37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ!

Οι πατεράδες και παππούδες μας καταλάμβαναν Κορυτσά και Άγιους Σαράντα, εμείς καταλαμβάνουμε ΙΓΜΕ.

Πελεκάνος Ερημικός

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΜΗ ΒΡΟΝΤΟΧΤΥΠΑΣ ΤΙΣ ΧΑΝΤΡΕΣ.

Ένας φίλος μου, άρχοντας που από πολλού έχει αποχαιρετήσει την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη νιότη αλλά που στα μάτια μου φαντάζει απείρως νεότερος από τους μπαχαλάκηδες, γιαουρτάκηδες, μουτζάκηδες και φραπεδάκηδες, μου είπε:

Ρε άρχοντα, γιατί εσείς εκεί στον ΙΓΜΕ κλείσατε το μαγαζί και την αράζετε με φραπέδες και μουσικές ντεμοντέ; Έτσι θα πείσετε για την αναγκαιότητα του μαγαζιού σας; Εσείς δεν λέτε ότι ο ΙΓΜΕς είναι οι άνθρωποί του που πασχίζουν για το καλό του λαού; Γιατί δεν ξεχύνεστε λοιπόν με την αρματωσά σας, τους χάρτες σας, τα επιστημονικά σας όργανα, τα γεωτρύπανά σας που τάχετε και τεμπελιάζουν στην είσοδο μαζί σας; Γιατί δεν πάτε σε ταλαιπωρημένα χωριά και σε κακότεχνους δρόμους να μελετήσετε κατολισθήσεις και καθιζήσεις, να κάνετε καμιά τρύπα να δει νεράκι, έστω ένα διψασμένο χωριό; Να δείξετε τη δύναμή σας βρε αδερφέ που είναι η δουλειά σας! Με αυτοδιαχείριση, αφού όλες οι διοικήσεις, κατά την άποψή σας, είναι άχρηστες!

Θα σου πω γιατί δεν το κάνετε : γιατί πρέπει να δουλέψετε. Και να βάλετε (θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου) και κάτι από την άγια τσέπα σας. Και όμως! Αυτή σας η πρωτοβουλία θα αφόπλιζε τους όποιους εχθρούς σας, πραγματικούς ή φανταστικούς.

Αράχτε λοιπόν στον φραπέ σας, στα παχιά τα λόγια τα μεγάλα σας, στα παράταιρα τραγούδια σας, στην κακομοιριά και στη μιζέρια σας. Τσαφ, τσουφ, το τρένο της επανάστασης, όπου νάναι θα περάσει και περιμένει επιβάτες. Επιβάτες σαν και σας.

Τι να πω στον φίλο μου τον άρχοντα; Απόμεινα να κοιτάζω στο βάθος, θαρρώντας ότι βλέπω κάτι σαν τρένο.


Πελεκάνος Ερημικός

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΙΖΕΛ, Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ.

ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΨΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΩΝ ΟΤΤΕΝΤΟΤΩΝ

KOYIZ


Σε τι χρησιμεύει το παραπάνω εργαλείο;



Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΑΜΨΕ!


Ας είναι καλά η Αριστερά που μας έκανε να το καταλάβουμε : αυτό που έλειψε από την ελληνική κοινωνία δεν ήταν η οργάνωση και η δουλειά. Ήταν η φωτιά, η μούτζα και το γιαούρτι.



Πελεκάνος Ερημικός

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΔΗΣ ΤΟΥ ΑΠΙΦ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ

Υπάρχει ο Νεοελληνίδης του ΑπΙφ; Αν πιστέψουμε το σύνολο των νεοελλήνων, προ κρίσης και το 50% μετά κρίσην, υπάρχει. Ουδείς όμως, μηδέ ημών εξαιρουμένων, αναγνωρίζει στον Νεοελληνίδη έστω λίγα από τα προσωπικά του χαρακτηριστικά. Συνεπώς ο Νεοελληνίδης δεν υπάρχει ως οντότης, δεν είναι δηλαδή άνθρωπος αλλά ξόανο που του κρεμάμε σαν χαϊμαλιά όλες τις αμαρτίες της Νέας Ελλάδας. Κάτι δηλαδή σαν τον Βασιλιά Καρνάβαλο που πυρπολείται με ενθουσιασμό πριν φέξει η Καθαρή Δευτέρα.

'Ετσι λοιπόν και οι φίλοι μας, οι Αντί του Μνημονίου, έχουν εξαφανίσει τον Νεοελληνίδη. Από την σκέψη τους, από την επιχειρηματολογία τους, από την φαντασία τους. Αντ' αυτού έχουν δημιουργήσει από πηλό, χρησιμοποιώντας τα μυστικά λόγια της Καββάλας, το Γκόλεμ του Κακού και Απατεώνα Πολιτικού. Όταν πυρποληθεί και αυτό, τι θα μείνει; Κάτι θα βρει ο Νεοέλληνας. Μέχρι τότε, θα έχει καταργήσει εντελώς τους καθρέφτες.

Πελεκάνος Ερημικός

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΕΞΥΠΝΟΧΩΡΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ.

