλα τόσα άπιαστα στον αγώνα εκείνον!
Θα συμφωνήσω με την άποψη του ΤΕΩΣ!
Χρειάζεται υπομονή ο Μέγιερι!
Ας μη δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να χαρακτηριστή η θέση του τερματοφύλακα "ηλεκτρική" γιατί τότε την πατήσαμε!
Άλλωστε ο Μέγιερι έχει δύο προσόντα:Είναι νέος και ολίγον κωλόφαρδος!
Ανοχή λοιπόν από εμάς και κυρίως από τη Διοίκηση και προσοχή και στήριξη από την άμυνα!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)