Δε με έπαιρνε ο ύπνος και έκανα κάποιες σκέψεις : στη συστατική επιστολή κάποιου καθηγητή μου, πριν τριανταοχτώ χρόνια, έγραφε ότι συμπεριλαμβανόμουν στο 10% των καλύτερων φοιτητών του Φυσικού. Αυτό έμοιαζε σωστό γιατί μπήκα δέκατος πέμπτος μέσα σε περίπου διακόσια άτομα και αποφοίτησα μέσα στους είκοσι καλύτερους εκείνης της χρονιάς.

Συνεχίζοντας τη σκέψη μου είπα ότι αφού ήμουνα μέσα στο 10% του Φυσικού Αθηνών, λογικό είναι να υποστηρίξω ότι συμπεριλαμβάνομαι, ας πούμε στο 5% των έξυπνων της ελληνικής κοινωνίας. Βέβαια ξέρω παιδιά που ήταν στο 2% του Φυσικού και δύσκολα τους κατατάσεις στο 20% της κοινωνίας αφού δεν ξέρουν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρο.

Τέλος πάντων, αυτά είναι υποθέσεις. Επειδή όμως μόνο με υποθέσεις μπορούμε να προχωρήσουμε, κατέληξα ότι αν στην Ελλάδα υπήρχε μια μικρή πόλη πενήντα χιλιάδων κατοίκων που θα κατοικούσαν οι έξυπνοι, θα ήμουν κι εγώ δημότης της.

Όταν το ξανασκέφτηκα, αισθάνθηκα ότι αδικούμαι να συνωστιστώ μέσα σε πενήντα χιλιάδες έλληνες, σαν τους σημερινούς. Φθάνοντας λοιπόν στα άκρα, θεωρώ ότι το κατάλληλο χωριό για μένα είναι ο στύλος του πελεκάνου, εκεί που χωράω μόνο εγώ, με το ένα πόδι σηκωμένο. Φυσικά ούτε κουβέντα για χώρο για τον δεύτερο έξυπνο έλληνα, τον Βαγγέλα που είναι ένα θινκ τανκ μόνος του, κατά ομολογία του. Αυτός χρειάζεται ένα τάνκερ για να χωρέσει.

Πελεκάνος Ερημικός.

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ.

Και είχε καταλήξει σε ένα θλιβερό συμπέρασμα : ότι η τρυφηλή ζωή είναι τρυφηλή μόνο κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Μπρους Τσάτουιν, "Ουτς".

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΑΠΟΘΑΝΟΥΣΙΝ ΑΠΑΣΑΙ ΑΙ ΦΡΑΓΚΟΡΑΠΤΡΙΑΙ.

Αναχρονιστικόν; Μπα, όχι. Κάμποσα καλά παληκάρια, επώνυμα κι ανώνυμα, το πιστεύουν και το γουστάρουν.

Πελεκάνος Ερημικός

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΞΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

Εμείς που πριν λίγα χρόνια κλαίγαμε ότι υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας, τώρα αρνούμαστε να εξαγοράσουμε αυτήν την υποθήκη.

Πελεκάνος Ερημικός

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΤΑ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΑ

Γεωτρύπανο έφεραν οι συνδικαλισταράδες στην είσοδο του ΙΓΜΕ. Προφανώς θέλησαν να μιμηθούν τους αγρότες, σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού. Πάντως εγώ ο έρημος έχω μια απορία:

Πώς κατάφεραν και κίνησαν το σκουριασμένο και από πολλού αχρηστευμένο γεωτρύπανο; Γιατί, καθ' όσον γνωρίζω, το ΙΓΜΕ πρέπει νάχει κάποια χρόνια να χρησιμοποιήσει τέτοιο εργαλείο.

Βρε με τα γεωτρύπανα θα νικήσουμε; (Όπως έλεγε μια ψυχή).


Πελεκάνος Ερημικός

ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ

Μιας και μιλάμε για Μπαμπινιώτη, συνδικαλιστές του ΙΓΜΕ ξέρετε τη λέξη;

Πελεκάνος Ερημικός

ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΟΥ ΑΠΟΡΙΑ

Σε εκπομπή της Φλέσσα, ο Μπαμπινιώτης εχάρη που, όπως προέκυψε από συνεντεύξεις στο δρόμο, οι έλληνες γνωρίζουν την διαφορά ανεργίας και αεργίας. Μετά την απόφαση των συνδικαλιστών να κλείσουν επ' αόριστον το ΙΓΜΕ, ακόμη κι ο ίδιος ο Μπαμπινιώτης αδυνατεί να καταλάβει την διαφορά μεταξύ απεργίας, αεργίας και ανεργίας.

Πελεκάνος Ερημικός

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Πρόταση : Τα ΜΑΤ να ρίχνουν στο μπλοκ του ΚΚΕ σκόρδα.

Πελεκάνος Ερημικός

Η ΘΕΙΑ ΑΛΕΚΑ ΞΕΡΕΙ

Οι καταναλωτές ξέρουν ποιους να συμβουλευτούν. Για πατάτες και γιαούρτια. Κυρίως για τα γιαούρτια!

Πελεκάνος Ερημικός

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)